Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 49 148
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Синът ми от 5 до 7 клас всекидневно си носеше униформата на МГ, но след 8 клас изобщо
Мисля, че зависи от класния, колко е стриктен
Само когато имат история си слага тениска, че учителят им правил забележка
Ризата му е свръх тясна, а му трябва само веднъж в годината на първия учебен ден
Отгоре на всичко трябва да купиш минимум две
Ако на някой му е останала риза от МГ, която не ползва-да свирка

# 661
  • Пловдив
Много са паднали баловете тази година.
Миналата година минимален бал за момиче в МГ-то МАТ с АЕ е бил 408, сега е 395
Преди две години баткото влезе с минималния тогава за момче бал 432,5 в ЕГ Пловдив с НЕ, сега (гледам профила на щерката) минималният за момче за същата паралелка на първо класиране е 402. Реално, като й гледам профила с всичките 9 желания и мин. и макс. балове там, можела е да влезе и в ЕГ Пловдив (НЕ - мин. за момиче 418, АЕ - 374) и в ЕГ Иван Вазов (там е писала испански-мин. за момиче 429,5, италиански-мин. за момиче 344,50 и АЕ-мин. за момиче 384). Чудим се с нея, на системното програмиране и комп.графика дали и с колко са паднали баловете тази година, защото статистиката на нашето РУО още не е излязла, а щерката не ги е писала изобщо.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 14:13 от JiD

# 662
  • Пловдив
Сега ако ще участваме във второ класиране, отиваме в училището в което е прието детето да седем заявление за участие. Лично с детето ли или мога и аз сама да отида?И какво трябва да нося като документи?

# 663
  • Пловдив
Сега ако ще участваме във второ класиране, отиваме в училището в което е прието детето да седем заявление за участие. Лично с детето ли или мога и аз сама да отида?И какво трябва да нося като документи?

Да, отивате до училището. Преди не искаха нищо освен бележката с входящия номер.
Реално се попълва едно заявление, което ще ви дадат на място. След това в инфоприем трябва да се  появи нещо от сорта на заявил участие. При някои става веднага, при други - в края на деня.
Не виждам защо да мъкнете и детето в тази жега. Ако питат къде е - на лагер и това е.
В интерес на истината не съм чула досега някой да е бил върнат, защото детето не е било там.

# 664
Много са паднали баловете тази година.
Миналата година минимален бал за момиче в МГ-то МАТ с АЕ е бил 408, сега е 395
Преди две години баткото влезе с минималния тогава за момче бал 432,5 в ЕГ Пловдив с НЕ, сега (гледам профила на щерката) минималният за момче за същата паралелка на първо класиране е 402. Реално, като й гледам профила с всичките 9 желания и мин. и макс. балове там, можела е да влезе и в ЕГ Пловдив (НЕ - мин. за момиче 418, АЕ - 374) и в ЕГ Иван Вазов (там е писала испански-мин. за момиче 429,5, италиански-мин. за момиче 344,50 и АЕ-мин. за момиче 384). Чудим се с нея, на системното програмиране и комп.графика дали и с колко са паднали баловете тази година, защото статистиката на нашето РУО още не е излязла, а щерката не ги е писала изобщо.
Не мога да гарантирам 100% достоверност, т.к. информацията ми от колега, но за КГ в МГ момиче - 451, момче 468,5.
И кой казваше, че ФУЧ не бил задължителен в 8. клас и го избирали само родители, които искали да уплътнят времето на децата си до 16.00 ч.? Няма такъв филм, искаш, не искаш го записваш, не може да избираш според тези документи тук:
http://www.eg-plovdiv.com/bg/students/students-documents-for-download.php

# 665
  • Пловдив
AsitaNew,
така е за ФУЧ-овете.
Изтегли и попълни всички документи предварително. Аз така бях направила. За МГ-то гледам няма такава опция. Документите за попълване се предоставят там, на място.

# 666
  • вече Пловдив
И моята дъщеря ще бъде 8-класничка в МГ, математика с английски. Благодаря на всички, споделили за униформите.
Кога горе-долу се очаква да бъде родителската среща преди НУГ?

# 667
  • Пловдив
Асита, за КГ и СП няма квоти за момичета и момчета - това е и причината в СП да са основно момчета, а КГ - момичета.

# 668
Моят син беше категоричен, че няма да носи риза и поиска са п една с къс ръкав. Ще го изкара до края, само на откриването я слага.

# 669
Асита, за КГ и СП няма квоти за момичета и момчета - това е и причината в СП да са основно момчета, а КГ - момичета.
Да, знам, но имало в графата за прием мин. бал за момчета и за момичета, което ме озадачи и този на момчетата е по-висок от този на момичетата. Може тази година да има повече момчета в КГ. За СП 428,50 за момче, 430 за момиче (пак не ми е пряка информацията, а от колежка).
А ФУЧ не трябва ли да си ги избираш, ако наистина имаш интерес към тях. Какъв е смисълът от  ФУЧ рисуване/музика, ако нямаш и най-малък талант за там и това само за 8. клас ли е доброзорно, някой има ли идея?

# 670
Детето ми е прието в хуманитарната с немски език. Ще се радвам на мнение относно атмосфера, учители и натоварване!

# 671
  • Пловдив
Миналата година за КГ минималния бал за момиче беше по-нисък от този за момче. Това е така, защото малко момчета с висок бал избират КГ, но все пак който го е посочил явно го иска наистина. А пък за там се иска висок бал. Три са момчетата в КГ за миналия осми клас.

# 672
  • Пловдив
Да, програмирането и комп.графика не са с прием по полове, но си излизат в желания минимални балове - това са на тези, момичета и съответно момчета, които с априети по специалността на първо класиране

# 673
  • Пловдив
AsitaNew  не се притеснявай, само за 8 клас е Музика и Рисуване. На децата им харесва, а и учителят им по Музика е много колоритен Wink.

# 674
  • Пловдив
Потвърждавам за учителя по музика - свири, пеят, гледат филма "Коса".

Общи условия

Активация на акаунт