В момента чета ... 78

• 43 029
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
На Бакман съм чела само "Човек на Име Уве" и не е моят автор. Разбирам, че мнението ми не е популярно и че е много харесван, но за мен беше от сорта пилешка супа за душата поръсена с доза осъвременени социални подправки. Самата история ми беше скучна.

Прочетох "The Harbor" на Катрине Енгберг, който е  преведен като "Погрешни Стъпки" на български. Книгата беше по-увлекателна от "Наемателката."

Ето какво не ми хареса:

Скрит текст:
Темата е за деца, които са сексуално експлоатирани, и за мен това е трудно за четене. Сюжетната линия за Естер и нейния злополучен съквартирант не беше нужна и действието можеше да се развие и без тях двамата. Лъхна ме вълна от безнадеждност като четях за самотната съдба на тези възрастни хора.

Анете като герой не ми харесва. Има опит за разчупването й и показване на друго измерение, но според мен този опит се оказва пресилен и неубедителен.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 22:19 от Cool_Cat

# 436
Ох! На един дъх прочетох "Татуировчикът от Аушвиц". Започнах я и не свалих очи от нея, докато не я завърших. Хареса ми! Четох, че на някои читатели не им е харесал финалът, но на мен и той ми хареса. През цялото време ми беше интересна историята и сюжетът постоянно ме държеше в напрежение какво ще стане след това.

Колебая се към коя да премина - "Приспивна песен в Аушвиц" или "Глина".

P.S. И трите книги, както и други, ги намерих онлайн във формат за четец в сайта 4eti.me 🙂

Аз чета доста такива книги по темата. Бих препоръчал :

- Човекът в търсене на смисъл - на един психолог Виктор Франкъл бил в лагер - половината книга е за лагера, половината за новото течение в психологията, което той въвежда - логотерапия. Тази книга бих казал, че може да ти промени живота. Уникална - показва, че ако имаш за какво да живееш, ще намериш начин.
- Задната къща - Ане Франк
- Нощта - Ели Визел - тази е много тежка, с много описания на много брутални неща от лагерите.

# 437
Благодаря, записвам си ги! Определено темата ми стана интересна. 🙂

# 438
Как се подразних току-що! Потърсих в гугъл сведение за исторически факт от книгата, която чета и се натъкнах на ревю, което още с първото изречение издава момент от книгата, до който още не съм стигнала. Отвратително е значи! Не могат да напишат нищо смислено като разсъждение и затова правят преразкази, прецаквайки читателите. "Бал в Мулен руж" от Радостина Ангелова чета.

# 439
Аз май ще зарежа В дворците на Кносос. Има комунистическа пропаганда, която ме дразни. В Енола Холмс 2 имаше антикомунистическа и това също ме подразни (мразя всички видове пропаганда, независимо дали е про или анти нещо).
Вчера опитах да чета Тайният живот на Шекспир, защото ми е на четеца, но и тя не става май. Стилът на автора е много странен, което ме отблъсква. Реди едни витиевати изречения, пълни със странни фигури на речта (всякакви, каквито си харесате) и целият текст е бисер, след бисер, след бисер...

# 440
  • София
Аня , Calabria разбирам какво имате предвид. Наистина прекалено въведение има в Победителите и историята е някак между думите с тези напомняния. Също мисля, че предните две книги са по-силни, но финалът на книгата е перфектен. Мисля, че той ще ви оправи вкуса.

Аз ще приключа днес Инспекцията и изненадвщо доста ми допада. Очаквах да е нещо в стил Институтът на Кинг, но въпреки подобната тематика - експерименти с деца, е съвсем различна. Имаше изненадващи моменти, има очаквано и прекален пълнеж в размишленията на героите. Мисля, че ще се хареса на любителите на жанра 🙃.
Вчера взех от Спиди това ☺, някои от размяна, някои от поръчки…. Всичко е от препоръки тук, та няма да се чудя какво да чета домкрая на лятото.
Скрит текст:

# 441
Продължавам упорито с “Победителите”,мерси за споделените отзиви,наистина Бакман тук трябваше да спре до книга първа,но предполагам както много други продължения на книги,сериали и филми,като се види,че нещо се продава и давай яко да го надградим….и се правят едни излишни продължения,но това си е мое мнение,харесвам Бакман и затова съм му малко ядосана.Дано финалът ми оправдае отделеното време за чете.

# 442
  • София
Тъй като много ми беше харесала "Островът" от Виктория Хислъп, реших да потърся и новата и книга в библиотеката. Нямат я, но видях, че имат друга нейна - "Завръщането" - някой чел ли я е?
Прочетох "Анна и планината" на Невена Митрополитска. Личи си, че и е първа книга. Първата половина ми беше толкова тегава, че мислех да я зарежа. Краят все пак е доста хубав и ме хвана за гърлото. "По релсите" е много по-хубава, личи си развитието и. Simple Smile
Взех си "Географските ширини на копнежа" (нямам търпение) и "Орис" - Паринуш Сании.
От Бакман и аз харесах само "Уве" и донякъде "Бьорнстад", чела съм и други негови, но приключих с него.

# 443
  • Berlin
Започнах Били Съмърс на Кинг. Ами много ми харесва засега, на около 100стр. съм. Леко описва детайлите, мислите на героя, не минавам по диагонал, а наистина чета всичко. Четох противоречиви мнения, напр. че това не е Кинг, но не знам какво трябва да означава това. 11.22.63 май също не е Кинг, но е една от любимите ми негови.

# 444
Втори опит и този път дочетох "Престъпление и наказание". Както ми беше скучна и протяжна като бях на 16, така ми беше и сега.

"Анна и планината" я оставих след 30-40 страници.

Сега си оправям вкуса с препрочитане на  "Донърджак" и като се прибера ще сложа в багажа следващата книга от цикъла за Културата на Й.М.Банкс

Бакман не го трая, една прочетена ми стига.

# 445
  • Варна
Аз започнах " Дълбините" на Алма Катсу. Половината я прочетох и не зная дали ще я довърша. Толкова мудна, тягостна книга мисля отдавна не съм чела. Хубавото е, че я чета на четец, а не съм я купувала. От " Глад" на същата авторка съм възхитена и поради тази причина започнах друга книга от тази авторка. Имам усещането, че книгите са писани от различни хора и това не е комплимент. " Дълбините" за мен са слаба книга и ако и тази нощ ме приспи след 5 прочетени страници вероятно ще я зарежа. Simple Smile

# 446
Да ви кажа, аз пък харесвам продълженията на "Бьорнстад" и съм от тези читатели, които имат нужда от тях. "Ние срещу всички" може и да не е толкова впечатлаваща, колкото "Бьирнстад", но е не по-малко силна и въздействаща. В "Победителите" пък открих нови любимци, героите от Хед са страхотни, историята наистина свършва и в йрайна сметка като читател и фен съм много удовлетворена. Може би продълженията са писани за такива като мен, които са имали нужда от още и са искали да разберат какво става после, така че много се радвам, че Бакман е решил да развие историята за Бьорнстад и да я превърне почти в епос.
Взех си "Монолози" от Мария Касимова Моасе, вече прочетох няколко разказа и ги намирам за страхотни! Харесах я заради "Шато Лакрот" и с удоволствие си купих новата й книга.

# 447
И аз съм от тези, които харесват продължения. Харесах и “Ние срещу всички”. Обаче можех да мина и без “Победителите”. И аз я четох над две седмици, просто не ми беше достатъчно въздействаща (изключвам края). Нямах нужда от нови герои и техните животи, а само от тези, които вече познавах и харесвах, а не получих кой знае какво. Особено за Бени. Изобщо всичко беше безкрайно разтеглено, за да се запълнят 700 страници, за да се стигне и да се случи това, което се случва в последните 30. Разбира се всеки възприема дадена книга различно, така че това е просто една гледна точка.

# 448
"Невидимите фурии на сърцето" Джон Бойн.
Ех тези фурии... история,която ти влиза под кожата и така те завладява.Това ми е първият роман на такава тематика и определено е за хора с широко скроени сърца.  Върви леко но в същото време е много въздействаща ,вълнувах се с главния герой на всяка страница. Хареса ми че се разказва от първо лице. Определено ще се помни дълго! Силна книга.

А сега ме чака "Симон" Н. Абгарян.

# 449
Прочетох и "Приспивна песен в Аушвиц" . Почти през цялото време бях с насълзени очи, а на финалът тръгнаха и сълзи.
Ще премина на книги с друга тематика. 😔

Общи условия

Активация на акаунт