За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 749
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Моето 6-месечно вчера си хапна бъркани яйца. "Хапна" е силна дума, но изяде около половин яйце. Захранвам от два дни (ЗВБ).

Момичета,

Давахме на човека ( 1 годинка) да си хапва корички на френски кроасани (не от пакетираните), но си усетих, че не съм въвеждала белтък, а те се приготвят с цяло яйце ... Знам, че количеството белтък е незначително , но трябва ли да се заглеждам за реакции? Вие как въведохте цялото яйце?

# 556
  • Пловдив
Аз не съм от София, но в Пловдив в централата на Бодимед са взимали венозна кръв на съвсем малко бебе. Едва ли ще откажат в софийската им централа.

# 557
Да препоръчате добър специалист за ТФЕ в София? Фонтанелата на бебчо почти се е затворила, а още няма два месеца...

# 558
В Неонатологията на Токуда правиха на дъщеря ми, веднъж при раждането и веднъж Масларска на 1 месец за контрола. Масларска - а и всички там - са прекрасни специалисти, вярвам ще сигнализират веднага, ако има проблем. В Майчин дом също сигурно може, както и в Педиатрията, но нямам лични отзиви.

# 559
Да препоръчате добър специалист за ТФЕ в София? Фонтанелата на бебчо почти се е затворила, а още няма два месеца...
Доц.Ралица Георгиева от СБАЛ по Детски болести (до ВМА). Това е лекарят въвел ТФЕ в БГ. Преглежда и в Надежда в Парадайз Мол. Изключително взискателна към прегледа. Тя е обучавала другите лекари на ТФЕ.

# 560
Здравейте да се включа и аз , малката от два дена насам киха .. няма сополи , носа не тече , обикновено когсто е пред разболяване киха, а сега няма нищо в момента, на какво ноже да се дължи? Или още не е показала никакви признаци просто че е болна? Почти на 2 г е, сложих физиологичен и дадох осцилококцинум. Ще я следя и ако се наложи ще я водя. Но се притесних малко

# 561
Благодаря, момичета! Ще видя при кого има по-ранен час.

# 562
И от мен глас за доц.Ралица Георгиева.

# 563
Здравейте.давам на малкия (1;8г) сироп от черен бъз на natural factors , да чукам на дърво още при първото леко подкашляне пресича настинката и съм доволна . Видях в една фб група,че хора продават домашен сироп от бъз и пишеха,че става за деца . Аз обаче реших да се допитам до вас- дали е същото като аптечния, дали е безопасно, някой давал ли е и по колко? Трябва ли да се прави почивка (този въпрос отнасям и към двата вида сироп)?

# 564
Извинете че е малко извън темата , някой от вас мами ползва ли пречиствател за въздуха? Има ли ефект, ако да , може ли да ми споделите модел? Наистина ли помага децата да не се разболяват

# 565
Ползвам AC4072, считам, че има огромен ефект. Били сме в компания с болен от Ковид, никой не се разболя, при все, че бяхме на затворен прозорец и без маски. Също на практика елиминира миризми от готвене и домашни любимци.

# 566
За сиропа от бъз- майка ми тази година отново ще прави домашен, мисля вече да давам на децата, ще са почти на 3г. Възрастните го пиехме по 1 супена лъжица, на децата мисля да давам по 1 чаена. Обаче мисля да се консултирам с педиатърката ни все пак, защото съм чувала, че не е добре да се "предозира".
Пречиствател имаме на Xiaomi, в спалнята, защото спим там 4 човека и особенно зимата не се диша направо през нощта. Има голям ефект, въздуха със сигурност се усеща по друг начин. За болестите обаче не мога да кажa, децата бяха болни цяла зима заради яслата. Факт е обаче, че ние не сме се работели покрай тях нито веднъж.

# 567
На малки деца имуностимулатори не се дават. Ако ще пие нещо домашно, то нека е направено от човек, който познавате. Рисковано е да се купува домашно производство от случайни хора, нямате никаква гаранция дали е спазена хигиена, механизъм на приготвяне и т. Н.

За бебето със съмнения за отит, при моето дете отит винаги е бил придружен с висока температура и рев. Не приемайте диагнози, поставени на око. Винаги изисквайте изследвания. Много пресен случай на моя близка, беше насочено детето й за болнично лечение с диагноза Х без никакво изследване. Директно за 5 дни в болница на венозен АБ. След като я посъветвах да изиска поне кръвни изследвания, тя заведе детето в частна клиника, след преглед и изследвания, диагноза Х беше отхвърлена. Детето само след 3 дни беше здраво, с прием на стандартни медикаменти, дори без антибиотик. Затова не вярвайте на нищо, което не е подплътено с изследвания.

# 568
Съгласна съм, но какви изследвания за отит? Имаме кръвна картина два дена преди за започне да си върти главата (има много малки отклонения и ни казаха че е наред 2 доктора). На предишната страница е.

# 569
Момичета,

Давахме на човека ( 1 годинка) да си хапва корички на френски кроасани (не от пакетираните), но си усетих, че не съм въвеждала белтък, а те се приготвят с цяло яйце ... Знам, че количеството белтък е незначително , но трябва ли да се заглеждам за реакции? Вие как въведохте цялото яйце?
Първо в супи (застройки ) след ,това в баница, пита и палачинки и вече на 1 г и 3 м давам цяло яйце, като яде и белтъка,но не му е любим .

Общи условия

Активация на акаунт