За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 809
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Ох...и ние сме така. То си е част от растежа, вероятно природата го е предвидила, но и аз се втрисам и честно казано този период ми е най- труден. Не мога напълно да го обезопася, а той е див колкото си иска.
Секунда спокойствие нямам, отделно....къщата съм я направила Бейрут.
Слагам кашони и големи бутилки около всеки ръб. Няма как да вдигна всичко...все намира къде да рови и да се удари.

# 481
Част от израстването. Защо мислите имаме първо млечни зъби, природата знае, че децата падат, удрят се, период, който минава. Преди 5 минути както носех малката на ръце, докато посегна да отворя вратата, тя се изви внезапно настрани и си чукна главата в стената. Не е приятно, но няма много какво да се направи. Важното е да се избегнат сериозни инциденти, навсякъде с колани, обесопасени кошари, стълби, прозорци.

# 482
Синът ми е на 1г.2м. ,всички ръбове са обезопасени, но все намира къде да се чукне. Постоянно съм около него и въпреки това.

# 483
  • до най-прекрасния мъж
Моята е на 9 м почти, тубите с вода 11 л я привличат, че ги и дърпа да ги събори. Засега само лази, ще видим като започне да се изправя  как ще е. Но долу ли е, съм й зад гърба. Винаги някой е при нея или е в кошарата/стола за хранене.

# 484
Ооо тубите и пластмасовите шишета са любими играчки.
Това за зъбите е много интересно, не се бях замисляла.
Тежък и опасен период. Дори не знам всъщност- минава ли...другият ми ужас е да не лапне нещо да се задави. Не стои дълго в нищо, ни кошара, ни стол...полудявам вече. Отвори ми се освен третото око и очи по гърба изникнаха 😂 а отделно- не знаех колко крайника едновременно съм могла да движа. Правя нещо различно с двете ръце, стоя на един крак, с другия люлея или подпирам проходилка...чудо е! Внимавайте с единични дръжки по мебели- днес моят човек демонтира една и за малко да надене глава в стърчащия винт...

# 485
Ние сме обезопасили до някъде, основно ръбове и контакти, но си падат, удрят се... Вчера едната седеше и тръгна да лази, но явно се хлъзна, удари си брадичката и се прехапа. Не ги пазя постоянно, щъкат си където си искат. Вместо това ги уча как да падат, как да сядат от изправено положение и засега е ок. Трябва да се удрят, така се учат. Естествено не говоря за сериозни падания. Ако трябва да съм честна най-опасни вкъщи за вратите, а те и двете си играят с тях и направо изтръпвам.
На почти 10м са, щъкат лазейки и изправени по мебелите.

# 486
Моето дете още не ходи, така че може би не съм съвсем във вапата ситуация, но пълзи активно вече два месеца и от около две-три седмици сяда и докато си седи, забравя да пази равновесие и тупва. Като цяло споделям мнението на Радева, че това си е част от растежа. Първите две седмици на седеж тупваше като талпа назад, но ми направи впечатление преди седмица, че се ориентира и вече бързо слага ръцете, за да не падне и да не се удари. Тя расте на земята от 3-месечна, не съм била и сега не съм през цялото време до нея, за да я спасявам. Из разни фейсбук групи споделят за каски и възглавници, но ги намирам за вредни и спиращи естественото развитие. Вкъщи сме обезопасили контактите само, но ние нямаме много ръбове.  Честно казано, главата най-страда от биене в кошарата, а не в пода или някой ръб.

Имате ли препоръки за обувки за прохождане? Говоря за най-първите обувки, които в много случаи са т.нар. буйки. Всичките ми познати взеха такива на КиК, но чета противоречеви отзиви за тях. Препоръчват Биомеханикс, но не мога да разбера кои точно модели за най-напред. Други казват Найк, а трети - как така маратонки за прохождане. Тъмна Индия ми е.
Знам, че е най-добре босички, но бебето ми е януарче и ако тръгне да прави първи крачки в зимния сезон, не мога да я пусна боса на мокрото.

# 487
С първото дете бях взела буйки, за мен лично бяха много кофти и неудобни, за детето също. Замених ги с маратонки на адидас.
Малката проходи май, вкъщи боса, навън с маратонки, този път бяха Пума. Не знам какъв е проблема с маратонките, на моите деца бяха много удобни. Леки са и еластични. Отделно първите обувки умаляват доста бързо, за мен суми над 50 лева не са резонни за месец-два носене. Проходи май на 11м, в момента още не е навършила 1г3м и вече 2 чифта станаха малки 😃

# 488
  • Пловдив
Аз просто купих от About you кецове на Vans , които ми харесаха като дизайн. Но тя проходи сама чак на 16 месеца, така че те бяха по- скоро за красота и да си пристъпва за ръчичка навън от време на време.
След това за зимата и активното първо ходене взех Primigi.

# 489
С Примиджи проходи дребната, доволна съм. Също на Рихтер обувките се оказаха много удобни за нея, с тънка, много гъвкава подметка.

# 490
Имам един .... Леко странен въпрос и малко ме е срам да го задам, НО!

Синът ми, откакто пропълзя и започна да се изправя, непрестанно сш удря главата. Я в таблата на леглото, я в масата ( ако се изправя под нея..), я на пода, ако залитне пълзейки... За момента не е имало нищо сериозно, но се чудя - възможно ли е дя му стане нещо от това непрестанно удряне. Мега палав е и няма удържане....
И моят е по същия начин. На една година, лази на 4 крака, опитва се да се изправя на колене и постоянно си джаска главата в мрежата на кошарата. То хубаво, че е мека текстилна мрежа, а не са дървени решетки, обаче го прави доста често и пружинира в мрежата с главата напред....Обяснявам, че не е хубаво, казвам не, вдигам го като започне да прави така, но то е неизбежно, още със ставането си сутрин се почва. Много кофти период - хем е много подвижен, хем нищо не разбира и продължава да го прави.....

# 491
Първите й бяха на кк с цип отдолу чак.😍
Моята беше така все залиташе😆 веднъж беше синя на три места по лицето/челото....
Абсолютно нищо й няма✅

# 492
Каква е функцията на ципа отдолу?

# 493
Каква е функцията на ципа отдолу?
Да се обуват по-лесно, но ортопедът, при когото ходихме каза, че не било ок.
Ние на биомеханикс ще взимаме първата година. Знам, че са с невероятни цени и се носят по 1-2 месеца, но и аз и мъжът ми сме много зле с ходене, крака, кръст, стойка и искаме да им дадем шанс да не са като нас. И Дааа, знам, че само обувките няма да решат проблемът, но се надяваме да помогне.

# 494
Ооо, Радева, точно във форума четох разни ужасени коментари по темата с прохождането и маратонките. Grinning Иначе и аз не знам какъв е проблемът, заради това и питам.

Общи условия

Активация на акаунт