За самотата в брака

• 12 494
  • 347
  •   1
Отговори
# 30
  • Paris, France
Е, сега. Като кажеш болен бил, поп и копачи ли да викаме?

Аз лично бих посетила адвокат и нотариус първо 🌞

# 31
Не е чак толкова болен. Да, хронично е, но повече му служи за оправдание. А друга жена няма, то няма време. От работа вкъщи.
Малко му е слабо желанието за секс. Казвал ми е, че и в предишни връзки е бил така, но отначало го правехме често.

Това, което аз си мисля е, че просто вече не ме обича...
Желанието за секс при мъжа, няма нищо общо с любовта. Това са женски въжделения. За тези неща се говори. Ако зачеркнете секса, ти постоянно ще си мислиш, че не те обича. Говорете, говорете, говорете. Ако не става, не става. Има и други мъже. Връзката е като градината - трябва да се копае, полива и поддържа.

# 32
  • София
Ако не иска да говори, не знам какъв път можеш да намериш към него.
Ще опитваш, ще опитваш и ще се откажеш.
А, ти си на път….

# 33
Една вечер съпруг закъснява от работа.
- Сигурна съм, че си има любовница - казва жена му на майка си.
- Защо винаги мислиш най-лошото? - пита майката. - Може просто да е катастрофирал.

Та и тук така. Болен е, разбрах. Може и гей накрая да излезе. Човещинка.
Всъщност има ли значение каква е причината авторката да се чувства зле в брака си? Хората се събират, за да си помагат и за да вършат разни неща заедно. Да разчитат един на друг.
Когато всичко това липсва, що за брак е? Риторичен въпрос, не чакам отговор.

# 34
  • София
Познавах едно момиче, беше женена още на 18-19.
Съпругът ѝ все повтарял колко много я обича, гледал я замечтано, но секс не искал, на месеца 1 път. Иначе стои пред компютъра.
Да, по-възрастен беше мъжът ѝ, но не е от възрастта. И любовникът, с който го замени не беше първа младост.
А накрая и се разведе. Но тя поне нямаше деца от него. После си роди от друг мъж, с който се ожени и сега са заедно.

Имам и друг приятел мъж, около 30, млад, атлетичен, трениращ, спортуващ. Признавал ми е, че няма силно желание и рядко му се иска.
Има и такива хора.

# 35
Благодаря за отговорите, имах нужда да видя нещата и през други перспективи.

Факт е, каквато и да е причината, аз не се чувствам добре в този брак, но в момента не мисля и да се развеждам. Предполагам, че и до там ще се стигне в един момент, но днес не съм готова за това. Все още го обичам.

# 36
  • Paris, France
Имам и друг приятел мъж, около 30, млад, атлетичен, трениращ, спортуващ. Признавал ми е, че няма силно желание и рядко му се иска.

Може да е на анаболни стероиди. От тях мъжкото либидо пада под нулата.

# 37
  • София

Може да е на анаболни стероиди. От тях мъжкото либидо пада под нулата.
Не е. Слаб е, трудно качва маса. Принципно обсъждаме тия неща и ще знам ако взима стероиди. Имам 2ма други приятели на тестостерон. Обработват го и него, но за сега не се решава.
Май е така от много млад.

# 38
Greyspirit, щом знаеш, че няма друга, ми прилича като човекът да е решил, че иска семейство и две деца. Харесал те е за съпруга и майка, ухажвал те е за да се омъжиш за него. Правил е секс за да имате дете, а иначе не е много сексуален.
Сега като си е постигнал целите и вече не му се полагат усилия. Освен това повечето хора съдят по себе си. Може би си мисли, че и ти като вече си омъжена и имаш дете, ще се кротнеш и ще си живеете спокойно без да си пречите един на друг. Сигурно се дразни, че още си влюбена и го тормозиш. Той говорил ли е за любов изобщо, казвал ли е, че е влюбен в теб, че те обича?
А втоото дете може да иска, защото това са му представите за семейството - съпруга с две деца. И сега гледа да си постигне и тази цел, та хем да си заета и да нямаш време за фантазии, хем да е както той иска.
Естествено всичко това си го говоря, без да знам подробности. Просто съм виждала няколко такива случая - мъже искащи не жените, а брак и удобство и влюбени жени, които са с излъгани очаквания.
Страдат жените накрая, на мъжете не им пука, пият си пред телевизора, отчитат се веднъж на високосна година и ходят един път в годината на почивка, все едно голямо благоволение правят. Романтиката си я правят жените, купуват си сами подаръци уж от името на съпруга и се утешават, че може да се промени.
Никоя не е разведена.
Дано твоят случай не е такъв. Но натискай да разбереш какво е и тогава да решиш какво ще правиш и не раждай второ дете преди това, от опита на такова дете ти го казвам.

# 39
Авторке , много добре те разбирам , защото съм в същото положение с разликата ,че сме заедно от общо 5 години като сме се разделяли 2 пъти за малко време . Имаме прекрасни дете на 2 години . Той е страхотен баща. Но между нас не върви и то от много време. Комуникацията ни е нулева , не можем да говорим, ако тръгнем се караме. Аз не мога да разбера него вече не се и опитвам за жалост. Той преди полагаше много усилия ,но и той вече не го прави , и двамата се чувстваме много зле и самотни като всеки си мисли че другия не може да го разбере … ужасно е и з ажалист аз също още не съм бамерила изход . Опитвали сме уж да оправим отношенията си , но имаме за кратък период хубави моменти , и след това дълъг лош период, това сигурно се дължи на това че имаме дълбоки проблеми и генерални различия. Мислила съм за раздяла много пъти,но вс ене ми стиска все не мога . Почвам да мидля за детето , как ще е с разеелени родители , а това го чувствам като провал тъй като моите родители са заедно и имат щастлив брак толкова години… също така навика е огромен и почваш да си мислиш без тоя човек какво ще правиш … и отскоро колкото повече мисля толкова повече виждам и как сме зависим един от друг ама нездравословно…Но за момента заради детето стоим .. не знам надявам се при вас нещата да се оправят…

# 40
Е, то има жени, дето цял живот повтарят, че не се чувстват добре, щото рано се омъжили или не случили на мъж. Ми, да си мисли за човека, не за брака си, но щом рззправя, че не е ок, но няма да действа срещу това, всичко е точно.

# 41
Не разбрах. На авторката не ѝ е наред, че не правят достатъчно секс.
Иначе си е наред човека, просто тя се чувства самотна, защото не е достатъчно желана?

# 42
Проверка, дами.
Много важно, че ровиш в чужд телефон или лаптоп.
И аз така бях сигурна, мдаа.
Винаги намират начини.
Аз случайно разбрах. Живота си залагах, че няма друга. Детето беше на 1.5 год.

# 43
  • Далечният изток
Сексът е бил по на често разбрах, но как беше като качество още в началото?
На мен ми се струва като не особено сексуален мъж и с авторката се разминават тотално в това отношение.

# 44
Все ми е едно съмнително, когато мъжът иска доста по-малко секс, отколкото жената... Айде за възрастни хора да, но млади?
Е, някой път да е уморен, да има проблеми, нормално е да се случи. Но да се превръща в правило... шерше ла фам.

Общи условия

Активация на акаунт