С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 820
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • волно калдъръмче
Дааа, откъде тръгнахме и докъде стигнахме Thinking
До там, че пазарлъкът няма да стане.

# 616
  • София
Е, да се оправят пазарящите, мен не ме интересува.

# 617
  • волно калдъръмче
Е, да се оправят пазарящите, мен не ме интересува.
Да, детето в мен също много обича подаръците Bowtie

# 618
  • София
Браво Simple Smile

# 619
  • Най-красивата страна
Друг вариант е тъста и тъщата също да купят един апартамент на дъщеря си.
И после с два наема ,още по-лесно двойката ще може да изплати едно общо жилище....

# 620
  • волно калдъръмче
И после с два наема ,още по-лесно двойката ще може да изплати едно общо жилище....
Аз казвам четири по-малки, за да има за всички Laughing

Ако можеше тъста и тъщата да участват наравно, нямаше да го има казуса.

# 621
  • София
Принципно е така.

# 622
Може да не могат хората. Или пък да не искат, или да си влагат кинтите в себе си - вила за лятото,  санаториуми, почивки, лекарски грижи. Хората не са длъжни да купуват апартаменти на семействата на децата си. Ако имат пари за целта - а това са много пари - хубаво е, че могат да го направят и е добро вложение, но това не значи, че родителите на другия от семейството трябва да се юрнат да не останат по-назад.

# 623
  • София
Ох, големи сметки, голямо чудо! Кой бяга от един апартамент? Нали за техните деца ще остане?
Дано не ти се налага да разбереш. И какво като остане за децата, родителите кучета ги яли?

Може да не могат хората. Или пък да не искат, или да си влагат кинтите в себе си - вила за лятото,  санаториуми, почивки, лекарски грижи.
Точно така бяха и моите свекъри. Все едно не става дума за тяхно дете. Не говоря да дадат половината, но дори когато баща ми помолил за някаква сума покрай купуването на жилището, свекър ми измънкал, че няма и дотам.
А свекърва ми се отказа да помага с гледането на майка си, съответно бабата приписа жилището на зет си.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 12:33 от Cuckoo

# 624
Ох, големи сметки, голямо чудо! Кой бяга от един апартамент? Нали за техните деца ще остане?
Дано не ти се налага да разбереш. И какво като остане за децата, родителите кучета ги яли?

Не, просто като иска свека да купува, кой може да я спре? Те ако не искат да живеят там, вече е тяхно решение.

# 625
  • София
Така е - никой не може да ги задължи да живеят там.

# 626
Няма да е лошо, снахата да уточни( ако желае разбира се) какво мисли мъжа по въпроса. Ако участва тя с какво ще участва, със заделени пари или ще вземе заем. Свекървата има ли някакви изисквания за апартамента. Много са аргументите, които да наклонят везните в една или друга посока.

# 627
Тази свекърва не може ли да си купи жилище за себе си , да взема наем от него и да си гледа спокойно старините. Чудя се на този наш манталитет - всичко в името на децата . Да им олеква поне - а то тухлите им тежали, месели се , вампир била свекървата. За това - всеки  да си гледа живота , финансите , всички да са доволни. А ако има недоволни , поне да няма ощетени. Че сега се пъне свекървата да направи уж много добро , а то пак съмнения, сметки . Всъщност да знаеш, че родителят ти се справя сам е едно огромно облекчение. Тези, които трябва да плащат родителски сметки и да пращат пари , го знаят добре.  Да кажа , че сме били от тази категория и затова сега правим всичко възможно да не товарим децата си един ден. Апартаменти се надявам  да си купят , да надградят , както писа Ана.

# 628
Патова ситуация. Обикновено такива мъже са с нагласата "да бе, как пък няма да се заробвам със заеми и ипотеки, като имаме къде да живеем"...
Дори във варианта с купуване на собствен, а даване на този под наем, пак има много варианти за разриви:
-как пък няма да се занимавам сега с наематели, ново хубаво жилище да го унищожат;
-съществува вероятност от натякване от страна на свекървата как благодарение на подарения апартамент те са изплащали вноските по собствения им общ апартамент
Снахата няма полезен ход. Ако замълчи и заживее там е обречена цял живот да й се напомня че има къде да живее благодарение на свекървата. Ако настоява за участие и съответно и нейното име да фигурира е сметкаджийка и си връзва гащите и се готви да му вземе имота като се разделят едва ли не.
Много кофти обстоятелства...
Има полезен ход и ситуацията не е патова.
Те нямат брак. В момента са под наем.
Свекървата купува жилище, в което живеят с детето.
Снахата, /условно казано, нали нямат брак/, си тегли кредит за свое жилище, щом има и някаква спестявания, още по-добре. Дава се под наем и тя си погасява вноските.
Живеят си в едното жилище. И двамата обаче си имат по едно.
Няма да има ощетени и сърдити.

Свекървата иска да помогне, не зная защо момичето се чувства зле от това.
Ако аз не одобрявам бъдещата си снаха, ще си купя жилище за мен, а не за сина ми, където той ще живее с жената и внучето.
Явно случаят не е такъв.
Авторката да си тегли кредит, така няма да се чувства зависима, а благодарна. Поне малко да го оцени този жест. Защото то направо си е  не жест, а събитие.

# 629
Ако трябва да задълбаем още, от голямо значение е разпределението на семейния бюджет и това кой какви доходи има и каква част от тях са "мои" и "общи".
Защото нали, не става мъжа с бизнес и голяма заплата плюс наема от апартамента на мама, а жената едва свързващ двата края и работещ за удоволствие фрийлансър (примерно), да се иска равно участие във вноските И в ежедневните семейни разходи.
Хора всякакви и бюджета може да е всякакъв, това не го знаем.

Общи условия

Активация на акаунт