За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 727
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Моето проходи на година и четири месеца. Нормата е прохождане до година и половина.

# 601
Здравейте, може ли да ми кажете откъде мога да ги намеря? Благодаря!

# 602
Здравейте, детето ми на 2.5 год. ядеше фурма и не видях дали изплю костилката. Не се е закашляла и като цяло яде бавничко, сега не знам дали е възможно да я е глътнала. Знам че някои костилки се разграждат, но за фурмата нямам представа. Случвало ли ви се е нещо подобно, дали е възможно да я глътне без да се закашля?

# 603
  • Пловдив
Не знам дали е възможно или не, но на тази възраст според мен не може все още да се дават разни неща с костилки. Следващите пъти ги махайте предварително.

# 604
В никакъв случай не е с цел заяждане, но как така не махате костилките предварително? Синът ми беше по-голям от нея, когато още продължавах да ги махам, изобщо не може да му се има доверие. В момента е на 4 г. и редовно напомням преди да започне да яде череши, че са с костилки, разсеян е ине може да се разчита, че мисли за това. Понякога все още ги махам.

# 605
Здравейте, детето ми на 2.5 год. ядеше фурма и не видях дали изплю костилката. Не се е закашляла и като цяло яде бавничко, сега не знам дали е възможно да я е глътнала. Знам че някои костилки се разграждат, но за фурмата нямам представа. Случвало ли ви се е нещо подобно, дали е възможно да я глътне без да се закашля?

Здравейте, тази със сигурност не се разгражда!
Аз понеже си гълтам костилките на маслините (те се разграждат и някъде четох,че са полезни) и по инерция веднъж глътнах от фурма🙄
На изхода...беше мъка! Усещах острите крайчета. Дано да не я е погълнало и дано поне е била малка,че моята беше доста голяма.
Съжалявам за откровеността, но реших да пиша, за да сте с повишено внимание сега!

# 606
Момичета, кой вид килим за пълзене и игра ще препоръчате? Мокетен килим с детска картинка или Пъзел килим от пяна   (забравих името точно)?

# 607
За костилката от фурма да кажа...
По- скоро да се успокоите,  не вярвам малко дете да глътне подобна, издължена и остра костилка без ни най- малък звук .🙂
Все пак като повечето живи същества,  и малките деца имат инстинкт за самосъхранение 😉

# 608
  • до най-прекрасния мъж
Имаме пъзел-килим. Ползвахме го много малко и така си седи. Дъщеря ми е на 9++, пролази преди месец и малко и вече е абсурд да стои на килимчето. Взехме голям мек килим за целия под на хола. Ако детето се заиграва на едно място, този от пяна изолира по-добре и се чисти супер лесно. Аз по принцип мразя мокетите, за мен са страшни прахосъбирачки.

# 609
Момичета, кой вид килим за пълзене и игра ще препоръчате? Мокетен килим с детска картинка или Пъзел килим от пяна   (забравих името точно)?
Мокета задържа прах, няма как да съхне и да се чисти бързо. Ако бебето повърне или пуска лиги, няма как просто да забършеш. Пъзел килимите са малки, отделно и двете ми деца се научиха много бързо как се разглобяват и килима издържаше минута. Препоръчвам цяло килимче, което се сгъва, от мека пяна. Аз купих от килимче.бг, но има всякакви варианти от подобен тип.

# 610
Благодаря ви! Имам варианта пъзел килимче и то освен че се разглобява се използва и за чесалка Blush Мокетният е малко по-евтин от този който е сгъваемия с пяна (не пъзела) и не съм го виждала при други бебета за да имам впечатления.

# 611
И нашето килимче е от килимче.бг
Носим си го по почивки, слагаме го навсякъде. Не заема място, което за нас беше най-важно. Много му се кефи. На него се научи да се обръща по корем и обратно. Вече започна и шарките да и правят вречатление. Гледа ги и им се смее. Моя приятелка също си купи и тя е много доволна. Само че трябваше да взема по-малко килимче. Аз взех най-големия размер😂 Окей ни е за момента. След време като и обзаведем и направим стаята, тя ще си избере килимче за нея

# 612
  • до най-прекрасния мъж
Колкото по-голям килим, толкова по-добре. Като пролази, няма да й стига. Буквално се пъхат навсякъде и са страшно бързи. Така че, не съжалявай, че е голям, ще ти върши работа по-нататък.

# 613
Може ли линк към килимчетата:blush:

# 614
Може ли линк към килимчетата:blush:
https://kilimche.bg/
Не знам как да сложа скрит текст, извинявам се.

Общи условия

Активация на акаунт