За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 835
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, въпрос за новородено на 5 дни, от вчера сме у дома и е много поспалива! В болницата казаха да го очаквам, “била с лека жълтеница” и не са я слагали на лампа, все пак ми е странно, и голямата имаше жълтеница, но не е била никога така!
Налага се да я будя за хранене. Кажете какво работи за деликатно будене на толкова малко бебенце. Вдигам я изправена, разсъбличам я, сменям памперс, щипвам леко уше, не ме отразява, притеснявам се

# 466
Това е - пощипвате ушенце, носленце, краченце. Ако има жълтеница е важно да се храни често - като му замирише на млекце (било то АМ или кърма )все ще се събуди за малко.

# 467
  • Германия
Аз не знам на какво точно се дължеше при сина ми, но той буквално проспа първите 3 седмици от живота си. Не е имаш жълтеница, хранеше се, но спеше страшно много

# 468
Малката ми дъщеря беше така като се прибрахме. Отпусна се, само спеше, не можех да я събудя, дори нямаше сила да суче. Наложи се да я храня с шише, за да не изпуска хранения и да знам, че е получила колкото трябва мляко. За 2 дни отмина най-тежката фаза, но доста дълго беше жълта, може би до около 40тия ден. Ако не отшуми до ден-два, чуйте се с лекаря на детето.

# 469
Здравейте.
Скоро ни предстои почивка в спа хотел с 4-месечното ни бебе. Ходили сме и на други почивки с нея, но за първи път в спа хотел с минерален басейн. Мислили сме да я топнем и на другите места, но те бяха басейни с хлор. Сега мислим на минералния басейн да я заведем и да я изкъпем.
Вие какво мислите и кога за първи път заведохте децата си на басейн?

# 470
Изобщо не обичам басейни....Ама грам.. Само като ги погледна и вече съм лепнала гъбички..😂
За съжаление на детето ми, тази омраза ще му се отрази и на него...

# 471
  • София/Севлиево
Росен го топнахме в минерален басейн на 6 месеца,но съм виждала и 40-дневно бебе да го къпят в такъв.Отделно мисля,че плуването за бебета почваше около 4-месечна възраст,ако не и по-рано.Навремето с баткото почнахме от 11-месечен и тогава треньорката каза,че сме закъснели доста с началото на тези занимания (а сега големия не мога да го извадя от водата независимо дали е басейн,река или море).

# 472
  • Пловдив
Не би ми хрумнало да топя бебе в басейн.

# 473
Аз лично толкова малко бебе не бих потопила в обществен басейн, бил той и минерален. И двете са били с нас винаги по почивки, преди годината не са влизали в хотелски басейн. Разбира се, че вероятно ще се смее и рита с крачета, но това ще прави и в друг тип игра. Гъбички, бактерии, чревни вируси, работила съм дълго в хотел и повярвайте ми голяма част от посетителите не взимат душ, също си позволяват да ползват басейна, имайки заразни кожни и други проблеми. Просто плюсовете не надминават рисковете за мен.

# 474
Аз също не бих потопила малко бебе в басейн, но всеки си знае.
Малчо е на 1г.3м и все още не съм се решила да го потопя макар че няколко пъти вече ходихме на места с басейни.

На баткото му правех слънчеви бани в малко басейнче вкъщи до към 3- годишна възраст.

# 475
На 4 м  е бих я топвала в басейн. Беше на 5 м сега каъо ходихме на море, не съм я топвала нито в морето, нито в басейна, но я водехме с нас, на морето в разгъваема палатка на шезлонга, на басейна в количката с ударена спирачка. Батко й също като бебе не съм го топила, но след първата година нямаше как да го спра и е постоянно в морето и по басейни, никога не се е разболявал оттам. За минерален басейн - по принцип и възрастни не е добре да стоят дълго време, а моето стои по много, така че по-скоро ходим на обикновени хотелски.

# 476
Здравейте, какъв е графикът на посещение на новородено от раждане до 3 месеца при педиатър.
Говорим за здраво бебе.

# 477
  • Пловдив
Нашият педиатър ни посети в деня след изписването.
След това ние отидохме на първия месец на детето, за да го впише , измери и т.н.
На втория месец пак теглене, мерене + ваксини.
На третия месец- същото.

# 478
Здравейте, какъв е графикът на посещение на новородено от раждане до 3 месеца при педиатър.
Говорим за здраво бебе.
Първи месец 2 посещения, всеки следващ до годинката 1 път месечно. След навършване на година, на всеки 3 месеца по веднъж.Това е график по здравна каса, като посещенията са безплатни. Вече ако ползвате някаъв платен абонамент, може да има повече. 🤷‍♀️

# 479
Имам един .... Леко странен въпрос и малко ме е срам да го задам, НО!

Синът ми, откакто пропълзя и започна да се изправя, непрестанно сш удря главата. Я в таблата на леглото, я в масата ( ако се изправя под нея..), я на пода, ако залитне пълзейки... За момента не е имало нищо сериозно, но се чудя - възможно ли е дя му стане нещо от това непрестанно удряне. Мега палав е и няма удържане....

Общи условия

Активация на акаунт