Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 49 145
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Относно двата броя униформени ризи за МГ - ние поръчахме различни размери. Така си изкара 3 години. Задължителни са само при официални случаи, през останалото време не са необходими.

# 676
  • Майничка
... И кой казваше, че ФУЧ не бил задължителен в 8. клас и го избирали само родители, които искали да уплътнят времето на децата си до 16.00 ч.? Няма такъв филм, искаш, не искаш го записваш, не може да избираш според тези документи тук:
http://www.eg-plovdiv.com/bg/students/students-documents-for-download.php
Аз. Но коментирах условията в конкретна гимназия, не изобщо.

# 677
Ако някой му трябва една риза за МГ, може да се комбинираме

# 678
  • Пловдив
Ама то може ли така?!
В смисъл, аз съм с момиче за риза, един размер, може ли втората риза, която по условие съм длъжна да поръчам(?!? много безумно, честно казано) да е за момче и съвсем друг размер?!?

# 679
  • Майничка
Статистиката с баловете за първо класиране в областта
https://www.ruoplovdiv.bg/messages-students/list-messages-students/section_id/3

# 680
  • Пловдив
JiD не става. Мъжките и дамските ризи се купуват от различно място. 😄 Но пък може да вземеш два различни номера. За 5 години все ще се ползват тия ризи. Аз не им харесвам материята, но това е друг въпрос.

# 681
  • Пловдив
Здравейте!
Моля за мнения и препоръки.
Дъщеря ми е приета второ желание в търговската гимназия - електронна търговия. Първо желание е икономическа информатика.
Днес поразгледах от сайта на училището каква е разликата между двете и какво се учи и везните започнаха да се наклоняват да я запиша и да не участваме за второ класиране.
Моля за мнение за специалности ако има родители на деца в тях. Ще ми бъде полезно.
Благодаря!

# 682
  • Пловдив
Мнението ми е странично.
Електронната търговия е нова специалност. Прием по нея има 2ра поредна година. Като икономист смятам, че електронната търговия е вид търговия. И е малко залитане по модерните формулировки от страна на НТГ при наличие на специалност Търговия, да пуснат прием по Електронна търговия. На ваше място бих заложила на Икономическата информатика. Това е една от специалностите с повече момчета в класа, за разлика от останалите в НТГ. В моите очи това е плюс.
Но пък вие си познавате детето.
Моето е разсъждения...ако трябва аз да избирам в НТГ за дъщеря си какво бих избрала.
Успех!

# 683
  • Пловдив
Още един + за ИИ. Електронна търговия е леко измислена специалност за мен. Голямата дъщеря завърши НТГ преди доста години. Тогава банково дело беше топ специалността. Малката миналата година категорично отказа НТГ, въпреки моите насоки. Замина в Английската на принципа на най-малкото съпротивление.
Все пак преценете детето-информатиката не е лесно нещо. Иначе учат еднакви предмети първите години.

# 684
  • Майничка
Не съм толкова сигурна за електронната търговия. Все повече бизнеси минават изцяло през нея, без касов апарат и с плащане през куриерска фирма. "Старите" счетоводители доста се затрудняват с тази форма и шансът за читава работа като стажант още в гимназиален етап няма да е малък.

# 685
  • Пловдив
Честито на всички приети по първо желание  Balloon и много успехи в следващия гимназиален етап! Champagne

# 686
  • Пловдив
Гери, електронната търговия не учат счетоводство или поне не така както в специалност счетоводство.
Абе аз си оставам фенка на НТГ.

# 687
  • Пловдив
Гери, електронната търговия не учат счетоводство или поне не така както в специалност счетоводство.
Абе аз си оставам фенка на НТГ.

Има като предмет счетоводство на предприятието. Същото е и при икономика информатика

Много Ви благодаря на всички за включването.
Ще се радвам и на още коментари.

Решила съм да мислим до петък.
Ще се отчета след това.

И да добавя, че и за мен кала с повече момчета е +. Аз лично съм била в такъв- 6 момичета.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 22:26 от ninand

# 688
  • Пловдив
Точно. Учат счетоводство което няма общо със счетоводството на  ел. търговия. Племенницата завърши счетоводство. Е, не става с гола гимназия, ако не продължиш нагоре. Може би навремето е можело, но сега в никоя счетоводна къща няма да те вземат с НТГ. Единствено може да вкарваш данни на компютъра, за което не ти трябва НТГ.
Но пък според мен гимназията дава един друг мироглед на децата и би била полезна независимо от областта, в която се насочат в университета. Дори на един художник му се налага да разбира от икономика.

# 689
Много са паднали баловете тази година.
Миналата година минимален бал за момиче в МГ-то МАТ с АЕ е бил 408, сега е 395
Преди две години баткото влезе с минималния тогава за момче бал 432,5 в ЕГ Пловдив с НЕ, сега (гледам профила на щерката) минималният за момче за същата паралелка на първо класиране е 402. Реално, като й гледам профила с всичките 9 желания и мин. и макс. балове там, можела е да влезе и в ЕГ Пловдив (НЕ - мин. за момиче 418, АЕ - 374) и в ЕГ Иван Вазов (там е писала испански-мин. за момиче 429,5, италиански-мин. за момиче 344,50 и АЕ-мин. за момиче 384). Чудим се с нея, на системното програмиране и комп.графика дали и с колко са паднали баловете тази година, защото статистиката на нашето РУО още не е излязла, а щерката не ги е писала изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт