С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 525
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • Наблизо
Аз много се страхувам детето ми един ден да намери партньор,който няма да ни харесва.Не смятам да се намесваме,и аз чакам времето на спокойствие,но ето моята етърва е на нож със свекърите.
Няма намеса,дори е обратното.Тя просто казва,че е не приема еди какви си техни разбирания и като им гостува,я дразнят.Говоря за начинът им на мислене,възпитание на децата им (имат и по-малки,все още ученици),защото били реагирали еди как си с премълчаване за нещо засягащо тях самите,вместо да кажат грозна истина.Големи личностни разлики просто.И заради това отказват общи събирания,виждаме ги все по-рядко.

Притеснявам се,че един ден мога да се озова в ситуацията на свекърите и да виждам и общувам с детето ми веднъж на високосна година.

# 166

Притеснявам се,че един ден мога да се озова в ситуацията на свекърите и да виждам и общувам с детето ми веднъж на високосна година.
Няма къде да идеш, ще се примириш заради детето си , ако се стигне до това.

# 167
  • София
BeautifulM, детето ти може да идва без съпруг да се виждате, ако има някакви пререкания. Ако не смее/иска да го прави - вината ще си е негова.
Подписът или съжителството не са лепило Капчица, та да са лепнати цял живот.
Вие с мъжа ти не се ли виждате отделно със семейството на брат му, без свекъри?

# 168
Аз пък да си кажа, много се нуждаех от съвети за бебето ама нямаше кой да ми ги даде. Майка ми ни е гледала с огромна помощ от бабите, та няма много спомени, а свекърва ми беше супер дистанцирана и за това я нарочих, че не се интересува от внучето и я отписах рано, рано, че и сърдита го играх.Грях  ми е това на душата, защото с времето я опознах и разбрах, че грешката е била в мен и сега, три години по - късно, с нетърпение я чакам да ни гостува.

# 169
  • Наблизо
Виждаме се,но рядко.Аз харесвам етървата,но не мога да спра да се поставям на мястото на свекърите.

Ще се опитам да го възпитам възможно най-добре,но детето ми е отделна личност и няма как да знам как ще израсте,какви мнения ще има..Може изобщо да не се разбираме и да четат за мен в някоя подобна тема.

# 170
Виждането може да е рядко, даже поради живеене в различни държави. Ние с брат ми преди живеехме в София и двамата, но в различни квартали и пак не се виждахме често, но сега сме женени в различни крайща на България и съвсем рядко се случва. Обаче общуването в днешно време е много лесно и не зависи от това дали някой друг те одобрява или харесва. Лесно се пише съобщение или се разговаря докато отиваш към работа например.
С брат ми сега говорим повече, отколкото като живееше на 3 спирки разстояние.
При днешните технолгии общуване да искаш... Wink

# 171
  • Наблизо
Точно това имам предвид,Опосум.До желание е и семейна конфигурация.И все пак,когато имаш семейство,задължения,работа-общуваш с най-належащите и тези,които не те натоварват или общуването с тях не носи други вреди.
Виждам как девер ми общува все по-рядко със свекърите,от една страна защото не му остава кой знае какво време от всички му задължения плюс родителите на етървата,и второ...тя не го скастря ако го прави,но той вижда че й е неприятно и не желае да я дразни.

# 172
Те добрите връзки и приятните срещи със свекърите са голямо изключение. И тук като четеш , фактът , че диша свекървата някъде и иска да види детето е повод  за раздразнение. Съветите, които се дават за всяка ситуация са игнор и дистанция. Каквото и да си говорим, децата до доста съзнателна възраст приемат света и хората чрез майката . И когато детето вижда, че майката избягва общуване с някого, ще се отчужди и то.  И да, синът като вижда, че дразни жената, ще се отдръпне и той. Тя , всички сме съгласни, му е по-важна. Когато живеят в различни населени места , и  време не остава .

# 173
  • София
Не е задължително. Нямам контакт със свекъра ми от години, но синът ми се вижда с него всяка седмица. Вярно е, че не гори от желание, но тук вината е на свекъра ми - няма умение да общува с деца.

П.П. Мъжът ми също не се е отдръпнал от баща си.
Всеки носи отговорност за изборите и поведението си.

# 174
Колко хора имат умение да общуват с деца. Дядо ми не е бил педагог, не говореше даже много, но ми е било приятно в неговата къща , защото имаше добри отношения с родителите ми. Виждах, че се уважават, обичат. помагаха си.

# 175
  • София
Доста хора, които са си гледали децата (което не се отнася за свекъра ми).
Отношенията между дете и възрастен се определят от възрастния.

# 176
  • Наблизо
Не е задължително. Нямам контакт със свекъра ми от години, но синът ми се вижда с него всяка седмица. Вярно е, че не гори от желание, но тук вината е на свекъра ми - няма умение да общува с деца.

П.П. Мъжът ми също не се е отдръпнал от баща си.
Всеки носи отговорност за изборите и поведението си.
Милена,от това което съм чела от теб,свекър ти един вид си заслужава твоят игнор.Аз се смятам за уравновесен човек,усмихнат и оптимист.Свекърите също са нормални хора,наистина не се месят,всеки си живее живота.Просто етървата не харесва техният начин на живот и мисъл и смятам,че като проимат деца,няма да ги пуска кой знае колко да обшуват с тях.Дано да греша,но имам такова чувство.

Когато наистина има причина и родителят е доказано ''вреден'',съм съгласна.

# 177
Цитат

Доста хора, които са си гледали децата (което не се отнася за свекъра ми).
Отношенията между дете и възрастен се определят от възрастния.

Така е , но възрастен , който прекарва повече време с детето, важен му е във веригата за оцеляване. Децата , знае се , лесно стават обект на манипулация и отчуждаване. Майката е най-важна за детето и то попива моралните категории и оценки за останалия свят и хора през нейните преценки. Когато порасне , може и да му се избистрят критериите , но за бабите и дядовците обикновено е късно.

# 178
  • София
Бюти, да, от моя гл. т. игнорът е заслужен и определено е много по-малкото зло, защото другият вариант е да се хванем открито за гушите. Вариант за нормален контакт няма – той няма да се промени, а аз няма да приема отношението му към мен и към родителите ми.

Ананас, в никакъв случай не споря, че има много (евтино) манипулативни снахи, които използват детето като оръжие. За мен това е Пирова победа и вреди основно на детето. Реагирах на това изречение: "И когато детето вижда, че майката избягва общуване с някого, ще се отчужди и то." Прозвуча ми едва ли не като единствената възможна причина за отчуждение, с което не съм съгласна.

# 179
  • София
Ще се опитам да го възпитам възможно най-добре,но детето ми е отделна личност и няма как да знам как ще израсте,какви мнения ще има..Може изобщо да не се разбираме и да четат за мен в някоя подобна тема.
Макак, тая тема ще пребъде. В този форум съм от 17 години, току-виж след още 17 се разпозная в някое описание.
В темата за муньовците съм чела как някакъв викал "Циба" на улично куче и се криел зад момичето, та казвах на сина си, че не искам след време и него да разнасят в мамата за страх от куче.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 16:12 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт