АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 139
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Моята пеленка е двойна, памучна. В болницата все пак има климатик, няма да е точно 35 градуса 😁. После си мисля, че ще е добре да сложим бебка в кошницата още в болницата и няма я изнасяме навън като пашкулче в пелена.
Живи и здрави да са ни!

Иначе за ДЦП, ето тук прочетох някакви неща и филмът ми в главата е готов.

http://www.medik.bg/?page=cat&id=182

# 361
Не ми се иска тук да развалям на никоя бъдеща мама настроението, но несъответствие между големината на бебешката глава и малкия таз изобщо не е изсмукан от пръстите на доктора аргумент. Сега това в случай, че наистина има несъответствие, а не се спекулира само. Въпросът как бихме могли ние като не хуманни медици да разберем това. Тук бих взела второ и дори трето мнение.
Ако всички са на мнение, че главичката на бебето ми не съответства на родилния канал изобщо не бих рискувала стоп на рододовата дейност и съответните последици за бебето ако се стигне до недостиг на кислород. Последствията са най—различни  увреждания на мозъка. И да детската церебрална парализа не прави излючения. Изобщо не ми се навлиза в подробности какво се случи с бебето на моя познатамзаради спряла родова дейност, едва спасиха детенцето и колко месеца беше на апаратно дишане. Тези случай за щастие не се случват често но не означава, че ги няма и последиците за засегнатите са сериозни.
Извинявам се ако засягам непопулярни теми, но без второ и 3то мнение както и без точни измервания на малкия таз( или такат наречената Konjugata vera между 11 и 11,5см. Но може и помалка да е ) неможе така с лека ръка да отсъждаме ние смуче ли си доктора от пръстите аргумента или има реален шанс главата да се заклещи. Тогава вече идват разбира се форцепсът и вакуумът на помощ, но пък и в тях нищо натурално няма.

# 362
На моята бебка също главата и върви напред доста.В 36+3 дни беше 9.3 см доки вика като за термин.
За секциото мога да поспоря. На мен лично ми беше адски болезнено възстановяването,но много зависи от прага на болка на самата жена.
Пелената ми е мн тънка и аз ще я ползвам за одеяло.
В покой на моята бебка пулса е бил 125,127 АГ каза нормално да е така а като шава се вдига 134,140,145,но никога не сме били с висок над 150 или 160.

# 363
Kuche_98 точно преди 30 мин приятелка ми разказа за нейна приятелка как била в болницата да ражда имала си и разкритие и доктора и казал ооо скоро няма да родиш , бебето седи много високо, ама  напъвай като усетиш контракция , че да го смъкнеш малко Напънала е три пъти и е родила - та тази причина за секциооо...
Cinnamon Cookie при седалищно аз бих родила секцио - защо да рискуваш травматично раждане? Не "плачи", а помисли за позитивните страни на секциото в твоя случай .Да....и на мен ако ми кажат , че таза ми е по - малък от главата не бих рискувала
Има ли някоя от вас , която може да каже размеритв на главата на бебето по седмици от 34 + натам или 35 + ...чувала съм ,че колкото е в началото на 9ти месец горе долу толкова си остава и в края и не расте чак толкова.При мен в 35 + беше 8.77 мисля или нещо от сорта.Но тази седмица не знам размери.Чак другата.
Неизвестна, Magic хайде чакаме си заедно 😀Иначе по мои сметки тоновете на бебето варираха между 120-150 , а на амб.лист пише 120 удара.
Редактирам се , за да задам един тъп въпрос.В болницата като си облека нощницатабза раждане се сваля всичкото бельо + сутиена  нали? Да не взема да се изложа нещо 😀

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 16:29 от Орехче

# 364
При седалищно аз бих избрала секцио. При усукана около врата пъпна връв също. Една позната обикаля по доктори докато намери кой да я изроди нормално, защото бебето беше с усукана около вратлето пъпна връв два пъти и всички лекари и отказваха и и казваха, че трябва да е секцио. Обаче някой си (не лекар, а някаква баба) и беше казал, че ако е секцио нямало да може да има повече деца, а тя защо е повярвала не мога да кажа. Намери лекар. За щастие всичко мина нормално, но според мен си е лудост. Аз и го и казах де.

# 365
  • София
Седалището бебе,усукана пъпна връв,голяма главичка спрямо малък таз и други медицински показания са предпоставка за секцио и аз бих го избрала на 100%. Не искам да рискувам живота на бебето си, а и секциото не е смъртна заплаха все пак.
За мен важното е да имам доверие на лекаря си и че ще направи най-доброто за бебето и мен.
С баткото една АГ,при която ходех по здравна каса ,ми обясняваш,че бебето е много голямо и няма да мога да го родя.
Моята АГ в Шейново ме успокои,че няма такова нещо,но ако види,че е голямо и няма да стане нормално раждане,веднага ще ме среже. Родих си нормално, бебето беше 3300 гр.
Сега малко се притеснявам,защото в Щерев са привърженици на нормалното раждане и трудно правят секцио,но се надявам че всичко ще е наред и ще мине без проблеми.

# 366
Дойде и моя ред да се похваля!
Днес се роди нашата принцеса Христиана!Приеха ме в болницата за инфукция  , имах 1 см разкритие от 1 месец. Доктора го направи  4 см . Спукаха мехура и ми сложиха система окситоцин. Общо за 2 часа стигнах пълно разкритие, напъвах 20 мин. Издържах без упойка! Болките бяха силни ,но се издържа.
Имам 2 вътрешни разкъсвания.
Вече съм добре , всичко минава след като си гушнете бебчето ! 💕💕

# 367
  • Велико Търново
Дойде и моя ред да се похваля!
Днес се роди нашата принцеса Христиана!Приеха ме в болницата за инфукция  , имах 1 см разкритие от 1 месец. Доктора го направи  4 см . Спукаха мехура и ми сложиха система окситоцин. Общо за 2 часа стигнах пълно разкритие, напъвах 20 мин. Издържах без упойка! Болките бяха силни ,но се издържа.
Имам 2 вътрешни разкъсвания.
Вече съм добре , всичко минава след като си гушнете бебчето ! 💕💕

Честита, здрава и благословена да ти е! Бързо възстановяване на теб! ❤️

# 368
  • София
Честито бебече Simple Smile Да расте здрава и много щастлива. А на теб Тони бързо възстановяване Simple Smile

# 369
  • София
Честито бебче и бързо възстановяване!

# 370
_Toni честито бебче. Да ви е жива и здрава. Бързо възстановяване и скоро да се прибирате.

# 371
Честито бебче, Тони! Да ти е жива и здрава, весела, засмяна! На теб бързо възстановяване! Ribbon

# 372
  • Пловдив
Тони, честито бебче, а на теб бързо възстановяване! 🌸
Относно тонове на бебе: първия път, в който ми дадоха записа, аз нямах представа какво да гледам и как да го разчета. Влязох в интернет, цъкнах на първата статия и сега ми е що-годе разбираемо. Пулс между 120-160 е абсолютно нормално. Хубаво е да има повече движения на плода за по-добър запис 🙂
За комплект за изписване, бях купила един, сега ми се струва, че на бебето ще му е горещо с него, и смених всичко в последния момент. Ако ще съжалявам за покупка, то това е комплектите за изписване: може и без тях. 😁 Сега се спрях на боди с къс ръкав, ританки, и една пеленка. Това ще е за малката госпожичка ❤🌹

# 373
Момичета, как купувате от интернет? Аз на живо като ходя примерно в пепко или синсейнне си харесвам, а камо ли да поръчам. Joy Затова и почти нищо нямам купено. JoyJoy Хубави ли са материите от сайтовете, от които поръчвате?

# 374
Момичета, как купувате от интернет? Аз на живо като ходя примерно в пепко или синсейнне си харесвам, а камо ли да поръчам. Joy Затова и почти нищо нямам купено. JoyJoy Хубави ли са материите от сайтовете, от които поръчвате?
На Барбарони категорично Да,мн добра материя на Сънсей и Пепко не са моите дрешки.Аз за напред ще вземам от НМ предимно и WC Kiki (или там както се пише)

Общи условия

Активация на акаунт