За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 875
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Наддаването е доста добро, в никакъв случай не може да става дума за недохранване. Пробвайте да не предлагате мляко на всяко мрънкане. Вероятно и нощем поема значително количество и затова дневните хранения са по-символични. Грешно е да се очаква всяко хранене да е с еднакво количество. Важното е да си прави нужното количество за 24 часа. Образно казано дали ще са 2 хранения по 50 мл или 4 по 25 е едно и също.
Вижте и шишето да не създава проблем, например твърде малък отвор и да се изморява докато суче или пък да поема много въздух и това да налага кратка пауза.

Благодаря за отговора !
 От вчера на сам, пробвам да не и давам мляко на всяко мрънкане, а горе-долу на 3ч и взе, че влиза в релси. Изяжда цялата кърма (130мл), будува и заспива с хубав сън поне 2:30ч. Шишетата са С размер на Медела. Педиатърката ни каза, да я слагам само на гърда, но Кърмене с наяждане през деня не се получава винаги, защото се унася и трябва да я подсещам, че се храни да не заспива. Само през нощта я кърмя хубаво. Кърма имам доста, на 3 ч се изцеждам задължително и излиза по 250мл мляко.  Продължавам по този начин и дано остане така режима.
Много се радвам, че има такива полезни момичета като вас ! Благодаря още веднъж.

# 421
Здравейте! Искам да попитам мамите които бебчетата  им са с лактозна непоносимост дали вашият педиатър е забавял ваксините на детенцето? Моето момиче е на 6м. Все още не сме и направили някои от ваксините тъй като има зелени аки и това очевидно притеснява нашата педиатърка!

# 422
Е...това заключение, не може да се направи само по цвят на изхожданията. Твърде често тук се правят тези изводи. Не знам доколко основателно...
Бавили сме ваксини по други причини.

# 423
  • гр.Пловдив
Здравейте! Искам да попитам мамите които бебчетата  им са с лактозна непоносимост дали вашият педиатър е забавял ваксините на детенцето? Моето момиче е на 6м. Все още не сме и направили някои от ваксините тъй като има зелени аки и това очевидно притеснява нашата педиатърка!

Какво общо има зеленото ако с ваксината?
За пръв път чета такова нещо, бихте ли поясни ли?

# 424

Какво общо има зеленото ако с ваксината?
За пръв път чета такова нещо, бихте ли поясни ли?

Аз също бях много учудена и не знам какво общо има едното с другото, но според педиатъра е по-добре да се изчака защото по нейните думи не се знае в каква насока ще насочим имунитета на бебка. Моята бебка е с доказана непоносимост към лактоза. Вече от 2м има зелени аки (не са изцяло зелени а само на места). Един ден акото и е нормално друг ден смесено. Няма диария. Направихме две консултации с гастроентеролог и две различни мнения вече не знам какво да правя.  Бяхме на Хип от самото начало като ни изписаха от болницата сменихме млякото поради зелени аки по препоръка на специалист не искаше да ги пие. Сега пие АМ на Аптамил без лактозно, но от него се запича. Не знам това дали ще има край. Вчера ни казаха, че зелените аки са нормални и е по-добре за детето да се върне на старото мляко Хип. За това исках да попитам дали някои е изпадал в подобна ситуация като нашата, защото според мен не би трябвало да има проблем и да се забавят в времето ваксините.

# 425
Ами...ще споделя, че когато нашият беше на Хип- определено ходеше в зелено, за това го смених.

# 426
И нас един гастро ни постави диагноза лактозна непоносимост. Добре, че се консултираме с д-р Байчева от детската болница до ВМА, преглежда и в Надежда. Опитайте при нея. Зеленото ако не означава лактозна непоносимост  не и само по този симптом.  Най-често се касае за раздразнени черва от АМ или запек ако е по-твърдо. Каква е консистенцията? Относно ваксините, педиатрите в момента поставят ваксини на бебета след Ковид. Чудя се тогава в каква посока ще тръгне имунитета разсъждавайки върху тезата на вашия педиатър.

# 427
И аз смятам, че се спекулира с тази диагноза, а това води до други проблеми.
На нас ни отложиха ваксина, след ковид. Имало разпореждане от РЗИ.

# 428
  • до най-прекрасния мъж
Моето дете акаше зелено, когато й давах Аптамил Комфорт - между първи и втори месец. После мина на Аптамил АР заради рефлукс и веднага промени цвета на нормален. Сега вече се захранва и си стана като на възрастен. Потърсете и друго мнение, предполагам за непоносимост се правят някакви тестове, не само заради зелено ако се поставя диагноза.

# 429
Нашата педиатърка каза, че зеленият цвят не е проблем и е заради АМ, с което дохранвах тогава Rolling Eyes  Млякото беше на Хип, 💩 стана зелено два дни след като го започна. Никога никой не ми е казал за лактозна непоносимост, а бяхме и при гастроентеролог.

# 430
  • гр.Пловдив
Аз знам ,че е зеленикаво,заради желязото в АМ,няма нищо общо с лактозна непоносимост и раздразнени черва

# 431
Теди, желязото също е фактор но тогава цвета е тъмно зелен към черен. Това го знам от д-р Байчева. При раздразнени черва и запек са други нюансите зелено.

# 432
Здравейте, искам да започна аз да приготвям храната на Бебо, спираме с купешките пюрета. Ще ми препоръчате ли съдове са здравословно готвене - кое е най-добро като материал от здравословна гледна точка- керамични тенджери или стъклени за индукционен котлон или нещо друго? И който ползва такива съдове - ще ми препоръчате ли нещо конкретно, може и на лично, направо да поръчам онлайн?

# 433
Стандартна тенджера от неръждаема стомана с добавка за готвене на пара. Или просто уред за бебешка храна. На каката готвех в тенджерка или приготвях на пара (към тенджерата има приставка като цедка) за готвене на пара. Сега с малката позлвам уреда на Авент.С уреда става доста по-бързо. Използвайте качествени зеленчуци и добри меса.

# 434
Стандартна тенджера от неръждаема стомана с добавка за готвене на пара. Или просто уред за бебешка храна. На каката готвех в тенджерка или приготвях на пара (към тенджерата има приставка като цедка) за готвене на пара. Сега с малката позлвам уреда на Авент.С уреда става доста по-бързо. Използвайте качествени зеленчуци и добри меса.
Мерси! А какво ви е мнението за чугунените съдове за готвене?Някой тук ползва ли такива за приготвяне на детска храна?

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 13:53 от mariamp28

Общи условия

Активация на акаунт