С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 554
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Е, от една страна ти си знаеш предисторията на мъжа си, няма как миналото му да изчезне. Но се чудя на свеки - защо изобщо пред теб ще споделя каквото и да е.
Тя ли искаше с теб да си споделя и заедно да ходите на маникюр? Съмнява ме така да заобичва всичките си снахи

Ще повторя предсказанието си, че ако жена напише как мъжът и децата отиват без нея у свекърите в почивните дни - мъжът ще бъде яко оплют.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 18:08 от Cuckoo

# 211
Е, да, тя инициира всички такива близости. То даже не е ходене на маникюр, а по-скоро взаимно да си го правим или тя да прави на мен. Нещо като хоби й е, не е професионален маникюрист.

За мен е достатъчно да отидем на гости и да се видим, да хапнем и да си ходим. Но тя може с часове да седи, да ми показва ръкоделия, с които се занимава, споделя ми за работата й, за свекърва й, за не знам си какво. Мисля, че е самотна, защото няма приятелки. А в следващия момент не умее да хваща кога другият е отегчен в разговора.

Иначе предишната много я е обичала, но е било доста взаимно.

# 212
  • София
Аз съм го писала н-пъти. Нямаше оплюване.

# 213
  • София
Аз съм го писала н-пъти. Нямаше оплюване.
Говоря да пусне отделна тема, с всичките там оплаквания, удивителни и емотиконки. Може някои съфорумки да подходят по-трезво, но ще събере достатъчно подкрепа.

# 214
Аз не виждам нищо лошо при влошени отношения да се ходи самостоятелно и с деца. Друго е вече, ако има вреда някаква, която самостоятелно ходещият да не може да овладее. Но тогава проблемите са други.

# 215
Миленака ,твоят проблем е решим, отивате всички и девера, настанявате се, хлопате ,тропате , карате се,  за седмица ще ви изпрати обратно и няма да спомене заедно да живеете. Само си вземи гримовете и тигана, ако се закучи  способът ,да го фраснеш с него и  пак ще се реши проблемът.
 Като не знае  каков иска.

# 216
  • София
JoyJoyJoy
Боряна, имам силни подозрения, че този вариант ще се хареса много на свекъра. А аз ще избягам с писъци Joy

# 217
Синът се завърна тази вечер от море, пътувал 6 часа , изнервен и гроги. Ама му донесоха 17 л овче мляко, отделихме за квасене и подсирихме чакам го аз да "върви отпред" дето се казва ,да решава, аз клинкам , по едно време ми вика ,ти всичко ли си забравила, та стоиш.
 Ами аз мляко не съм искала,  нито бял мъж, утре и него ще забравя как се правеше , особено бъркането , че едва мърдам от жега и работа, докато го няма се развихрих , ама вече не ми е по сили, насила направо върших работата.
 И се сбутвахме, на мивка ,на  всичко.  А , и една кофа готово сирене, внесла съм я  и на масата сложила ,тя мръсна била отдолу, той  я търка три часа преди да отиде да го вземе, ама ...По принцип е прав, все съм в нарушение, но да я оставя навън ,стадо котки имаме вече с новото попълнение и му викам, че са негови ,не иска да ги кастрира. И да влязат в кофата, ами не...по добре  на масата, бърши се това. И все съм в нарушение, викам ,ади нямаш ц;едка на ...г... то едно време толкова префърцунване нямаше и пак живеят старите повече от младите ,все млади на диреците.
 И си викам, заедно ли, заедно , ама на гости. Има очаквания от двете страни като си заедно  и всеки вика свърши го ти.
  Та да лети   и аз да мирясам. Преди това има доста работа да ми подготви зимата, че комини не чистя вече и други неща, страх ме  е да се катеря вече по покривите.
 И всеки сам да се оправя. Та за това ти писах, размислих се за заедното. Не ща. Само на гости ...

И каза да пия гинко билоба, като забравям, викам не може ли да си джиткам така забравяща  и щастлива ,каза НЕ...

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 22:55 от Бор_яна

# 218
  • някъде в орбита...
И каза да пия гинко билоба, като забравям, викам не може ли да си джиткам така забравяща  и щастлива ,каза НЕ...
Ех де Satisfied Satisfied Satisfied

# 219
  • Пловдив
....за капак вечерта голямото дете спа при нея на едно легло.
Яко, 9 годишно с баба си на едно легло. Съдбата ви е събрала, много подобни.

Ще повторя предсказанието си, че ако жена напише как мъжът и децата отиват без нея у свекърите в почивните дни - мъжът ще бъде яко оплют.
Моя мъж го прави, аз ги изпращам. Да си почина.

# 220
  • Бургас
Божеее, ако мъжа ми вземе децата, за да отиде за един уикенд при майка си и ме оставят сама вкъщи ще, ще, ще и аз не знам какво ще направя. Такова щастие никога няма да ми се случи в този живот! 😁
Кой би го оплюл за такова нещо???

# 221
Аз! Не си давам детето на хора, които не заслужават да го виждат! Grinning

Друга тема: много ме дразни как не зачита това, че не ям месо. Аз съм вегетарианка много преди да срещна сина й, и бабините й кюфтенца хич не ме изкушават. Дебело подчертавам, че никога не съм имала претенции и никога не съм искала да ми се готви специално. Не ми пречи да ядат пред мен каквото искат. Като им отидем на гости хапвам салатка, разядка някаква, гарнитура - картофки, ориз, почти винаги има няколко елемента от менюто във всеки български дом. Даже винаги коментирам че това което опитам е вкусно и т.н. Никога гък не съм казала "ама аз какво да ям сега, не искам пържоли". Но тя всякаш така го разбира и индиректно ме критикува. Няколко пъти открито се е сопкала с изрази от типа - е опитай де, няма да те отрови, или пък неща за оценяването на чуждия труд и как е обидно и т.н.

# 222
Все едно да се дразниш, че вали дъжд. Няма файда.
Имам пред себе си пример, как родната майка и баба на една вегетарианка и пускаха подобни коментари. Иначе не са лоши хора и се обичат. Тя ги сръфа на няколко пъти сериозно, и сега коментарите са основно в нейно отсъствие, но не са намалели Grinning

# 223
Това с вегетарианството е много трудна тема. Някои хора просто не възприемат. Аз бях месоядна като се запознах с мм и после станах вегетарианка. Не ми вярваха в началото, че не ям месо. И аз така от трапезата само салата и каквото друго има без месо. Мина се време, отиваме веднъж на гости. Излиза сееки с една тава пържоли, носи ми тавата и казва “избери си коя най-много ти харесва! Избрала съм месо да не е мазно!” То мазно, немазно аз пак няма да го ям, но тя е решила, че съм вегетарианка, която яде немазно месо! 😄 на третата година посвикна!

Но и майка ми много трудно успя да вдене, че не ям месо! Наскоро пак ми каза “кога ще спреш с тая простотия вече, не ти ли писна да се чудиш какво да ядеш”!

# 224
Свекърва ми беше с ковид, и всяка божа вечер ми звъни на видео, в час, в който аз съм навън с детето, за да го види. Няма как да насочвам камера към 1.6 годишно дете и да го гледам какви ги върши по площадките. Първата вечер и обясних, че в момента се разхождаме, не е удобно, като седнем някъде - тогава. Е, стигнахме, взех го в мен на една пейка, нормално, той не иска да седи и да я гледа, иска да беснее. И така цяла седмица ми звъни в интервала 19.30-20.30. Спрях да и вдигам. Снощи като се прибрахме малко преди 21, пак и обясних, че не е удобно времето, в което ми звъни по н брой пъти, тя почна да му вика ти сега ще се чипкаш ли, бля, бля 10 мин глупости, а вече закъсняваме и за банята заради празни приказки. Накрая обърнах камерата към мен, за да и кажа чао, тя вече беше затворила. И днес пак 2 пропуснати в 20 часа. Нямам думи. Вдигнах го на ръце, пак и звъннах да и кажа, че не е удобно в момента, не съм разногледа, че като се приберем ще и звънна, но не го направих. Толкова ли е трудно да се обади към 16, когато е жега и знае, че сме си вкъщи, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт