За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 089
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • до най-прекрасния мъж
С нищо, изчисти се само, даже не зная кога точно. В първите месеци се чистят от хормоните на майката, нищо страшно, което да изисква намеса.

# 106
  • гр.Пловдив
Аз пък ще кажа, че няма “най-добро” и “най-лошо” мляко, а има мляко, което се приема добре от детето, или такова, от което не му е ок!
Дъщеря ми е пила само и единствено НАН ОРГАНИК. Още в болницата това им даваха. Нито колики е имала, нито запек е имала, нито пък други проблеми.
Това обаче хич не означава, че на друго бебе ще му понесе млякото.
Племенницата ми например пиеше Бебелан. Заради запек го смениха с прехваленото Лактана и такива ядове браха, че съжалиха 100 пъти, че изобщо го смениха. Та, всичко си е до дете и организъм.

Какви ядове са брали ,бихте ли споделили ?

# 107
Здравейте, някоя от вас ползвала ли е шуслеровите соли. По специално номер 7

# 108
Аз ползвам Шуслерови соли по принцип.
В момента малкия пие Номер 7 в комбинация с Номер 8 и Номер 10(класическа,  уж доказана комбинация) за трудно изхождане...
Почти свършвам опаковките от 80 бр.
Не виждам ефект...
Иначе с Номер 3 например имам случай да смъкна температура при даване на 1 табл. През 10-15 минути..🙂

# 109
Защото сега започнах да давам номер 7. Пише, че подобрява съня и помага при болки и спазми. Понеже венците му се много надути и както спеше по 21:00 до 9:00 сега спи от 21:00 до 6:00. И преди да давам нещо друго за венците исках да пробвам с това.Той е на 4м.   
По - колко давате, като дозировка от 7мицата

# 110
  • Пловдив
Нормално е едно растящо бебе, още повече на 4 месеца да си променя навиците на съня и да започне да спи по- малко.
По- добре не го тъпчете с разни хапченца, за да спи/ се успокои, няма смисъл. Ще мине през този период и ще дойде друг.

# 111
Предимно го давам за венците а не за спането. Понеже са дооста надути. Наясно съм,че има регресия на съня и минава през различни фази.

# 112
Аз давам и от трите соли 3 пъти на ден по 1 табл.
За регулиране на стомахчето и изхожданията, пак да уточня.
Хомеопатията действа на всяко дете/ човек различно..
С големия ми син за зъбките съм давала Номер 1 по 1 табл. Сутрин и Номер 2 по 1 табл. Вечер..
Добре му се отразиха, много бързо извади всички зъбки,  безпроблемно...
На малкия също ги давах по едно време,  но не видях особен ефект 🙂
Генги гел е хубаво гелче за венци...🙂

# 113
Мажа с генги гел, обаче не виждам някакъв ефект. А ми прави впечатление откакто давам солите. Не си лапа ръцете толкова много. Пак ги лапа, но не като преди до лактите.

# 114
Терзае ме един въпрос,купих обувки за прохождане на КК ,но имам чувството,че не са   удобни на детето ,ама никак,освен това прохожда в момента и то на пръсти. Чудя се дали да не купя оригинални маратонки с по -твърда подметка ,имам чувството,че ще са по -стабилни от КК пък и ще му е по -трудно да ходи като балерина с тях . Не знам може да греша ,затова искам съвет

# 115
Подметката не трябва да е твърда, а мека и гъвкава, петата следва да е с твърд форт. Оставете детето максимално босо, нека се научи да върви и после го пускайте с обувки навън. Общо взето стъпващите на пръсти го правят и с обувки. Знам, че има упражнения, за да се коригира, може би лекаря на детето да даде съвети.

# 116
  • София/Севлиево
Големият ми син имаше бебешко акне.Бяха му изписали едно лилаво мазило дето май само ми боядиса доста неща ,а ефект нямаше.На 2-3 месеца всички пъпки изчезнаха.
На каква възраст дечицата ви започнаха да сядат сами?И да се опитват да се изправят,че моят почти 10-месечен още не може...

# 117
Здравейте имам въпрос... Бебо е 9+++ мога ли да му взема обувки и да правим упражнения за прохождане?

# 118
  • до най-прекрасния мъж
Защо ще насилвате детето да ходи принудително? Ако е готово, ще проходи само. Какви точно упражнения за прохождане искате да правите на бебе на няма и 10 м и за къде бързате? Сигурна ли сте, че мускулите и костите му са готови да понесат тежестта на тялото при изправено положение? Оставете детето да се изправи само, да тръгне по мебелите, да пада, да става. Това си и гимнастика за него и го подготвя за прохождането. Вие виждали ли сте някое животно да прави упражнения на бебето си за прохождане? Животното се ражда, мъчи се да стане, забива муцуна, олюлява се, пада, става и накрая тръгва. Оставете природата да си свърши работата, няма непроходило дете, въпреки амбициите на майките да ходят, говорят, ядат възможно най-рано, все едно та на състезание и детето им трябва да и първо във всичко.

# 119
  • Пловдив
Децата сами се изправят като са готови. Няма нужда да им показваме, това е нещо, което ще направят сами, като му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт