Разлика в годините

• 8 754
  • 268
  •   1
Отговори
# 255
Не съм съгласна, че всяка връзка е използване. А така нареченото безгрижие на младите е именно тяхната наивност по отношение на живота, който още не са опознали в достатъчна степен. Това със сигурност привлича определени индивиди, да. Иначе съм съгласна, че са трудни отношенията с човек, станал подозрителен поради предишно разочарование. Обаче не е невъзможно, нужно е търпение. Разбира се, ако прецениш, че си заслужава.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 14:28 от bell_87

# 256
rf22, това, че имаш право да правиш всичко изброено, не означава, че реално умееш и имаш нужният опит, за да се справяш добре. Същото важи и за човешките взаимоотношения.

Ще ги кажа така, няма как да се научиш да караш камион, без да се качиш на него. Същото е и с връзките, няма как да станеш уверен без да си минал през няколко или дори една продължителна. Дали ще се учите взаимно с някой неопитен като тебе, или а друг вече преминал през това -  и двете си имат плюсове и минуси.

# 257
Не, rose_33, коментирах коментара ти за облеклото. Мятай им бурките и да се приключва.

Правата вървят с отговорности, да.
Но една ученичка за 11 клас има отговорност да си учи уроците и да се сваля на земята, кат вземе да лети от пет приказки.
И кое по-точно е осъдителното? Коментирах това, което виждам около себе си. Като цяло изобщо не ме интересува как се обличат тийнейджърките. Ако някога имам дъщеря на тази възраст, тогава би ме интересувало как се облича тя.
В тази тема обаче ми се струва, че 18-годишните девойки се изкарват едва ли не невинни дечица без никакъв опит, с които някой “чичо” на 30 задължително ще злоупотреби, ако случайно те му обърнат внимание. Те с нищо не предизвикват мъжете да се заглеждат в толкова млади момичета и да имат някакви отношения с тях. Само “чичовците” имат вина, което не е вярно..

# 258
Това, че някое 17-18 годишно показва прекалено много плът, не я прави нито зряла, нито опитна, а дори да е имала вече някое гадже, пак не означава, че не може да падне в капана на някой, който просто се възползва от чувствата й.

# 259
Скрит текст:
В какво се изразяват тези манипулации от жените към мъжете?
Мъжките манипулации точно по тази тема, не са само тук във форума, и в реална е пълно с философи, които говорят за женските репродуктивни способности, на фона на това, че те самите едно дете не са направили още на никоя жена. Забавно е.
Оу все едно не сме чели десетки подигравателни мнения от сорта, цитирам дословно оня мъж почнал да се замисля за деца на 50 и щял да се реши сигурно след 10-15.
Не съм съгласна, че всяка връзка е използване. А така нареченото безгрижие на младите е именно тяхната наивност по отношение на живота, който още не са опознали в достатъчна степен. Това със сигурност привлича определени индивиди, да. Иначе съм съгласна, са трудни отношенията с човек, станал подозрителен поради предишно разочарование. Обаче не е невъзможно, нужно е търпение. Разбира се, ако прецениш, че си заслужава.
Тук не говорим използване с негативния ефект, който се влага в тази дума, но примерно докато една жена е в майчинство мъжът да се стреми с неговата заплата да покрива всички нужди какво е? Просто един от десетките примери, които бих се сетил, стремежа на всеки към млад и безгрижен партньор, е че именно защото младия и безгрижния просто иска да дава любов и да получава такава, а не да брои колко чинии е измил/а или колко пранета е прострял/а или колко пъти е сготвил/а или колко памперси е сменил/а т.н. а тук чета непрекъснато това, говорене само за битовизми, а къде остана любовта? Не е ли идеята да си с един човек, просто защото ти е приятно да си с него/нея, приятно ви е да се гушкате, приятно ви дори да си мълчите заедно, а не да се гледате кой ще измие повече чинии?
Докато жената е в майчинство, мъжът не покрива всички нужди, защото основно тя е тази, която полага грижи за общото им дете.
Съгласна съм, че не се събираш с някого, за да има кой да ти шета, но практика често се получава точно това. А това, че младият и безгрижният (наивният) не брои измитите чинии, е до време. В един момент ти писва, ако само ти го правиш, а другият се държи така, сякаш си длъжен.

# 260
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
В какво се изразяват тези манипулации от жените към мъжете?
Мъжките манипулации точно по тази тема, не са само тук във форума, и в реална е пълно с философи, които говорят за женските репродуктивни способности, на фона на това, че те самите едно дете не са направили още на никоя жена. Забавно е.
Оу все едно не сме чели десетки подигравателни мнения от сорта, цитирам дословно оня мъж почнал да се замисля за деца на 50 и щял да се реши сигурно след 10-15.
Не съм съгласна, че всяка връзка е използване. А така нареченото безгрижие на младите е именно тяхната наивност по отношение на живота, който още не са опознали в достатъчна степен. Това със сигурност привлича определени индивиди, да. Иначе съм съгласна, са трудни отношенията с човек, станал подозрителен поради предишно разочарование. Обаче не е невъзможно, нужно е търпение. Разбира се, ако прецениш, че си заслужава.
Тук не говорим използване с негативния ефект, който се влага в тази дума, но примерно докато една жена е в майчинство мъжът да се стреми с неговата заплата да покрива всички нужди какво е? Просто един от десетките примери, които бих се сетил, стремежа на всеки към млад и безгрижен партньор, е че именно защото младия и безгрижния просто иска да дава любов и да получава такава, а не да брои колко чинии е измил/а или колко пранета е прострял/а или колко пъти е сготвил/а или колко памперси е сменил/а т.н. а тук чета непрекъснато това, говорене само за битовизми, а къде остана любовта? Не е ли идеята да си с един човек, просто защото ти е приятно да си с него/нея, приятно ви е да се гушкате, приятно ви дори да си мълчите заедно, а не да се гледате кой ще измие повече чинии?
Докато жената е в майчинство, мъжът не покрива всички нужди, защото основно тя е тази, която полага грижи за общото им дете.
Съгласна съм, че не се събираш с някого, за да има кой да ти шета, но практика често се получава точно това. А това, че младият и безгрижният (наивният) не брои измитите чинии, е до време. В един момент ти писва, ако само ти го правиш, а другият се държи така, сякаш си длъжен.
Разбира се и това също е така да се каже "използване", и разбира се държането така сякаш другия е длъжен с нещо е често срещан проблем и при мъже и при жени. Simple Smile
Това, че някое 17-18 годишно показва прекалено много плът, не я прави нито зряла, нито опитна, а дори да е имала вече някое гадже, пак не означава, че не може да падне в капана на някой, който просто се възползва от чувствата й.
Всъщност най-изчервяващото предложение свързано с определени подробности съм получавал от една баш 17-18 годишна, разбира за снимковия материал няма нужда да говорим. Сегашните тийнейджърки могат много лесно да завъртят главата на един 30 годишен.

# 261
  • Варна
Кой какво иска да казва, ама скривайте ги тези чаршафи. Цитата на цитат на цитата...

И да уточним, тия изцепки са в репертоара на 15-16-годишните, не на 18.  Те вече са над детските изпълнения да предизвикваш, но да те е страх да довършиш започнатото.

# 262
Никога няма да се съглася, че жертвата с нещо е предизвикала насилника. Ако той е човешко същество, а не звяр, следва да може да се контролира и да съумее да намери друг, по-цивилизован подход.

# 263
  • София
Скрит текст:

Въпрос на организация е всичко. Някои предпочитат първо да поживеят, други първо да отметнат децата и тогава да се вихрят. На някои не им трябва вихрене. Правилно има за конкретния човек, не за всички. Разбира се, човек се съобразява с физиологичните ограничения, но те не са толкова тесни. Всеки избор си има и плюсове и минуси.

На жените много им се набива вина за желанието да се наживеят, но всичко това е манипулация, опит да се контролират ценни ресурси като сексуалност и раждаемост. Мъжете искат да си ги нагодят както на тях им е удобно, понякога с всякакви долни средства.
Напротив поне в тоя раздел точно вие жените се опитвате да правите тази манипулация относно мъжете, само, че природата манипулации изобщо не я интересуват, ама айде отговори ми на тоя въпрос след като непрекъснато се хвалиш колко сексуално активна и желана си била (аз няма да се заяждам и да говоря за мокри сънища Simple Smile ), защо реши най-накрая да се задомиш може би защото си около 35? И си наясно, че за дете това е един от последните влакове за една жена, разбира се можеш да отричаш колкото си щеш, но както казах това е природа и нея я интересува само спазване на нейните закони.
Такам, какво можеш на 18- можеш да гласуваш, да имаш правоспособност за шофиране, вкл. и тежкотоварни мпс, да управляваш собствените си имоти и банкови сметки, да служиш в армията, да работиш по трудов договор или да си откриеш собствена фирма. И други неща, като всеки пълнолетен. Вие обаче тук сте  в един глас, деца са, та деца. Ми за някои родители децата им навършват пълнолетие на 48 години и до тогава са на пълно обгрижване, ама не е тва масовия случай.
Прав си и за единия, и за другия случай. Обаче тук говорим за недостиг на житейски опит, който е по-характерен за по-млада възраст. Преди да си се сблъскал с реалността в човешките отношения в лицето на поне едно разочарование, обикновено имаш идеалистични представи за живота, неточна преценка за хората и излишък от готовност да се раздаваш. Разбира се, така се пораства, като се сблъскаш с някоя неприятност и потърсиш начин да я преодолееш. Предполагам, че някои жени тук пишат от позицията на майки на около 18-годишни дъщери. Аз не наблягам толкова на пола. Може по-младият партньор в такава връзка да е мъжът, мнението ми би било същото. Ако няма поне малко опит, има голяма вероятност да се възползват от него, а той дори може да не го осъзнава. Изхождам от личен опит. Като по-млада (до около 25) се доверявах изцяло на думите на хората, сега преценявам според действията.
Една връзка реално винаги е "използване" в една или друга степен, има една приказка, че светът принадлежи на младите и той се корени именно в това, че човек когато е млад е по-безгрижен, а това безгрижие привлича всеки, никой не ще връзки с хора, които ще гледат с подозрение на всяко действие, именно защото преди са се опарили, разбира се има и такива, които успяват да превъзмогнат това и да запазят част от безгрижието си, ясно осъзнавайки, че идеалност и перфектност не същестуват в реалността, но това са много малка част от хората (и въобще не говоря само за любовни връзки същото се отнася и за бизнес връзки и за приятелски връзки и т.н.).

Много ми е забавно как пречупват мненията ми през собствената си призма разни съфорумци и до какви нищо общо с реалността заключения за мен стигат за да си угодят на собствените нагласи Satisfied

Та на въпроса ти, вярвам, че съм си намерила моя човек, с когото да си осъществя неща, които винаги съм искала Wink Ама на мен никога не ми е бил виновен другия пол, ако нещо не се е получило, та сигурно затова ми е леко и нямам драма Joy

Иначе тук често се говори за последния влак на жените, от мъже, които дори не само не са се возили, ама май вече са изпуснали всички билети, но вярват, че има кой да ги вземе първа класа Wink Интересно.

# 264
  • Столичанин ама не в повече :D
Ааа добре, викаш като доближи 35 и изведнъж се появи твоя човек, не се появи на 28 въпреки богатия опит с който непрекъснато се хвалиш няма лошо сигурно е така Simple Smile , но си спомням едно твое скорошно мнение дето пишеше, че ти липсвало да ловиш риба в морето.  Всъщност и на мен ми беше забавно пречупването през твоята призма за непрекъснатите мокри сънища (то и за това беше лекото жилване признавам Hug ), ама айде, живи здрави Simple Smile дано наистина да си срещнала любовта Simple Smile

# 265
  • София
Джеръми, Лъвица каквото има към днешна дата, ти това няма да го имаш и на финала.
Откъде знам ли? Не само аз, всички го знаем.

Ако те успокоява да си живееш в инселското амплоа, овъртолено в петмез - БГмама не ти е виновна.

Спрете с цитатите чаршафи, ползвайте обръщения гад дем.

# 266
  • Варна
Какво стана с темата? Доста избягахме встрани, и свободните съчинения станаха много. Вече сме на жертви и престъпници, рибарски истории и т.н. Или да се заключва, или да се върнем в началото

# 267
Не се появява никой по поръчка, на каквато и да е възраст. Нито пък имаш гаранции, че и да се появи ще остане.
И бтв, jerami, има много жени, които и на 25 се чудят дали ще мине влака с децата, и висят по клиниките, има и такива, които на 45 нямат проблеми. Излез от филма, че всички са по калъп и се движат през живота спрямо ЕГН-то си. Всичко е индивидуално.

# 268
Достатъчно по темата.

Общи условия

Активация на акаунт