С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 489
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не съм съгласна с Айша. Чак пък детето ти да е свряно в ъгъла. Проблемът е мъжът на Анонимната, не свекъра.

Не мисля, че майка ми е длъжна да ми дава каквото и да е вече. На 61 стана вчера.  Стараем се да ги уважаваме и да приемаме по-леко като кажат някоя глупост, защото много са изфирясали вече.

Ау, наборката е изфирясала вече на 61. Странно отношение  и очаквания имаш.
Ти и ТМ можете да се погрижите за нов имот. Но ако ти се беше паднал Мунчо с вроден страх от вземане на решения и кредити какво правим?
Не са длъжни родителите да купуват имоти, но може да осигурят част от средствата заради детето си. Ако то не може да си осигури само, би трябвало да помогнат ако видят, че е сериозно и се старае. Защо само родителите на мъжлето да трябва да осигурят дома. А после приятелката да се вайка как няма нищо за нея. Уж не и пука, ама ...
За дъщеря - мърла, висяща цял ден в мола и аз не бих дала 1 лев.

# 661
Ролята на родителите е да възпитат и отгледат такъв син или дъщеря, които могат да се оправят сами в живота и не разчитат, че мама и тате ще им купят жилище. Естествено, че ако имат възможност биха помогнали, но не и да се смята за задължение да дават пари на порасналите си син или дъщеря.

# 662
Не съм съгласна с Айша. Чак пък детето ти да е свряно в ъгъла. Проблемът е мъжът на Анонимната, не свекъра.

Не мисля, че майка ми е длъжна да ми дава каквото и да е вече. На 61 стана вчера.  Стараем се да ги уважаваме и да приемаме по-леко като кажат някоя глупост, защото много са изфирясали вече.

Ау, наборката е изфирясала вече на 61. Странно отношение  и очаквания имаш.
Ти и ТМ можете да се погрижите за нов имот. Но ако ти се беше паднал Мунчо с вроден страх от вземане на решения и кредити какво правим?
Не са длъжни родителите да купуват имоти, но може да осигурят част от средствата заради детето си. Ако то не може да си осигури само, би трябвало да помогнат ако видят, че е сериозно и се старае. Защо само родителите на мъжлето да трябва да осигурят дома. А после приятелката да се вайка как няма нищо за нея. Уж не и пука, ама ...
За дъщеря - мърла, висяща цял ден в мола и аз не бих дала 1 лев.

Айша, не съм казала, че всички наборки на майка ми са изфирясали, а че тя е. Човек е различно амортизиран. На майка ми в момента не й се поверяват особени отговорности - отдавна ни е отгледала, така че трябва да се фокусира върху здравето и да погледа малко себе си! Достатъчно е направила в тоя живот!

Ако ми се беше паднал Мунчо, казваш.. ама тоне е тото да ми се пада! Не съм го спечелила от бетчето, избрала съм го да не е мунчо. Хората си страдат от лошите избори. Аз не, гледала съм като съм избирала.

Какво значи ако детето не може да си осигури само? Ако говорим за здрав човек без сериозни диагнози, които възпрепятстват това да работи, не виждам как точно да не може да си осигури?

Ако родителите искат и имат възможност да оставят нещо на децата си, добре дошло. Но да изисквам от тях да ми оставят апартамент, абсурд!

# 663
  • София
Съгласна съм, че свекърите не са повече длъжни да осигуряват жилище, отколкото тъстовете, но това е лично решение на всеки родител. Това, че едната двойка родители са избрали едно, по никакъв начин не задължава другата да направи същия избор.

# 664
Момичета влизам рядко във форума, моята ситуацията е онази, в която свеки иска да купи апартамент. Виждам, че сте обсъдили доста нашироко, за което ви благодаря, виждам чудесни съвети. Отностно мойте притеснения, те далеч не включват притеснения защо няма да е на мое име имота и т.н. От студентските си години успях да вложа малка сума в двустаен апартамент, така, че съм си “вързала гащите” както казваше мама. Причината да искам да участвам финансово е чисто морална, мойте родители нямат възможност да ни помогнат, затова искам аз да се включа. Не се притеснявам от евентуални посещения или чувство за собственост от страна на свеки, защото си я познавам. По-скоро се чудех за някакъв приемлив начин да се включа финансово, не за да имам нещо на мое име, а за да се чувствам удома и да знам, че съм направила нещо това местенце да стане наш дом.

# 665
Не разбирам. Казваш, че си "вложила малка сума в двустаен апартамент". Какво значи това? Купила си двустаен апартамент за малка сума? Но въпреки това, живеете под наем? И искаш да влагаш пари и в апартамента, който свекърва ти иска да купи на сина си? И защо точно "местенцето", купено от свекърва ти да става ваш дом? Мъжът ти какво прави, освен да чака подаръка от мама?

# 666
Ми не знам въобще защо мислете някакви схеми ,а не си живеете живота ,като иска да купи ,да купува поне ще си е ваш ,то живота сега стана толкова несигурен днес е едно утре друго ...

# 667
Филмът не бил шведски, а съветски. И не са компютри, а компоти.

# 668
Не разбирам. Казваш, че си "вложила малка сума в двустаен апартамент". Какво значи това? Купила си двустаен апартамент за малка сума? Но въпреки това, живеете под наем? И искаш да влагаш пари и в апартамента, който свекърва ти иска да купи на сина си? И защо точно "местенцето", купено от свекърва ти да става ваш дом? Мъжът ти какво прави, освен да чака подаръка от мама?

Апартамента, който аз купих е в родния ми град. В момента живеем в София от няколко години. Мъжа ми ще участва финансово в закупуването на жилището, отново по негово настояване, защото тя иска напълно да го плати. Причините, поради които се съгласяваме са доста. (Обсъдени с мъжа ми)
1. Жената проявява желание да помогне на сина си, адекватна родителска реакция.
2. Знаем, че познава границите ни и никога не би ги нарушила.
3. Колкото и да е “странно” инфлацията повлия и на нашето семейство и това би ни било от огромна помощ!
П.С Не съм пуснала темата да се оплача от мъжа ми, искам да участвам защото го смятам за редно! 🙃

# 669
2. Знаем, че познава границите ни и никога не би ги нарушила.
Просто се притеснявам дали няма да почне да се разпорежда, като у дома си свекървищенцето.

Последно?
За тъпи ли ни смяташ, за късопаметни или за и двете?

# 670
От гледна точка на свекърната, ти жилище си имаш, все едно в София или другаде. Сега иска да осигури, своето дете, а не теб. Ако искаш да имате общо жилище с мъжа си, трябва да убедиш него да си купите заедно, пък свекървата нека си купи отделно или ако иска да участва. Тя не иска.

# 671
То стана много сложно! Оставете жената да купи каквото е решила,пък вие си го обзавеждайте и си живейте със здраве!

# 672
Е, тук схемата е  как сигурно свекървищенцето да се елиминира за винаги. Отговарям ти- ако сега тя плати жилището, в бъдеще, когато ти й се издръвчиш, тя ще каже " жилището им купих, а сега не мога да припаря там".

# 673
Каквото и да направи свекървата,младите като решат да не я допускат в жилището ще го направят.На кого ще каже и кой пък ще я чуе.

# 674
Много им се връзвате на тия свекърви нещо. Казала-рекла, голяма работа! Ако вие сте в хармония с мъжете , да си говори каквото си иска.И не забравяйте, че вие вървите по техния път. А и човек като остарява леко се променя.
   За протокола , не съм свекърва , тъща съм.
   Аз като се сетя за какви глупости съм си късала нервите, всичко минава и заминава. Не мога да си представя аз да се държа лошо с неговите родители , а да искам уважение към моите.
    По въпроса с моливите - изобщо не  е редно някой да замазва изцепките на бабата. Аз бих казала това е за тримата от баба и дядо. И толкоз. Направи ми впечатление в един от постовете на авторката , че как с брат си си гледали парчетата шоколад дали са по милиметри равни. И непрекъснатите натяквания любимите внуци, НЕлюбимите, злия брат, незнамсикаква сестра. А може би проблемът не е само в бабата.
   За казуса с апартамента , с тая инфлация , да купува свекито,че после ще ви е яд ,че парите са се стопили.

Общи условия

Активация на акаунт