За самотата в брака

• 12 488
  • 347
  •   1
Отговори
# 15
На колко сте?
Много бързо се е изчерпила тази връзка, и то така безпричинно, без някакви затруднения, които да ви изнервят и отдалечат.
Моите хипотези:
1. Изначално не сте се харесвали достатъчно
2. Той има любовница.

Според мен нещо като умре, няма шанс да се съживи.
А бракът ви може би изначално не е бил жизнеспособен.

# 16
Мъжът ти те избягва не само сексуално, а и като личност. Значи причината не е физическа запуснатост и непривлекателност. На твое място, с риск от скандал, ще го накарам да проведем разговор какъв му е проблемът.

# 17
Любовницата не е вариант. Сигурна съм, че няма...

А описаното от теб навява на подозрението, че такава има. Както виждам, не само у мен.
Постави картите на масата и предизвикай откровен разговор. Не е нормално да се държите така, млади сте още, а не старчоци с над 50-годишен брак

# 18
Болестите се отразяват различно на хората, затова първо виж дали проблемите ви със секса и нежеланието да сте заедно у мъжа ти не тръгват от там. Че от тези прями разговори за "друга ли има", ако не са основателни подозренията човека с години може да остане обиден.

# 19
Каква любовница, младежът сигурно цъка компютърни игри и сваля филмчета от замунда, тегли ги към бягство от реалността и двамката.

# 20
Прилича ми на мъж, който има любовница. Интересно ми е защо авторката е толкова сигурна, че няма. Както и да е, като станат така нещата едва ли могат да се оправят.

# 21
Никога, никога не казвайте “сигурна съм, че няма”. Не си го и помисляйте даже.

# 22
  • Paris, France
Здравословният му проблем не е толкова сериозен, по-скоро хроничен, вече 2 години...

Това, че здравословен проблем е хроничен не означава, че не е сериозен, напротив. Човекът има някаква болежка, която го изцежда непрекъснато. Болежка го изцежда, не колежка 🌞. Ти искаш от него да излизате и да правите заедно неща, за които той очевадно няма сили, енергия.

Вие гледате на семейство и семеен живот по леко различен начин. Той явно е от мъжете, които се кротват пред телевизора като им се роди дете и не виждат смисъл да излизат насам натам. Лошата новина е, че няма да се промени.

Мисля, че ако започнеш да излизаш без него и спреш да изискваш заедност може да останете доволно в семейство, с едното дете, дето го имате. Можеш да излизаш с приятели или сама. Пеперудите и хъса от началото на връзката няма да се върнат. Тогава е полагал усилия, но сега си негова, има си дом, дете, а и е болен.

Прилича ми на мъж, който има любовница. Интересно ми е защо авторката е толкова сигурна, че няма. Както и да е, като станат така нещата едва ли могат да се оправят.

А на мене не. Мъжете с любовници не намаляват секса в началото и гледат да излизат, а не обичат сами пред телевизора. Иска и второ дете с майката на първото. При наличие на любовница обикновено не изразяват желание за общи деца.

# 23
сега си негова, има си дом, дете, а и е болен.
Не знам защо, но това изречение, както е финиширано с болднатото, просто ме довърши.

От обясненията на авторката останаха впечатление, че мъжът реагира агресивно, ако тя иска нещо от него. Това не е спокоен, улегнал и болен мъж, който иска просто да си лежи и отпочине след тежкия работен ден/седмица.

# 24
  • Paris, France
Къде пише, че мъжът реагира агресивно? От написаното реагира пасивно.

Мъжът ми ме избягва от месеци, а когато все пак го правим, повечето пъти сякаш просто отбива номера, съответно на мен ми става обидно и за съжаление вече дори не ми е проблем това, че рядко сме интимни.
Сякаш съм затънала в блато, от което нямам сили и желание да се измъкна. Не ми е добре така, но не виждам начин да оправя нещата, а той не иска и да говорим за това. Чувствам се неразбрана, емоционално и физически изоставена.

Детето, разбира се, е страхотно. Обичам го и то ме прави щастлива. Харесвам си и работата. Бракът ми обаче яко куца...

# 25
Избягва ме просто. Пробвала съм да говорим по въпроса, но той се оправдава все с нещо, или бил уморен, или изнервен или не му е добре..
Тук. Не го е писала директно, но изнервен съм в моя балон значи човек, който ще реагира агресивно, ако упорствам. Авторката не упорства.

# 26
Грейспирит, не казвам, че това важи за твоя случай, но имах приятелка, която имаше 1:1 същия проблем с мъжа си. Той я отбягваше, вечер след работа предпочиташе да се разхожда сам навън (поне така твърдеше), секс почти никакъв или ако има такъв, то без желание. Ироничното е, че и той искаше второ дете. Бяха семейни точно от 3 години. Нито тя, нито ние дори не предполагахме, че може да има друга. Накрая се оказа, че друга има, та даже бременна от него, като съответно последва развод и нова сватба за мъжа.
Това, което искам да кажа е - не бъди наивна.
Настоявай за обяснение за поведението му, иначе ще загубиш собственото си достойнство да търпиш мъж, който както си казала, те кара да се чувстваш "емоционално и физически изоставена".

# 27
  • Paris, France
Реагира агресивно не е = на ще реагира агресивно, ако някой упорства. С мене, например, упорство не работи, защото го възприемам като досаждане. Човекът е болен, инертен и пасивен.

# 28
Е, сега. Като кажеш болен бил, поп и копачи ли да викаме?

# 29
Не е чак толкова болен. Да, хронично е, но повече му служи за оправдание. А друга жена няма, то няма време. От работа вкъщи.
Малко му е слабо желанието за секс. Казвал ми е, че и в предишни връзки е бил така, но отначало го правехме често.

Това, което аз си мисля е, че просто вече не ме обича...

Общи условия

Активация на акаунт