За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 744
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Съгласна съм, но какви изследвания за отит? Имаме кръвна картина два дена преди за започне да си върти главата (има много малки отклонения и ни казаха че е наред 2 доктора). На предишната страница е.
Отитът се вижда с уред. По пинцип, макар че не е абсолютно- винаги има *някаква* повишена т-ра.

# 571
Белтък в палачинки въведох с първото.

# 572
Като сте с бебе вкъщи, с какво чистите банята? По фугите и силиконовото уплътнение на душ кабината има упорити замърсявания, които не мога да изчистя с безобидни съставки като сода за хляб и оцет. Ползвате ли белина при положение, че имате малко дете вкъщи?

# 573
Аз ползвам.

# 574
  • до най-прекрасния мъж
Ползвам. Пускам вентилацията и бебето стои далеч от банята. Все пак не може още да ходи, не ползва тоалетна, къпем я извън банята. Няма проблем да си изчистя качествено.

# 575
Бебето не стои в банята, обикновено се къпе надвечер, до тогава се е проветрило. Не съм сменяла препарати.

# 576
Здравейте, бебо на 03.10 ще става на 1 годинка а все още не лази нито се изправя в леглото или където и да е. Притеснявам се можете ли да ми кажете дали има за какво да се притеснявам..

# 577
По този въпрос се обърнете към вашия педиатър

# 578
Здравейте 🌹
Влизам с малко странен въпрос 😁 Вашите бебета плачат ли или даже..реват ли? Моето е на 3 месеца,имаме село на Балкана и се гледаме тук,не само заради чистия въздух ,а и защото има дни ,в които буквално се дере за ..нз вече защо. Есента,обаче си влиза с пълна сила и ще си се връщаме към Плд. Да,но аз се опасявам ,че ако пак я хванат истериите съседите какво ли ще си помислят ,че го правя това дете. Все едно я тормозя и не изпитвам никаква емпатия ,а то не е всеки път е лесно укротяването.Като за пример ,миналия ден изтървах с 20 Мин интервала й за къпане и тя буквално рева до момента на хълцане. От скоро съм майка,още се уча (както се казва),но се притеснявам че утре пак ще допусна някоя грешка и ще огласим целияяя квартал . Както се подразбира,истеричното плакане ми причинява стрес и се чудя ,вие имали ли сте подобни ситуации? Имате ли ревливи,та чак пискливи моменти? Знам ,че това е мн индивидуално ,но слушам за някакви бебета еднорози ,които едва ли не ги оставяш да си лежат и те само си гледкат 😄 Само вкъщи ли има рев 🤔

# 579
Аз имам и от двата модела деца - пискливо и еднорог Joy Прекалено много се фокусирате върху това какво ще кажат хората Stuck Out Tongue Winking Eye

# 580
Здравейте, бебо на 03.10 ще става на 1 годинка а все още не лази нито се изправя в леглото или където и да е. Притеснявам се можете ли да ми кажете дали има за какво да се притеснявам..

Педиатър, задължително. Да прецени , към какъв специалист да ви насочи, ако е необходимо.

# 581

Педиатър, задължително. Да прецени , към какъв специалист да ви насочи, ако е необходимо.
Днес ще ходим при педиатъра.

# 582
До трети - четвърти месец дъщеря ми пищеше преди вечерното кърмене все едно я коля. Нямаше търпение да я подсуша и облека, трябваше да суче веднага. Да, не е приятно бебетата да пищят, но понякога се случва. Какво значение има за теб кой какво щял да помисли? Бебетата плачат, защото така си изразяват емоциите. Отделно НЕ е, защото майката греши в нещо. Достатъчно е да си хладнокръвна и да се грижиш за детето. Това е част от израстването и бая рев те чака и за всякакви капризи с бъдеще, така че се научи да приемаш плача по-спокойно. Ето моето вчера се съсипа от рев, защото не й позволих да яде пръст от саксията...

# 583
  • София/Севлиево
Големият ми син изобщо не е лазил,почна да се изправя като се придържа за разни неща и проходи(някъде на година и 2 месеца горе-долу ходеше сам,после се научи на пълзи).
Сега с малкото е обратното-пълзи като пехотинец,изправя се на всевъзможни опори обаче като го хвана да го водя прави 1-2 крачки и сяда.Ако опитам да го вдигна и да продължим с крачките почва да се върти и да плаче.Е,той още не е на 1 година тъй че ще го поизчакам малко.Малкото също пишеше като почнем да го къпем до 5-6 месеца,после спря.Иначе не плаче и е спокоен доста повече от батко му на тази възраст.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 14:25 от Елислава

# 584
  • до най-прекрасния мъж
Плачат за всевъзможни неща, не се притеснявайте. И моята плаче, съседите казват, че е много кротка и не я чуват изобщо да плаче. А тя понякога се дере, че вече и нарежда, защото е голяма. Изобщо не ме интересува дали някой я чува. Аз не понасям бебешки рев и се старая да спре максимално бързо. Живеем сред хора, всеки понася шумовете на останалите. Имаме кучета, които лаят посред нощ, някой тропа, друг прави ремонт. Такова е, изтрайва се. Бебетата растат и плачат все по-малко. С напредването на месеците си намират начин да се изразяват и по друг начин, не само с рев. Бебенцето е мъничко, нормално е да плаче, то друго не знае.

Общи условия

Активация на акаунт