За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 857
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, от няколко дни памперса на бебка пропуска почти всяка нощ, и то не защото е толкова пълен. Просто тя много се върти, не знам аз ли не го слагам като хората... Ползваме 4ка на Памперс Премиум Кеър, тя е около 8,9 кг.
Трябва ли да го пристягам повече нощем? Има ли някакъв трик, който пропускам?

# 436
  • до най-прекрасния мъж
Пробвай да го стегнеш. Къде пропуска, около крачетата ли или на гръбчето?

# 437
И на двете места се случва. Май не го стягам много. Но колко точно трябва да е стегнат? Знам, че трябва да мога да си пъхна свободно пръст между коремчето и памперса. Но през деня като съм го сложила така и тя седне, изглежда все едно много я стяга...
Притеснява ме пък да не я пристягам твърде много и да й е некомфортно..

# 438
Пробвайте с памперс гащички за през нощта.

# 439
При мен това с изтичането се случваше съшо в началото и се върнах към по-малкия размер и изчезна. 3-ката май е до 10 кг, може да пробвате с тях.

# 440
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми винаги минава по-рано на по-голям размер. По-скоро малко преди да стигне долна граница на следващия размер, а не горна на текущия. Те се и застъпват, всъщност.
При мен Пуфис и Мамия така текат около крачетата, но техните вътрешни ластици са по-хлабави от на Памперс. Нямахме ден да не пера столче за хранене, защото памперсът е пропуснал и е омазал всичко с ако. Чаках с нетърпение да свършат. Това за Мамия, а от Пуфис вечно имах мокри крачоли, ползвала съм няколко пакета 3ка. И тях ги броях с нетърпение да свършат.

# 441
Интересно, 🤔 при мен Мамиа са единствените памперси, от които нямам нито един пропуснал...
Не сме ползвали много пакети, защото не харесвах провисването дори и при почти празен памперс ..
И моя съвет е да пробвате с гащички за през ноща..🙂

# 442
Здрaвейте,иcкaм дa попитaм някоя от вac  имaлa ли е проблем c детcки обриви.Дъщеря ми е нa 12 дни тaзи cутрин cе cъбуди cъc cитни червени пъпчици по бузите и челото,доcтa ca зaчервени ,но не я cърбят.C кaкво дa ги третирaм,в понеделник cме нa лекaр.

# 443
Здрaвейте,иcкaм дa попитaм някоя от вac  имaлa ли е проблем c детcки обриви.Дъщеря ми е нa 12 дни тaзи cутрин cе cъбуди cъc cитни червени пъпчици по бузите и челото,доcтa ca зaчервени ,но не я cърбят.C кaкво дa ги третирaм,в понеделник cме нa лекaр.
Възможно ли е да се е претоплило бебето? Не бързайте с третирането без да си изясните причината. Ако е претопляне ще се махнат за няколко дни сами пъпчиците.

# 444
  • до най-прекрасния мъж
С нищо, вероятно е т.нар. бебешко акне. Появява се в следствие на изчистването на организма на бебето от майчините хормони. Минава си само за няколко дни или седмици. Или е от топлото, но тогава се появяват основно по телцето и са едри червени петна в първите месеци. А вече, като порасне и започне да се поти, се появяват по врата и гърба основно.

# 445
Здравейте,преди 2 дни направихме двете задължителни ваксини,които са за двумесечно бебе. От тогава бебчето повръща по няколко пъти след хранене,тоест ако върне малко ще върне още няколко пъти,докъто не повърне вс количество изядено. Поне на мен така ми се струва. Нощно време вече едва намирам сухо място ,за да я преместя по леглото,което също ми говори,че изобщо не сме имали такъв проблем преди това и днес дори се задави ,докъто спи. Пак , върна някакъв остатък.Извинете за подробностите,но мислите ли че това би могло да е вследствие от ваксините ? Акитата са нормални и бебето не ми изглежда да е настинало.

# 446
  • до най-прекрасния мъж
Ако детето и преди е повръщало по малко, има вероятност да има рефлукс, който се обостря доста горе-долу по това време. Не е лошо да направите една консултация с гастроентеролог. На първо време повдигнете матрачето с поне 10тина см откъм главата. Може и с подръчни средства - навито одеяло или нещо подобно, което да подпъхнете под матрака. Така детето ще връща по-малко. По принцип, това състояние се израства, но не е лошо да заведете детето на преглед, за да се отхвърли вроден проблем.
Дъщеря ми беше с рефлукс, от който повръщаше и получаваше киселини, дотолкова, че беше обърнала ден с нощ и нощем не спеше, а ревеше. На около 2 м я заведохме на гастро, който потвърди състоянието и ни изписа специално антирефлуксно мляко, което и до сега си пие, на 8+++ е. Също изписа лекарство, което пи 15 дни и едно сиропче, което добавяхме в млякото. Понесе й отлично, за 1 месец си нагласи и режим, и сън, и всичко. Захраних я по-рано, на 4+++, а след 6-месечна възраст започна да повръща по-рядко и спряхме сиропчето. Сега връща по много мъничко и само от време на време. Би следвало до 1 г да спре съвсем.
Не се притеснявай, просто вземи мерки. Нашите ваксини ги започнахме на 3++ именно заради повръщането. Нашата педиатърка ги отложи, докато не се разреши проблема. Моето детенце не искаше и да се храни, пиеше по 40-60 мл мляко на хранене първите 2 месеца и качваше по много малко.

# 447
Ако детето и преди е повръщало по малко, има вероятност да има рефлукс, който се обостря доста горе-долу по това време. Не е лошо да направите една консултация с гастроентеролог. На първо време повдигнете матрачето с поне 10тина см откъм главата. Може и с подръчни средства - навито одеяло или нещо подобно, което да подпъхнете под матрака. Така детето ще връща по-малко. По принцип, това състояние се израства, но не е лошо да заведете детето на преглед, за да се отхвърли вроден проблем.
Дъщеря ми беше с рефлукс, от който повръщаше и получаваше киселини, дотолкова, че беше обърнала ден с нощ и нощем не спеше, а ревеше. На около 2 м я заведохме на гастро, който потвърди състоянието и ни изписа специално антирефлуксно мляко, което и до сега си пие, на 8+++ е. Също изписа лекарство, което пи 15 дни и едно сиропче, което добавяхме в млякото. Понесе й отлично, за 1 месец си нагласи и режим, и сън, и всичко. Захраних я по-рано, на 4+++, а след 6-месечна възраст започна да повръща по-рядко и спряхме сиропчето. Сега връща по много мъничко и само от време на време. Би следвало до 1 г да спре съвсем.
Не се притеснявай, просто вземи мерки. Нашите ваксини ги започнахме на 3++ именно заради повръщането. Нашата педиатърка ги отложи, докато не се разреши проблема. Моето детенце не искаше и да се храни, пиеше по 40-60 мл мляко на хранене първите 2 месеца и качваше по много малко.
Благодаря ви за винаги полезните диалози,наистина ми давате ,ако не решение на проблема ,то поне насока 🤗👌

# 448
Здравейте.
Малко може би ми е глупав въпроса, но за захранването какви прибори ми трябват и от какъв материал е най-добре да бъдат направени?
Педи каза края на септември, когато бебка ще е на 4м. да започваме да захранваме. Тя щяла да ми обясни как, какво, но аз се зачудих какво ми трябва да купя - лигавниче, купичка, лъжичка? И за приготвяне на храна уред?

# 449
Привет,
защо толкова рано?
Аз ползвам лъжичка, купичка, ренде, пасатор и приготвям на пара в стерилизатора.

Общи условия

Активация на акаунт