В момента чета ... 78

• 43 074
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • Чукарландия
Дочетох 4 та част на поредицата за Първа Дамска Детективска Агенция и ми хареса. Радвам се , че не се отказах да я чета защото предната ми беше станала скучна към края. 4 тата обаче е ок. Не знам има ли нататък?

Гледам, че в Читанка ги има до шеста книга. 🤗

# 256
Лека нощ красавице от Дороти Кумсън- журнална книжка, но от доста време не ми се беше свивало сърцето.
Темата е за сурогатното майчинство. Момче и момиче израстват заедно и са най-добри приятели.
Казват, че между мъж и жена не може да има приятелство. Неизбежно идва момент, в който единият се влюбва в другия. След години момичето, вече жена, приема да стане сурогатна майка.
"Нова ще направи всичко за най-близкия си приятел, Мал, когото познава от дете. Когато Мал и съпругата му Стефани молят Нова да стане сурогатна майка, тя приема, въпреки нейните съмнения за това какво ще означава това за приятелството им. Страховете на Нова се сбъдват. По средата на бременността ѝ Стефани открива съобщение от съпруга си до Нова, в което пише "Лека нощ, красавице". Подозрителна към дълбоката им връзка, Стефани кара Мал да прекъсне всички връзки с Нова и нероденото им дете, оставяйки я да го отгледа сама.

Осем години по-късно Нова нетърпеливо чака сина си Лео да се събуди от кома, докато бездетната Стефани отчаяно се опитва да спаси провалящия ѝ се брак. Въпреки гневът и болката ѝ, Нова иска Мал да има шанс да опознае своя син, преди да е твърде късно. Трябва ли да се случи трагедия, за да им напомни колко много означават един за друг?"

Размислите на героите са много по-издържани от диалозите в книгата.
Не пише кой започва изповедта си, а трябва сам да се досещаш, което не е толкова трудно.
Психологически, книгата е написана перфектно.

Вино от глухарчета-една от малкото книги, които не съм дочела.

# 257
Здравейте! Някой чел ли е книгата “Домът на Гучи” ? Дали си заслужава… Да не дам 30 лв и да не става 😁

# 258
BBeLLa мерси че ми каза че ги има там Simple Smile Aз открих , че съм пропуснала третата част. Сега съм на нея.

# 259
  • Berlin
МАРИ77,  интересно, жена да изгони сурогатната майка, която носи нейното дете!? Изоставя и детето си.

# 260
Здравейте! Някой чел ли е книгата “Домът на Гучи” ? Дали си заслужава… Да не дам 30 лв и да не става 😁
Филмът ми хареса много на мен. Simple Smile

# 261
Започвам Л.Райли Стаята на пеперудите.Много ми допадна тази авторка.Снощи свърших Тайна с дъх на парфюм.

# 262
Прочетох Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг и навярно съм имала огромни очаквания, но за мое учудване и съжаление - не успях да се трогна.

Имам Победителите, но още не искам да я започвам.

Събирам идеи за нови заглавия.
Някой има ли опит с Шари Лапена и По кръвна линия?

# 263
И очакванията, и прочетените преди това книги, и моментното ни състояние смятам, че ни влияят как да възприемем една книга. Сега след “Корабът” се чувствам емоционално изтощена, книгата силно ми въздейства, друг може пък повестта изобщо да не го трогне.

# 264
  • София
Събирам идеи за нови заглавия.
Някой има ли опит с Шари Лапена и По кръвна линия?

За тази не знам, но още се събуждам с писъци на ужас от първата ѝ книга - "Двойката от съседната къща".
Няма такава тъпотия.
Не бих посегнала към нищо повече от тази Шари.

# 265
Изненадана съм, защото в списъка от желани влизат само 12 и то със зор.
Преглеждам, умувам, но нещо няма заглавие, което да чакам с наострени очи.

# 266
  • София
"Обещанието" - Деймън Галгът
"Нощната кучка"
"Затворничка в Техеран"
са ми сред чакащи

# 267

На мен ми я бяхаа подарили, едвам изчетох 100 страници. Това не е книга с история, а по-скоро бизнес доклад Grinning с безкрайни скучни описания. Ако все пак има някаква история сигурно започва към 400-ната страница и е бегло засегната. В този смисъл резюмето на книгата е силно подвеждащо. Ако от това са направили филм, подозирам, че силно не е по книгата или са се хванали за нишката с историята и вече са успяли да доукрасят и да направят нещо, което да става за гледане.

# 268
И аз срещах подобни отзиви за Домът на Гучи, бих препоръчала да прочетете няколко страници, да се ориентирате дали искате да я четете въобще. Или да видите ниските оценки в ГР защо са дадени именно такива.

А при мен списъкът с предстоящи е дълъг- все още не мога да намеря време за “Светлината, която не виждаме”, искам да прочета и следващите от трилогията на Майк Оумър (Смъртоносен мрак и с Вкус на кръв), Хаштаг ме чака , пак отложих (заради Корабът) Понякога лъжа, а и все още Грехът на Малтица не съм прочела, за Итало Калвино вече също споменах, чете ми се отново и Удхаус и Джефри Арчър, чета периодично и Лиу Цъсин, видях, че Кейт Мортън скоро ще анонсира нова книга (Homecoming), чакам Култ на съавторите Лекберг и Фексеус, още не мога да стигна и до Торни Линдгрен и ми стои на голямо изкачване Загадката на стая 622. А, и Спомените на Фоенкинос също отлежават. И още доста набелязани заглавия, вкл. за Левски , Апостолът на свободата на Мерсия Макдермот.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 16:13 от fenyx

# 269
На мен ми подариха една тухла за животът на Шанел, ама така ужасно тежи, че прочетох няколко странички и я оставих.
https://www.orangecenter.bg/media/catalog/product/cache/7425d87d … 86197106237_1.jpg
С твърди корици е, има снимки, но де да знам - никога не ме е вълнувала чак толкова тази жена и нещо не ме грабна стилът. Ще й дам шанс някой друг път.

Общи условия

Активация на акаунт