Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 580
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
В ЕГ Пловдив ФУЧ също е по музика/ИИ

# 556
  • Пловдив
В ЕГ Пловдив ФУЧ също е по музика/ИИ
Само е 8 клас .
В 9-10-11-12 клас е различно.
9 клас - Чужд език - Английски език (ФУЧ - ДП/ДрУП)
10 клас - Чужд език - немски език (ФУЧ - ДП/ДрУП)

# 557
AsitaNew, не е към мен въпросът Ви, но ще изкажа мнение и аз. Синът ми е много доволен! Доколкото разбрах учителите по език са едни в подготвителен и други нагоре. Неговата учителка по немски е Владимирова и мога да споделя само положителнии впечатления. Нов език му е и учеше цяла година с огромно желание. По математика учителката също е прекрасна. С българския удариха греда и се надявам догодина да сменят госпожата
Има ли възможност да се избира учителката/паралелката за 8 клас? Еднаква ли е подготовката във всички паралелки?
Не ни дадоха такава възможност. Учителите не се знаят кои са до първия учебен ден. Ние сега не знаем кой ще му преподава догодина, въпреки че многократно сме питали

# 558
А какво като знаете? Понякога се оказва и че и най-добрите преподаватели не могат да накарат някои деца да учат, ако не искат Simple Smile Simple Smile или каква е гаранцията, че ще си допаднат взаимно или каквото и да е...
Аз, примерно, много си харесвах г-жата по математика, любима ми беше. По-голяма част от класа ми я мразеха, щото математиката им беше "гадна" Simple Smile Simple Smile .. и?

# 559
А какво като знаете? Понякога се оказва и че и най-добрите преподаватели не могат да накарат някои деца да учат, ако не искат Simple Smile Simple Smile или каква е гаранцията, че ще си допаднат взаимно или каквото и да е...
Аз, примерно, много си харесвах г-жата по математика, любима ми беше. По-голяма част от класа ми я мразеха, щото математиката им беше "гадна" Simple Smile Simple Smile .. и?
Права сте, но моето гардже си учи и ми е важно преподавателката да е сериозна. Попадали сме на такива със семейни проблеми, с липса на желание за работа, но с такова за пътуване... не е лесно да преподаваш вкъщи материал, който тепърва трябва да учиш, както понякога се получава

# 560
Ами сигурно не е все едно какви са учителите. До сега сме имали невероятният късмет с всички учители, при които е била дъщеря ми. Началната я избирахме по отзиви, не съжалявам и за ден (квартално училище в Кичука). В прогимназията се паднаха изискващи учители и по БЕЛ, и по математика, а и по останалите предмети. Ако не бяха, не вярвам резултатите да са същите за моето разсеяно и не особено самомотивиращо се дете. Но изискващи учители в комбинация с мотивирани деца и подкрепящи родители прави чудеса и без допълнителни уроци. Сега дъщеря ми иска да учи немски, но не съм съгласна да го запише в МГ, защото знам какви учители се падат на немските паралелки в МГ. Ако решава МГ, то тогава английска паралелка и курс по немски. Ама да избере ЕГ с първи немски и да ходи на допълнителни курсове, защото учителите дават 30-40 думи на седмица ми е много несериозно, говори ми, че изискванията са много занижени или ги няма. И това няма общо с това дали се харесват с учителката или не. Тя пак може да не я харесва. И сега не харесва граматиката и математиката ѝ коства усилия за разлика от литературата (трябва да работиш повечко по граматика и математика за  разлика от това да ти се отдава да пишеш), ама работи според изискванията на нейните си учители в училище, които явно не са били ниски и резултатите би трябвало да ѝ дадат възможност да си избира, ако гледам статистиката от миналата година. Ок съм и за руския, ще ѝ осигуря учител/курс, ако има желание да го учи, ама 4 часа ФУЧ, които са доброзорни в 9, 10, 11 и 12 клас да се губят с музика и рисуване след като няма да кандидатства някой ден с тях, не ми се вижда смислено, още повече че се предлага само един допълнителен профил извън езиците. Може и да съм в грешка, затова разпитвам, за да може, имайки повече плюсове и минуси да избере какво да пише на първо място.

# 561
AsitaNew , не знам колко занижени са изискванията в езиковата, защото не знам какво е било нивото преди, но определено ще си види зор първата година. Дори децата с английски език виждха сериозна трудност. Ученето си е доста, писането- още повече. Напрежението си е сериозно. Така, че не смятам, че ще скучае Simple Smile

# 562
  • Пловдив
Виждам че се обсъждат масово езикови и хуманитарни гимназии, но искам да попитам и за мнението на останалите по обикновени и масови училища. Примерно за Матевски, Кирила, Яворов, Вапцаров и много други.... Все пак не всички имаме деца отличници а има и такива с дислексия и др. Къде ще кандидатстват девойките които не са така ученолюбиви. Моята мома не иска да учи нищо свързано с дизайн и рестораньорство. Но пък иска да учи в професионално училище.А останалите са по скоро мъжки профили и аз се притеснявам. Дайте идеи и предложения.

# 563
Аз мога да споделя мнение за фрау Спасова, или както децата си я наричаха с доза любов Фюрера. Много е строга, изискваща, непреклонна, но и даваща. Постара се да изгради от децата колектив, което беше много трудно, имайки предвид, че точно тогава бяха затворени, заради Ковида от октомври до май. При нея няма не искам, не мога, нямах време. Средно на ден се даваха по 60-70 думи, имало е дни и до 120 /това е изключение, но се е случвало/ При нея посоката е само една напред и нагоре. Чувала съм за доста разплакани деца от нея, но в нашия клас за такъв случай не знам. Мисля, че и друг път съм го писала, ако при нея не успееш да научиш  немски, сигурно изобщо няма да успееш.
Лошото е, че в 9 и 10 клас нямахме късмета за толкова всеотдайни учители по немски.

# 564
  • Пловдив
Кое е Кирила? Че съм от Пловдив, но никога не съм чувала да наричат така някое училище. Та се зачудих.
За момиче в ПГХТТ мисля, че има 3 подходящи паралелки, туризъм в бившия ТОХ.

# 565
Моята мома не иска да учи нищо свързано с дизайн и рестораньорство. Но пък иска да учи в професионално училище.А останалите са по скоро мъжки профили и аз се притеснявам. Дайте идеи и предложения.

Маникюр в Ана Май, екскурзоводство в Асен Златаров, микробиологии в ПГХТТ, интериорен дизайн в Дървото и реставрация в Строителния

.
Кое е Кирила? Че съм от Пловдив, но никога не съм чувала да наричат така някое училище. Та се зачудих.

https://www.kkfilosof.com/?page_id=169

# 566
  • Пловдив
СУ "Св. св. Кирил и Методий" е гимназия в Смирненски.
https://ecoschoolplovdiv.bg/

# 567
  • Пловдив
Ей затова казах, че не съм чувала за Кирила. Веднага дадохте две различни училища.
К. К. Философ си е бил дупка от едно време. След него в Кючука подреждам К. Величков /Въчата/ и онова на събота пазара, чиито зрелостници тази година до един са с 2 на ДЗИ по БЕЛ.
В Ана Май контингентът е основно от Аджасана, за дървото специалността звучи добре, но средата е плачевна.

# 568
Виждам че се обсъждат масово езикови и хуманитарни гимназии, но искам да попитам и за мнението на останалите по обикновени и масови училища. Примерно за Матевски, Кирила, Яворов, Вапцаров и много други.... Все пак не всички имаме деца отличници а има и такива с дислексия и др. Къде ще кандидатстват девойките които не са така ученолюбиви. Моята мома не иска да учи нищо свързано с дизайн и рестораньорство. Но пък иска да учи в професионално училище.А останалите са по скоро мъжки профили и аз се притеснявам. Дайте идеи и предложения.
В Строителния техникум специалност озеленяване или брокер недвижими имоти.

# 569
  • Пловдив
За момиче в ПГХТТ мисля, че има 3 подходящи паралелки, туризъм в бившия ТОХ.
Соу Св. Св. Кирил и Методий в Смирненски. Имах предвид като квартал и училища

Общи условия

Активация на акаунт