Разлика в годините

• 8 762
  • 268
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да, ама разбира се. Всички 17 г са малки пачавретини Confused

Слабо експозе.

Танграта, викаш имаха шансове, ама не им ги даде Wink
Значи не са били окей, да си дойдем на думата.

# 241
  • София
Много сложен начин да се каже, че тези, които харесва, не харесват него Wink

# 242
Да започваме като едни други хора, още с първият цикъл, м?
Притеснително е колко мъже тук гледат на 17-18годишно като на сексуален обект.
Вие не виждате ли как изглеждат повечето момичета на тази възраст? Те даже още на 15 изглеждат поне на 25.. Как няма мъжете да гледат на тях като на сексуален обект.. Те точно това искат и сами ги предизвикват с облеклото и с поведението си..
Нека не се лъжем - едно е един мъж да е с младо момиче на около 20, друго е с жена на 35-40-45 и т.н. Дали повечето няма да предпочетат младото момиче? Grinning Това е реалността.

Само искам да вметна, че ей това е много опасно мислене. Често съм го чувала, когато става въпрос и за изнасилвания. Момичето било предизвикало, защото еди как се облякло и държало. Много опасно мислене е това.
Няма никакво значение кой как се бил облякъл. Лято е. Имам право да се облека с къса рокля или къси гащи, без да желая мъжко внимание. И това, че съм облякла къса рокля, не означава, че търся подобно внимание. На който му е слаб ангела, да не гледа. Облеклото на жената не е покана към мъжете. Горещо е, по ягодите. Искам да си нося късите дрехи, без да се притеснявам от някакви извратеняци. Но точно това вкоренено мислене е причината. И то жена го пише. Ти като си с къса рокля навън, секс ли си търсиш, искаш да ти се лендзят някакви ли, че го подстрекаваш това опасно мислене? Или иска да живееш в свят, където можеш спокойно да си ходиш с рокличката без да се притесняваш и да се чувстваш като сексуален обект на случайните минувачи? Това трябва да се изкорени. Облеклото не е покана за нещо си. Просто облекло. Това е.
Ама аз къде съм написала, че говоря за къса рокля или панталонки с нормална дължина? Предполагам, че носите такива. Grinning
Явно наистина не виждате как се обличат младите момичета. Често пътувам с градския транспорт и засичам учениците. Облеклото на някои мимичета е меко казано потресаващо, а като си помисля, че така ходят на училище, ми става лошо.. Веднъж едно момиче седна до мен и направо ми стана неудобно - беше облякла някакво много късо потниче и гърдите й бяха навън. А с късите панталонки направо й се виждаха задните части. Ако Вие не правите разлика между такива къси панталонки, които масово се носят от тийнейджърите сега (поне това съм забелязала аз), и къси панталонки с нормална дължина, които не са така предизвикателни, не знам просто какво да кажа.. Както има къси рокли с по-нормална дължина и много къси и предизвикателни..
И това, че Вие не търсите внимание като облечете нещо късо, не значи, че всеки е като Вас. Някои момичета обличат такива дрехи точно с такава цел - да привличат внимание.
Аз къси рокли, поли и панталонки не нося, защото виждам как ме гледат и не ми е приятно, но всеки може да прецени за себе си. Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 11:55 от rose_33

# 243
Скрит текст:
За мен пък е притеснително колко жени си мислят, че един мъж на 30 трябва да гледа като сексуален обект само жени 30+.
Това е някаква нова мода. Хиляди години човешка история е било друго.

Аз лично около 30 съм имал връзки с момичета на 18-19-20. И са имали всички шансове да прерастнат в нещо по-голямо, брак, деца. Възрастни хора сме били и от 2те страни.
Даже на една от 1те срещи дойде бащата да си прибира момичето, защото акумулаторът беше паднал, да слушаме цяла нощ музика в колата и не можах да запаля. И какво, нищо. Запознахме се, здрависахме се и продължих да излизам с дъщеря му, да им ходя на гости и да ми показват "румънска кухня".
Точно 12г разлика имахме.
Толкова много съдене на чуждите съдби, наистина ми е непонятно.
Според мен една жена на 25+ години вече трябва да има сериозна връзка, а не тепърва да я търси. И да се започват децата.
Да кажем, че на теория е така, но на практика животът не се случва по график.
Така е, но аз например имам приятелки на около 30, които казват, че все още не искат да имат сериозна връзка и да се омъжат, а искали да си поживеят поне още няколко години.

# 244
  • София
Много осъдително, много.

# 245
  • София
Въпрос на организация е всичко. Някои предпочитат първо да поживеят, други първо да отметнат децата и тогава да се вихрят. На някои не им трябва вихрене. Правилно има за конкретния човек, не за всички. Разбира се, човек се съобразява с физиологичните ограничения, но те не са толкова тесни. Всеки избор си има и плюсове и минуси.

На жените много им се набива вина за желанието да се наживеят, но всичко това е манипулация, опит да се контролират ценни ресурси като сексуалност и раждаемост. Мъжете искат да си ги нагодят както на тях им е удобно, понякога с всякакви долни средства.

# 246
Ех, пак ли тия лоши мъже?
С долни средства.
Долни, ама средства, синоним - ресурси Wink

# 247
Много осъдително, много.
Ако това е насочено към моя коментар - аз не осъждам никого. Просто отговорих на друг коментар и дадох пример с мои приятелки.
Всеки е свободен да се омъжи, когато иска, или пък изобщо да не го прави, както е свободен да има или да няма деца. Това си е лично решение.

# 248
Такам, какво можеш на 18- можеш да гласуваш, да имаш правоспособност за шофиране, вкл. и тежкотоварни мпс, да управляваш собствените си имоти и банкови сметки, да служиш в армията, да работиш по трудов договор или да си откриеш собствена фирма. И други неща, като всеки пълнолетен. Вие обаче тук сте  в един глас, деца са, та деца. Ми за някои родители децата им навършват пълнолетие на 48 години и до тогава са на пълно обгрижване, ама не е тва масовия случай.

# 249
О, да, задължително с кола, ако си по-нагласена, защото наистина може да бъде опасно. Особено вечер. Ето до какво води това опасно мислене като на rose_33. Стигаме до там сами да си налагаме ограничения, заради невъзможността на други да си контролират нагона.

По темата - за който знае английски, испански или др.  (все още нямат достатъчно доброволци с български) - https://www.instagram.com/violawalkhome/?hl=de

# 250
Такам, какво можеш на 18- можеш да гласуваш, да имаш правоспособност за шофиране, вкл. и тежкотоварни мпс, да управляваш собствените си имоти и банкови сметки, да служиш в армията, да работиш по трудов договор или да си откриеш собствена фирма. И други неща, като всеки пълнолетен. Вие обаче тук сте  в един глас, деца са, та деца. Ми за някои родители децата им навършват пълнолетие на 48 години и до тогава са на пълно обгрижване, ама не е тва масовия случай.
Прав си и за единия, и за другия случай. Обаче тук говорим за недостиг на житейски опит, който е по-характерен за по-млада възраст. Преди да си се сблъскал с реалността в човешките отношения в лицето на поне едно разочарование, обикновено имаш идеалистични представи за живота, неточна преценка за хората и излишък от готовност да се раздаваш. Разбира се, така се пораства, като се сблъскаш с някоя неприятност и потърсиш начин да я преодолееш. Предполагам, че някои жени тук пишат от позицията на майки на около 18-годишни дъщери. Аз не наблягам толкова на пола. Може по-младият партньор в такава връзка да е мъжът, мнението ми би било същото. Ако няма поне малко опит, има голяма вероятност да се възползват от него, а той дори може да не го осъзнава. Изхождам от личен опит. Като по-млада (до около 25) се доверявах изцяло на думите на хората, сега преценявам според действията.

# 251
rf22, това, че имаш право да правиш всичко изброено, не означава, че реално умееш и имаш нужният опит, за да се справяш добре. Същото важи и за човешките взаимоотношения.

# 252
  • София
Не, rose_33, коментирах коментара ти за облеклото. Мятай им бурките и да се приключва.

Правата вървят с отговорности, да.
Но една ученичка за 11 клас има отговорност да си учи уроците и да се сваля на земята, кат вземе да лети от пет приказки.

# 253
  • Столичанин ама не в повече :D
Въпрос на организация е всичко. Някои предпочитат първо да поживеят, други първо да отметнат децата и тогава да се вихрят. На някои не им трябва вихрене. Правилно има за конкретния човек, не за всички. Разбира се, човек се съобразява с физиологичните ограничения, но те не са толкова тесни. Всеки избор си има и плюсове и минуси.

На жените много им се набива вина за желанието да се наживеят, но всичко това е манипулация, опит да се контролират ценни ресурси като сексуалност и раждаемост. Мъжете искат да си ги нагодят както на тях им е удобно, понякога с всякакви долни средства.
Напротив поне в тоя раздел точно вие жените се опитвате да правите тази манипулация относно мъжете, само, че природата манипулации изобщо не я интересуват, ама айде отговори ми на тоя въпрос след като непрекъснато се хвалиш колко сексуално активна и желана си била (аз няма да се заяждам и да говоря за мокри сънища Simple Smile ), защо реши най-накрая да се задомиш може би защото си около 35? И си наясно, че за дете това е един от последните влакове за една жена, разбира се можеш да отричаш колкото си щеш, но както казах това е природа и нея я интересува само спазване на нейните закони.
Такам, какво можеш на 18- можеш да гласуваш, да имаш правоспособност за шофиране, вкл. и тежкотоварни мпс, да управляваш собствените си имоти и банкови сметки, да служиш в армията, да работиш по трудов договор или да си откриеш собствена фирма. И други неща, като всеки пълнолетен. Вие обаче тук сте  в един глас, деца са, та деца. Ми за някои родители децата им навършват пълнолетие на 48 години и до тогава са на пълно обгрижване, ама не е тва масовия случай.
Прав си и за единия, и за другия случай. Обаче тук говорим за недостиг на житейски опит, който е по-характерен за по-млада възраст. Преди да си се сблъскал с реалността в човешките отношения в лицето на поне едно разочарование, обикновено имаш идеалистични представи за живота, неточна преценка за хората и излишък от готовност да се раздаваш. Разбира се, така се пораства, като се сблъскаш с някоя неприятност и потърсиш начин да я преодолееш. Предполагам, че някои жени тук пишат от позицията на майки на около 18-годишни дъщери. Аз не наблягам толкова на пола. Може по-младият партньор в такава връзка да е мъжът, мнението ми би било същото. Ако няма поне малко опит, има голяма вероятност да се възползват от него, а той дори може да не го осъзнава. Изхождам от личен опит. Като по-млада (до около 25) се доверявах изцяло на думите на хората, сега преценявам според действията.
Една връзка реално винаги е "използване" в една или друга степен, има една приказка, че светът принадлежи на младите и той се корени именно в това, че човек когато е млад е по-безгрижен, а това безгрижие привлича всеки, никой не ще връзки с хора, които ще гледат с подозрение на всяко действие, именно защото преди са се опарили, разбира се има и такива, които успяват да превъзмогнат това и да запазят част от безгрижието си, ясно осъзнавайки, че идеалност и перфектност не същестуват в реалността, но това са много малка част от хората (и въобще не говоря само за любовни връзки същото се отнася и за бизнес връзки и за приятелски връзки и т.н.).

# 254
В какво се изразяват тези манипулации от жените към мъжете?
Мъжките манипулации точно по тази тема, не са само тук във форума, и в реала е пълно с философи, които говорят за женските репродуктивни способности, на фона на това, че те самите едно дете не са направили още на никоя жена. Забавно е.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 15:14 от Elunaria

Общи условия

Активация на акаунт