За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 792
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Който иска, да се ужасява, лекички са, стабилни, дишащи, точно направени за прохождащи деца. Днес купих за новия сезон, че изведнъж захладня при нас и сандали не са опция. Въпреки, че моето си е вече напълно ходещ човек, не е прохождаща 😃

# 496
Обувки и аз още не съм намерила подходящи. Ако са дишащи и стабилни са без мека подметка, взех с мека на Elephanten, те пък не позволяват на крачето да диша. За ужас на много хора го пускам по чорапи и навън, ако настилката го позволява.

Не исках да толкова да се вглеждам в обувките, но просто виждам как има желание да ходи, но с определени обувки се изпарява бързо. За проходило стабилно дете може и да няма разлика, но моето още се учи.

# 497
Момичета, аз да питам за пиенето на вода. Малката е на 10+++, захранена от 5++, има 2 изцяло заместени хранения, закуската е на половина заместена. Кърмя 2 пъти сутрин (но не по много) и 1 път вечер. Отделно пие и между 150,200мл АМ през нощта.
Въпросът ми е колко вода трябва да пие? През деня й предлагам постоянно, но тя почти всичко изплюва, играе си с водата и си прави гаргари. Имаме 2 различни шишета, но от тях още по-малко пие и й даваме с лъжичка.. Притеснявам се, че много малко вода пие, и като цяло течности. Кърмата ми не съм сигурна, че е достатъчно, но просто тя отказа АМ в будно състояние от 2 месеца. И по памперсите съдя - струват ми се много малко напишкани.

# 498
Здравейте Simple Smile Ако някоя мама е пускала бебчето на плуване вече (моята дъщеря е на 3 месеца), може ли малко информация, доволни ли сте, на децата харесва ли им, какво точно правят в басейна? Също препоръки за София биха ми дошли добре. Ходихме на бебешко спа и на нея много и хареса.

# 499
Забелязвам ,че като стъпва на крачетата детето ми си свива пръстите навътре и това определено му пречи. Не какво може да се дължи?

# 500
Забелязвам ,че като стъпва на крачетата детето ми си свива пръстите навътре и това определено му пречи. Не какво може да се дължи?
Колко е голямо детето? Децата се раждат с инстинкт да стискат пръстите на ръцете и краката когато усетят допир. Имаха си име тези инстинкти. Със сигурност знаете как като дадеш пръст на бебе, то свива пръстчета и хваща подадения пръст. С краката е по същия начин и според лекцията на един ортопед това е знак, че детето не е готово да стъпва. Маха се инстинктът с времето.

# 501
Колко е голямо детето? Децата се раждат с инстинкт да стискат пръстите на ръцете и краката когато усетят допир. Имаха си име тези инстинкти. Със сигурност знаете как като дадеш пръст на бебе, то свива пръстчета и хваща подадения пръст. С краката е по същия начин и според лекцията на един ортопед това е знак, че детето не е готово да стъпва. Маха се инстинктът с времето.
Той е на 1г .и 3м ,ходи ,но забелязвам че го прави това с пръстите и му пречи да пази равновесие

# 502
Той е на 1г .и 3м ,ходи ,но забелязвам че го прави това с пръстите и му пречи да пази равновесие
На 1.3 мисля, че трябва да го няма вече. Не мисля, че е нещо сериозно, но си заслужава да се говори с педиатър.

# 503
Бабински е рефлексът, той се интегрира късно, след годинката, нормално е да персистира до 2 години. Иначе нищо не пречи човек да си направи консултация с детски невролог. Дъщеря ми е родена недоносена, а е и дебеличка и тромава, периодично си я водех на консултация за мое спокойствие. Не е страшен прегледът.

# 504
Интересувам се кога сложихте летния кош? Ние сме на почти 4м и обмисляме утре да махнем зимния и сложим летния. Съжалявам, ако съм го задавала този въпрос скоро, но не помня😂

# 505
Интересувам се кога сложихте летния кош? Ние сме на почти 4м и обмисляме утре да махнем зимния и сложим летния. Съжалявам, ако съм го задавала този въпрос скоро, но не помня😂
Ако има пълно легнало положение, не мисля че има проблем. Ние го сложихме малко преди да навърши 6м.

# 506
Ако има пълно легнало положение, не мисля че има проблем. Ние го сложихме малко преди да навърши 6м.
Ние не смятаме на пълно легнало положение да я използваме, ами на 45 градуса

# 507
  • Германия
Рано е още, той се използва след 6м. Изобщо не бих бързала, не е добре да седи от сега седнало бебето, или полуседнало/полулегнало, да се свлича в количката. Ако толкова ви е зор поне изчакайте да наближи 6м, но на почти 4м за мен е безотговорно

# 508
Беше на 5 и половина с летния кош има време, не бързайте.

# 509
На 6м смених кошовете при все, че моето беше доста големичко и буквално уплътняваше първия кош. Но беше декември, а коша за новородено е доста по-защитен и уютен за студен сезон, сравнено със седящия кош.
Не знам каква ви е количката, но ако няма подложка, бебе на 4м ще му халтавят коланите, отделно, че не е редно да му товарите кръста в полулегнало положение.

Общи условия

Активация на акаунт