За самотата в брака

• 12 520
  • 347
  •   1
Отговори
# 75
Да, скоро в една или две теми аз лично го писах това.
Абе какво им става на тези мъже? То да не си жена в днешно време.

# 76
  • Далечният изток
То и мъж го писа вчера някъде.
Така че съвсем резонно явно.

# 77
Да не е в поста с 'противниковия' пол? Съдрах се да се хиля. То бива, бива, ама чак толкоз...

# 78
  • Далечният изток
Ами може би така мислят масово, със сигурност не всички, ама.... Определено не е смешно, тъжно е.
Иначе форумно мастило с тонове изписаха някои мъже по темите как жените не можели да носят отговорност. Мхммм...

# 79
Направо ми е смешно колко си сигурна, че няма любовница. За себе си знам, че не бих живяла така. Бих поела по моя път с детето.

# 80
  • Далечният изток
Ако имаше любовница, щеше да уважава и жена си.
Според мен няма.
Тя сама си каза, че не е особено сексуален той.
Мисля, че въобще не му е до секс, нито с любовница, нито с жена му, нито с никоя.
Друг е проблемът. И той се отразява на всички нива.

# 81
Може да се е влюбил, независимо дали са само на чат или и повече. Трябват му няколко дни да прецени дали, ако жена му го изрита, има бъдеще с другата и дали иска изобщо такова. Така му е  удобно да си живурка. Тя повдига въпроса и му разваля рахата. Освен вменяването на вина, следва да започне да я обявява за луда и т.н. по каналния ред.
Не е кооперативен, ясно е, че каквато и да е причината, на нея няма да и хареса.

# 82
Вчера имаше "развитие". Към 23.30 ми писна и отидох при него да говорим. Той си цъкаше някаква игра. Каза ми, че му трябват 2-3 дни да мисли. Ама да мисли за какво? Той от цяла седмица ги прави тия номера и спи в другата стая. Аз настоявах да говорим на момента, но той отказа. Разплаках се, той ме обвини, че съм твърде контролираща и не му давам да диша. Излезе навън.. Горе-долу това беше Sad
А какво значи навън? В другата стая, на улицата, в хотел? За колко време?
Интересно ми е след това как се появява и си говорите нормално. Ти сега ще го чакаш да мисли и ще се преструваш , че всичко е наред ли?

# 83
Излезе навън на пейката за около час. Върна се и си легна в другата стая. Аз сутринта станах в 6.30 да оправям детето и след това направих закуска. Той се излюпи ктм 10.30. Не сме говорили днес.
Не мога да вървя след него да настоявам за отговори. Вчера опитах и не стана. Ще го изчакам още 1-2 дни и ако не ми каже какво се случва, най-вероятно ще му кажа да се изнесе.

# 84
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Връзката ти е токсична. Той ти вменява вина, която не е твоя.
Ако той се чувства под чехъл или нещо друго, то ТОЙ трябва да предприеме стъпки да премисли от къде идват тези чувства и да работи по собственото си самочувствие, а не да мачка твоето!

Ако искаш да се съхраниш и да не изпаднеш в депресия, отдели се емоционално от него. Ако трябва поговори с терапевт и си изясни и твоите чувства.
Така ще ти се изясни ситуацията, ще видиш повече плюсове и минуси и ще можеш да прецениш дали искаш раздяла или не.

Иначе него няма как да го накараш да прави или не нещо: дали отново сексуално да те търси, дали ще ти изневери....
Важно е ти да се съхраниш емоционално и да си опора и за детето.

# 85
Авторката, ако внесе малко яснота около това, какво е "хроничното заболяване" на съпруга й ще помогне да се спрат половината от теориите. В първите постове заболяването беше причина за спада в сексуалния живот, после стана - "може би е разликата в образованието".
Съпругът говори за "контролиране и липса на въздух" във връзката.  Един мъж за да каже подобно нещо си има причина. Някъде е настъпан, има нещо което се повтаря и го удря психически.
Знам, че много жени биха скочили, но само като въпрос - около бременността и раждането на детето - има ли драстична промяна в килограмите, нещо което да направи една жена по-малко атрактивна. Опитвам се да го напиша по възможно най-тактичния начин... разбирате какво имам в предвид. Просто искам да погледна и от другата страна. Повечето мнения тук са на база "женска гледна точка". Но отсрещната страна за да реагира по даден начин - значи си има своята логика. Това се опитвам да разбера.

# 86
А скандали сте нямали, така ли? Anguished Спорове, подмятане реплики, нищо?

# 87
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При първото дете връзката между него и майката често е много силна и мъжът се чувства в началото “отделен” и ненужен.
Докато всеки свикне с новата си роля в семейството, минава време. А понякога не се случва: някои родители искат живота си преди децата, но с някои деца това не е възможно (ако детето е ревливо напр.)
Та, не винаги физическата промяна след раждане води до такива проблеми!

Обикновено причините са комплексни и може и хроничната болест да играе роля, както и различното ниво образование, различната социализация (кой какви травми Ит детството има).... има много фактори.

# 88
  • Далечният изток
А килограмите какво общо имат с "контролирането и липсата на въздух"?!

# 89
Ти си избираш колко време да загубиш в безперспективна и нещастна връзка. Животът е кратък и минава бързо.
Като по-млада съм имала колебания, но сега с опита и годините се убедих, че наистина е по-добре да си сам, отколкото зле придружен.
Мъжът ти ако е читав човек, каквото и лошо да си направила ти, ще седне и ще ти го каже човешки, няма да мълчи и сумти като борсук и да ти подхвърля недоизказани обвинения.
Така че, дори да имаш вина за нещо казано или направено, поне се опитваш да разбереш. А той какво прави - ходи и седи на пейката отвън посред нощ като язовец.
Това го пиша, защото видях, че някои съфорумци се опитват да му намерят оправдания.
Скрит текст:
А за детето е по-добре да не живее в такава токсична среда. Няма как да обясня на майките, които седят в провален брак заради децата си, каква огромна грешка правят и как това което правят от любов към тях, всъщност им вреди.
Да не мислиш, че то няма да усеща какво става между вас? Щом си лекар знаеш как всичко преживяно в детството се отразява през целия живот на човека.

Общи условия

Активация на акаунт