За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 124
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • София/Севлиево
На мен пък тези 32-36 oz ми се струват страшно много като ги обърна в мл.Моят изпива  минимум 2 х 180 мл,,което е дори под половината.И вода не пие почти.Максимумът му е 3 х 210,което пак е по-малко...На кутията с формулата пише до 10-ти месец 2 -3 пъти по 180 мл да е, а след 10-тия 2 пъти по 210...

# 181
  • Sofia
Ако използваме същия източник - пак си пише, че бебетата на кърма се хранят на два-три часа.

# 182
Здравейте, чета ви от известно време (подготвяйки се до появата на малката) 🙂
Имам нужда от съвет: днес ни е осми ден. Аз я храня със изцедена кърма, като имам опасения, че изяжда прекалено много:
Ден 6: 475 мл
Ден 7: 580 мл
Ден 8 (днес): 510 мл (като й предстоят още 1-2 хранения)
Не я будя да й давам, тя самичка си определя часовете между храненията. Притеснявам се, че е много, защото педиатърката ми каза да са 7 хранения, с постепенно увеличаване на кърмата (съответно на колкото е дни: 8-и ден- да давам 80 мл по 7 хранения).
Знам, че тези математики са ужасни, но се притеснявам.
Правилно ли постъпвам, давайки й, когато и колкото й се хапва?
За новородено минимума кърмения за 24 часа е 8. Повечето бебета имат 10-12 броя. Спрете с математиката, ако хранехте от гърда нямаше да знаете колко яде, не ви и трябва. Следете за напишани и наакани памперси и хранете при сигнал за глад.

# 183
Ама Бърди таблицата ти е за формула, не за кърма.
E, и?
Ами, макар и да са два вида мляко, все пак са различни видове мляко.
Да не говорим, че при хранене с АМ се знае кога колко, а при хранене с кърма, в най-общия случай - не се.
Аз лично намирам за абсурдно да се търси подобна дълга пауза при кърмено бебе, което и вода не пие. Не съм лекар, консултант не съм, това ми е интуицията и е подкрепена от това, което съм чела, търсейки подход към моето дете.

# 184
Ех, какво сръфахте Birdie, значи Wink Истината е  в кърменето на поискване и наистина има бебета, които са способни да си направят такъв интервал. Моята бебка е почти на 5 месеца и след първото й събуждане сутрин прави дълъг интервал от 4.5 часа. Следващите й кърмения са по-начесто, но сутрин сама си го правк така. Засега, понатам може друго да реши.

# 185
Ех, какво сръфахте Birdie, значи Wink Истината е  в кърменето на поискване и наистина има бебета, които са способни да си направят такъв интервал. Моята бебка е почти на 5 месеца и след първото й събуждане сутрин прави дълъг интервал от 4.5 часа. Следващите й кърмения са по-начесто, но сутрин сама си го правк така. Засега, понатам може друго да реши.
Така си е. Но, щом на къси интервали не се хранят добре? ... и има и запек? се търсят причините. И не се дават илачи.
Иначе, при кърмени, които наддават добре, хранят се добре, и са спокойни? ... не се месим, разбира се.
Макар че те сами си удължават интервалите с израстването, или поне, тези интервали през деня са "плаващи". Е, не се месим тогава.
Аз отговорих по повод решаване на конкретен проблем.

# 186
  • до най-прекрасния мъж
Елате обяснете на моето почти 8 месечно, че трябва да яде на 4-5 часа. Да, в определени моменти прави 4 ч пауза, например, между второто мляко за деня и обяда или обяда и СЗ, зависи как е спала. Но стане ли от сън, иска да яде сега, веднага и ако може като отвори очи, да я чакам с лъжицата. Пие 3х200 мл АМ и обяд и СЗ по 190 гр. Децата са различни. Някои  още на 6 м ядат през 4 часа и са на 4-5 хранения, други на година и половина пият по няколко шишета мляко нощно време.

# 187
Колкото майки, толкова и мнения.
Моля- не обобщавайте. Бърди се намеси в помощ и насока на конкретната майка.
Относно компетентността му, ще го цитирам: "вие гледате дървото, аз- гората".
От личен опит- драмите ми с ковида и дехидратацията на бебето ми се решиха бързо и просто ОТ НЕГО! Не са ми нужни дипломи- гледам резултата. Съветвам майчето с проблем да се обърне към него на лични. Усещането, че детето има проблем вероятно не е заблуждаващо.

# 188
Също искам да се включа . За мен най - добро е кърменето на поискване . На всяко мрън - хем бебето спокойно , хем няма опасност от недохранване . Пт преяждане едва ли ? Кой яде ако му е пълен корема ?

# 189
Колкото майки, толкова и мнения.
Моля- не обобщавайте. Бърди се намеси в помощ и насока на конкретната майка.
Относно компетентността му, ще го цитирам: "вие гледате дървото, аз- гората".
От личен опит- драмите ми с ковида и дехидратацията на бебето ми се решиха бързо и просто ОТ НЕГО! Не са ми нужни дипломи- гледам резултата. Съветвам майчето с проблем да се обърне към него на лични. Усещането, че детето има проблем вероятно не е заблуждаващо.
Подкрепям , в нужда винаги помага . Благодарна съм ! Всеки сам решава дали да послуша или не , в консултация с него избегнах затлъстяване и  затруднено дишане при детето ми !

# 190
  • Пловдив
Елате обяснете на моето почти 8 месечно, че трябва да яде на 4-5 часа. Да, в определени моменти прави 4 ч пауза, например, между второто мляко за деня и обяда или обяда и СЗ, зависи как е спала. Но стане ли от сън, иска да яде сега, веднага и ако може като отвори очи, да я чакам с лъжицата. Пие 3х200 мл АМ и обяд и СЗ по 190 гр. Децата са различни. Някои  още на 6 м ядат през 4 часа и са на 4-5 хранения, други на година и половина пият по няколко шишета мляко нощно време.
Съгласна! Моето бебе е на 2+, прави по-големи паузи предимно вечер и преди обяд, когато е вън, но трудно можеш да му наложиш график, в началото опитвах, но сега вече не. Храненията ни се въртят около едни и същи часове, но нищо сигурно. И при нас - стане ли от сън, иска да яде! Но аз и не стоя да следя ранните признаци на глад сутринта,  храня когато се разшава и понякога когато измрънка, даже изреве ако спя дълбоко. Знам че се съветва едва ли не да се следи нон стоп бебето и да не се чака рев, но и мама има нужда от почивка. Да уточня - кърмим се с бебо.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 15:47 от alice_ in_ wonderland1

# 191
И ние сме на 2 месеца, храни се около едни и същи часове, но никога с точност. Вечер има по-дълга пауза някой път 5-6 часа, някой път 8-9 часа. И преди обед като заспи навън и се приберем, спи поне още 2-3 часа в количката вкъщи. Има 6 хранения за деня. Изяжда между 120 и 140мл. Рядко се наяжда с по 80-90мл.
Като се събуди и започне да реве веднага правя мляко и я слагам на люлката да я нахраня, давам биба да я залъжа, че да ме изчака спокойна 2 минути да се върна с храната. Нямам четири ръце, нищо няма да и стане, ако пореве малко. А през нощта като се събуди за ядене ми трябват едни 4-5 минути да се разсъбудя, да и направя млякото, с размазан поглед едвам виждам колко мл вода сипвам. После давам на ММ да я нахрани, аз си лягам, че той още повече не вижда милилитрите вода😂

# 192
Можете ли да ми препоръчате килимче за игра освен ecoplay? Някой има ли опит с тези от Kilimche.bg? Изглеждат ми доста сходни на първите, но една идея по-бюджетни.

# 193
Можете ли да ми препоръчате килимче за игра освен ecoplay? Някой има ли опит с тези от Kilimche.bg? Изглеждат ми доста сходни на първите, но една идея по-бюджетни.

В Алиекспрес е ПЪЛНО! И са супер адекватни и много по-добри от скъпите екоплей! Имам и съм страшно доволна... Simple Smile)) Екоплей къде са произведени???

# 194
Подложката за новородено до каква възраст се ползва в столчето за кола?

Общи условия

Активация на акаунт