За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 840
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Привет,
защо толкова рано?
Аз ползвам лъжичка, купичка, ренде, пасатор и приготвям на пара в стерилизатора.

И за мен е рано, но онзи ден като бяхме при педиатъра и каза, че следващия път ще ни обясни за захранването и да започваме.
Моя приятелка също от онзи ден започна да захранва бебето си, което е на 4м. И нейният, и моя педиатър са 55г.+ и според нас е защото са по-възрастни и един вид със стари още разбирания. Не знам.

# 451
Поръчах стартовия комплект на Томи Топи, доволна съм. После си докупих каквото не ми беше достатъчно. В началото захранвах с малките пюрета на Гербер и Хип. Като започна да яде повече ползвах уред на Мапи. Взех и уред за затопляне на Кенгуру, доволна съм, но ние нямаме микровълнова.

# 452
  • Германия
Това, че педиатърът е казал да захранвате на 4м не значи че трябва да го слушате. Това ранно захранване е излишно и изобщо не е полезно. Изчакайте поне до 5м, ако не искате до 6, и не го мъчете бебето да му тъпчете храна в устата, а то милото изобщо да не разбира какво става.

Иначе ви трябват лъжички - силиконови или пластмасови. И лигавници

# 453
Щом си знаете, че е рано- не се доверявайте!
Съгласете се и..спестете, за да не си навличате проблеми, а ако е човек- просто си споделете мнението и желанието да започнете по- късно.
Няма предимства в ранното захранване, възможно е да си навлечете проблеми. Отделно...то си е не малка занимавка, на която ще и дойде времето разбира се, но няма смисъл да се прибързва.
Годините нямат значение, ако човек се информира адекватно от правилните източници.

# 454
Има една група във ФБ "Захранване на бебето"... На какви неща съм се начела там, не е за вярване...
Захранване на 3 месеца, 4 месеца. Даване на сок на 2 месеца, за да се ПОДГОТВИ СТОМАХА за твърда храна...

Сигурно има случаи, в които ранното захранване би било от полза ( медицински фактори) .. Но просто ей така, 'щото педиатърката е дърта, полу-образована комунистка, която е била на семинар последно 198 и някоя и е решила , че децата се захранват тогава, когато стомахчетата им.ч не са още готови - еми, сори, ама и вие сте за караници, ако слушате и се доверявате на сляпо.

Съжалявам, че така реагирам, но просто ми омръзна да чета едни и същи глупости... Навсякъде!

# 455
  • до най-прекрасния мъж
Педиатърката на детето е млада, също с малки деца. По неин съвет трябваше да захраним на 4  започнахме на 4+++. Първия път се наложи да отворя устата на дъщеря ми с ръка, за да й пъхна лъжицата. Тя изобщо не разбра какво става. За 2-3 дни свикна. При нас беше необходимост, защото е с рефлукс и твърдата храна й повлия добре.
Иначе, трябват лигавници, много съм доволна от тези тип мантичка от непропусклива материя. Пробвахме и със силиконов, но тя го хваща, чеше си зъбите с него, всичко отива по гушата и във вратлето. Лъжички имаме силиконови на Кенгуру и Акуку (те са еднакви), също яде и с пластмасовата на Хип, но тя вече е на почти 9 м. Купички аз купих стъклени с капак на Miniland, два броя в чатничка. Аз не си падам по пластмасата и максимално я избягвам. Термоустойчиви са и топля храната в тях на водна баня в най-обикновена купа.
За готвене, дадоха ми уред за пюрета, но нещо не е измислен, последно варих 1 час 1 картоф. Аз инвестирах в Мултикукър, но не специално за пюретата, а така бях решила. Правя й каквото имам домашно, на пара. Харесват си много пюренцата, които й приготвям.

# 456
Здравейте ,мъчи ме нещо и искам да споделя . Синът ми "проходи " в кавички ,защото тръгва, прави крачки сам ,но  като усети, че няма упора ,започва да се пъчи напред и може да падне назад ,като талпа. В такъв случай не мога да го оставя сам изобщо, няма начин да се опре на ръце или нещо да се предпази. В тази поза няма как да направи повече от 10 крачки . Иначе по мебелите,когато се движи  и с помощ няма такъв проблем ,но пусна ли го сам дига ръцете извива се назад и така. На 1.г и 2 м е ! С други неща няма проблем ,пълзене ,изправяне и т.н .В проходилка е сложен на 8м.и на около 10 я махнах . Как да го науча да не се пъчи така и да пази повече равновесие сам ?

# 457
Синът ми е на същата възраст. Пусна се сам преди около 1,5 м и до преди 10 дни бях плътно зад него като се пускаше сам, защото и той падаше назад понякога. За това време се научи като пада да сяда по дупе. Просто им трябва време да заякнат, да пазят равновесие хубаво. Все още ходя след него, но вече е много по- стабилен.

# 458
Здравейте.
Малко може би ми е глупав въпроса, но за захранването какви прибори ми трябват и от какъв материал е най-добре да бъдат направени?
Педи каза края на септември, когато бебка ще е на 4м. да започваме да захранваме. Тя щяла да ми обясни как, какво, но аз се зачудих какво ми трябва да купя - лигавниче, купичка, лъжичка? И за приготвяне на храна уред?
Давам му пюретата в стъклено бурканче, като си го затоплям на водна баня. Ползваме силиконови лъжички с индикатор за топлина, променят си цвета, ако ястието е прекалено топло. Лигавник - може силиконов, лесно се почиства. Не съм привърженик на ранното захранване, идеалната възраст за захранване е около 6я месец.

# 459
  • Пловдив
И аз въпреки желанието ми да захраня бързо бебо по-рано от 5-ти навършени месец не бих пробвала. И то е компромис, оптималният вариант е 6 месеца, малки са още и не осъзнават какво се случва. Сега давам Гастротус, ми той гълта половината, другата я плюе. А давам 2,5 милилитра.... Та, представям си на 4 месеца как ще е с пюрета. И аз съм против сокчета, особено като се има предвид, че са сладки и после ще затрудни захранването, а да не говорим колко не е зряла храносмилателната система. Вода предлагам, не съм против, не съм крайна във възгледите си, но съм против захранване толкова рано, вода със захар, даване на водичка вместо кърмене (искам да намеря човек, който да ми каже, че действа, абсурд е) Не давам да суче на всяко мрън, но като огладнее храня - без значение на 2,3 часа. Интересното е че много педиатри, дори и по-млади дават тези съвети, трябва сам човек да прецени кое ще следва и кое не.

# 460
Ние започнахме на навършени 5 месеца, но бебето показваше готовност. Като хапвах цветен плод пред него (червена ябълка или нектарина), се е случвало да се разплаче, че не му го давам Grinning Понякога съм давала да си опита плод (той лижеше като коте). Още от началото си отваря устата и хапва и нищо не е било насила. За един месец не бързах да замествам хранене, а се опитвам да го запозная с различни вкусове.

# 461

Здравейте, на бебка й се появиха тези ситни червени петънца само по ръцете.
Като обрив, дали може да е слънчева алергия?

# 462
  • гр.Пловдив
Моето бебе има проблем с гънките на врата,получава се запарване явно и се зачервяват много лошо Frowning1

Къпя я всяка вечер ,след сучене й измивам врата,понеже от бързане се стича мляко в гушката и да не остава по гънките.С какво да я мажа или да я пудря,споделете нещо изпитано ?

Пробвах с този крем на BABE,с който я мажа след тоалет,имам и Судокрем,но удачно ли е?

# 463
За зачервявания на гънки съм ползвала Судокрем. Винаги минава с едно намазваве. Следете винаги гънките да са сухи, след кърмене или къпане подсушавайте добре, за да не се задържа влага.

# 464
И аз съм много доволна от судокрем! Мазала съм го навсякъде с него и винаги помага?Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт