За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 130
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Подложката за новородено до каква възраст се ползва в столчето за кола?
Ние сме я ползвали до към 3-тия месец на бебето. Но зависи и от самото бебе дали няма да му умалее по-рано. Моите бяха дребосъци.

# 196
Соня, зависи от столчето и от бебето. На нашата си имаше етикет, който посочваше до 62см май беше. Провери дали не пише и на твоята.

# 197
Зависи от столчето, вижте на етикета. Предишното ни столче беше предвидено за употреба с подложката до 1 г., т.е. през цялото време.

# 198
Можете ли да ми препоръчате килимче за игра освен ecoplay? Някой има ли опит с тези от Kilimche.bg? Изглеждат ми доста сходни на първите, но една идея по-бюджетни.
От килимче купих, голямо е, бързо се сгъва, докато се учеше да пълзи, много играеше на него. Откакто проходи го ползвам под преграда за игра. Върши работа, изолира, чисти се лесно, много бързо ми го доставиха.

# 199
Подложката за новородено до каква възраст се ползва в столчето за кола?
Докато забележите, че му е тясно, според мен. Аз я махнах на 2м

# 200
Здравейте, бебето ми е на почти 2 месеца и забелязах, че гласът му е пресипнал/прегракнал. Педиатъра го преслуша и погледна гърлото и каза, че всичко е наред, но каза да му давам чай от шипка. Давали ли сте на толкова малко бебе такъв чай? Били ли сте в подобна ситуация? Благодаря

# 201
Ако педиатъра го е прегледал и е установил, че не е болен, аз не бих давала нищо. Чай не е препоръчителен за толкова малко бебе. Освен това шипката има запичащ ефект.

# 202
Вероятно е рефлукс. Връща киселини. Не давайте чай!

# 203
Момичета, малките бебета как ги возите в колата ако ви се наложи в големите жеги - на климатик или на отворен прозорец?

# 204
Здравейте, бебето ми е на почти 2 месеца и забелязах, че гласът му е пресипнал/прегракнал. Педиатъра го преслуша и погледна гърлото и каза, че всичко е наред, но каза да му давам чай от шипка. Давали ли сте на толкова малко бебе такъв чай? Били ли сте в подобна ситуация? Благодаря
На моята дъщеря и беше пресипнал гласа като беше на месец някъде. Мина от самосебе си, нищо не съм давала. Според мен беше защото повръщаше и от киселините. Оствавях я да спи с леко повдигната глава.

Момичета, малките бебета как ги возите в колата ако ви се наложи в големите жеги - на климатик или на отворен прозорец?
С климатик, кошницата е обратно на движението обърната, реално на бебето няма как да му духа директно. С отворен прозорец, отвън влиза жега, тоест никаква ползва.

# 205

На климатик и със сенници на стъклата. Стъклата са ни леко затъмнени фабрично, но слагаме и допълнителни.

# 206
  • Пловдив

Здравей! И ние сме така, на 2+ сме, както са ти казали вероятно е от рефлукса, нашият има и му даваме Гастротус след преглед естествено. Връща, има киселини, надявам се с течение на времето да го израснем.

# 207
И ние сме на 2 месеца, храни се около едни и същи часове, но никога с точност. Вечер има по-дълга пауза някой път 5-6 часа, някой път 8-9 часа. И преди обед като заспи навън и се приберем, спи поне още 2-3 часа в количката вкъщи. Има 6 хранения за деня. Изяжда между 120 и 140мл. Рядко се наяжда с по 80-90мл.
Като се събуди и започне да реве веднага правя мляко и я слагам на люлката да я нахраня, давам биба да я залъжа, че да ме изчака спокойна 2 минути да се върна с храната. Нямам четири ръце, нищо няма да и стане, ако пореве малко. А през нощта като се събуди за ядене ми трябват едни 4-5 минути да се разсъбудя, да и направя млякото, с размазан поглед едвам виждам колко мл вода сипвам. После давам на ММ да я нахрани, аз си лягам, че той още повече не вижда милилитрите вода😂
Това с мл вода и на мен ми беше “филм “ ,докъто я сипя ,та да върна щото мн дошла и пак да изравнявам….Сега се изучих и предварително приготвям водичката в няколко шишенца,ако иска и 10 пъти да се буди 😂,добавям само лъжиците АМ .

# 208
И ние сме на 2 месеца, храни се около едни и същи часове, но никога с точност. Вечер има по-дълга пауза някой път 5-6 часа, някой път 8-9 часа. И преди обед като заспи навън и се приберем, спи поне още 2-3 часа в количката вкъщи. Има 6 хранения за деня. Изяжда между 120 и 140мл. Рядко се наяжда с по 80-90мл.
Като се събуди и започне да реве веднага правя мляко и я слагам на люлката да я нахраня, давам биба да я залъжа, че да ме изчака спокойна 2 минути да се върна с храната. Нямам четири ръце, нищо няма да и стане, ако пореве малко. А през нощта като се събуди за ядене ми трябват едни 4-5 минути да се разсъбудя, да и направя млякото, с размазан поглед едвам виждам колко мл вода сипвам. После давам на ММ да я нахрани, аз си лягам, че той още повече не вижда милилитрите вода😂
Това с мл вода и на мен ми беше “филм “ ,докъто я сипя ,та да върна щото мн дошла и пак да изравнявам….Сега се изучих и предварително приготвям водичката в няколко шишенца,ако иска и 10 пъти да се буди 😂,добавям само лъжиците АМ .
Не само, че водата ни беше подготвена, ами и ам си подготвяхме в контейнери за стерилна урина. Купихме си от специалните кутии за ам и като я обърнахме за да изсипем ам, всичко се смеси (и трите дози) и се отказахме. Контейнерите са много удобни и заемат много малко място.

# 209
  • София/Севлиево
Сестра ми ми подари машинка за приготвяне на АМ.Нещо,което аз не бих си купила,т.к.тук струва 300 лв и ми се виждаше напълно излишно.Тя обаче ми каза,че е супер удобна, особено ако бебето се буди нощем-само натискам копчето и чакам да пусне водата.А за млякото си взех дозатор с три отделения.И наистина е супер удобно.Не смятам мл,не се чудя дали е ок на температура,т.к.и това е изчислено,а за късмет бебето ми от ден 1 заспиваше вечер към 22 и се будеше в 4-5.Сега заспива към 21-21:30 и се буди към 7:30-8,че понякога и след 8.

Общи условия

Активация на акаунт