За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 090
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Големият ми син имаше бебешко акне.Бяха му изписали едно лилаво мазило дето май само ми боядиса доста неща ,а ефект нямаше.На 2-3 месеца всички пъпки изчезнаха.
На каква възраст дечицата ви започнаха да сядат сами?И да се опитват да се изправят,че моят почти 10-месечен още не може...

На 8м.седна сам след като пропълзя.
На 9м се изправи като се хвана за решетката на кошарата.Седмица след това вече ходеше странично по мебелите.

# 121
Моят син съвсем сам си се научи да пълзи и да се изправя...
Природа!

Пробвала съм и аз, с играчки да го подканя да пълзи - нищо братче. Спрях и след няколко месеца, от нищото пропълзя, започна да се изправя...абе, фурия и половина

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 00:10 от Luellis

# 122
Големият ми син имаше бебешко акне.Бяха му изписали едно лилаво мазило дето май само ми боядиса доста неща ,а ефект нямаше.На 2-3 месеца всички пъпки изчезнаха.
На каква възраст дечицата ви започнаха да сядат сами?И да се опитват да се изправят,че моят почти 10-месечен още не може...
И моята бебка още не може да сяда, какво остава да се изправя. На 9 + е. И аз се притеснявам. Но моята и на 4 опори не може да застане сама... само пълзи и то с една ръка и един крак.

# 123
Сядането като прохождането са индивидуални. Просто не дръжте бебето в кошари, жезлонги, колички, на ръце. Нека докато е будно има обезопасено място на пода, където да си тренира възможностите.
Моята голяма дъщеря се изправи права в двня, в който навърши 7м. Малката пък се изправи към 8мия месец. И двете проходиха преди годинката. Племенниците ми обаче едната проходи на 1г6м, другия на 1г3м. Така че... имайте търпение.

# 124
Бебчо седна сам на 6.5 мес без да подпирам с възглавници. Е, кътурваше се от време на време и сега понякога го прави, но е значително по стабилен. Вече е на 8 мес. Но не иска да пълзи, трудно се изправя и то започна от няколко дена да прави опити. Но за сметка на това пък иска да ходи. Ако е седнал в мен, се изплъзва надолу и тръгва. Но го държа за ръчички. Знам че е още рано, но не съм го насилвала и не съм го карала да го прави. Сам започна един ден и стъпва на цяло ходило. Притесняваме само дали са му готови костите  и мускулите за прохождането.

# 125
Дайте идея какво да подарим на дете на 2г почти за кръщене, като може да не е свързано със самото кръщене. Тоест нещо сантиментално със снимка, надписи, нещо оригинално... Ако може конкретна идея защото нищо не ми хрумва. Те ни подариха портрет и не става да им върнем същото, тъй че търся друга идея...

# 126
Защо ще насилвате детето да ходи принудително? Ако е готово, ще проходи само. Какви точно упражнения за прохождане искате да правите на бебе на няма и 10 м и за къде бързате? Сигурна ли сте, че мускулите и костите му са готови да понесат тежестта на тялото при изправено положение? Оставете детето да се изправи само, да тръгне по мебелите, да пада, да става. Това си и гимнастика за него и го подготвя за прохождането. Вие виждали ли сте някое животно да прави упражнения на бебето си за прохождане? Животното се ражда, мъчи се да стане, забива муцуна, олюлява се, пада, става и накрая тръгва. Оставете природата да си свърши работата, няма непроходило дете, въпреки амбициите на майките да ходят, говорят, ядат възможно най-рано, все едно та на състезание и детето им трябва да и първо във всичко.

# 127
  • Германия
Тази да вземе да си върне дипломата, сори но това са неадекватни съвети.

Ние разбрахме вие какво искате, сега получихте и някакво потвърждение, ами дерзайте, детето си е ваше

# 128
Здравейте,

Може ли да ми препоръчате добър консултант по детски сън?

# 129
Blue angel,
Кой е ортопедът, ако сте от София, де... Само при Фурлакис съм водила синът ми, ама той пее па учебник едно и също всеки път и малко ме дразни..😀😀😀😀😀

Еli Queen,

Не се напрягай така, де - Със сигурност никой не е дал съвет с цел да те дразни ... Simple Smile))

# 130
  • до най-прекрасния мъж
При Арнаудов в Пловдив. Изчела съм доста материали относно прохождане, изправяне, гимнастика за бебета. Това, което той препоръчва, за мен е правилно. Затова изцяло му се доверявам. Препоръчва босо ходене максимално дълго, прохождане с т.нар. боси обувки, които да са максимално меки, дори и отзад на петата. Това е с цел да се оформи сводът на ходилата.  Също никакви проходилки и бънджита, особено за момиче, свързано е с деформации на тазобедрените стави. Одобрява само уокър и водене за ръка и то когато детето само се изправи и започне да се движи по мебелите. Това с цел мускулите да са достатъчно заякнали, за да поемат тежестта на тялото и да не се получи изкривяване на крачетата. Препоръча да държим дъщеря ни максимално дълго на пода в обезопасена среда, тя си знае какво да прави. Тя е с рефлукс и аз я сложих на 6 м на пода, по корем не е слагана почти и виждам огромния напредък, който има за 1.5 м. Обръща се свободно на двете страни, седи на опора от 4 крака и почти е пролазила, започна да седи стабилно на дупе, като се задържа доста време. Доверявам се на лекаря, защото той откри вроден проблем на ходилата, който никой преди него не видя. Назначи ЛФК, която да й правя вкъщи и детето се оправи. Извика ни на 2 контроли, за да е сигурен, че всичко с детето е наред преди пролазване и прохождане. Много съм доволна от индивидуалния му подход и вниманието, което обърна на дъщеря ни. Затова и си позволих да дам мнение.
Виждам, че пак е имало чистка Simple Smile С този пост отговарям на Luellis, нека който има други виждания, да подмине. Всеки си има глава на раменете и е свободен да прави това, което желае. Не задължавам никого да приеме това, което пиша.

# 131
  • София/Севлиево
Аз се чудя защо като чета и нещо не ми се подреждат нещата като хората ...
Хич не бързам дребен да се изправя и да почва да ходи,но понеже имаше проблеми с обръщането и ходихме април и май на рехабилитация сега червената лампичка в главата ми премигва и ме държи на щрек.Затова исках да си сверя часовника дали някъде нещо не пропускам...

# 132
Блу възхищавам се на такива лекари които обясняват, обръщат внимание и дават препоръки. Нашия ортопед когато се опитах да задам въпроси относно двигателното развитие ми отговори да го оставя да си живее живота.
А от твоите коментари съм научила много, макар че аз имам един пубер вече 😉 винаги има човек какво да научи

# 133
Аз се чудя защо като чета и нещо не ми се подреждат нещата като хората ...
Хич не бързам дребен да се изправя и да почва да ходи,но понеже имаше проблеми с обръщането и ходихме април и май на рехабилитация сега червената лампичка в главата ми премигва и ме държи на щрек.Затова исках да си сверя часовника дали някъде нещо не пропускам...
Ели, може ли да споделиш какви бях проблемите с обръщането? Май и ние имаме, защото хич не иска да го прави от гръб по корем, а всъщност много обича да седи по коремче.

# 134
  • София/Севлиево
Общо взето май точно не искаше, защото ако го оставя си седеше и не мърдаше.С рехабилитация за 2 седмици започна.Сега с пълзенето пак зор,но то не ме притесняваше толкова, защото голямият не ми е пълзял и знам, че не всички пълзят.От събота обаче пълзи,и то доста добре и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт