На море в Гърция 2022 - IV

• 69 954
  • 790
  •   1
Отговори
# 195
nellyli, и аз не съм получила за промяната е-мейл.

# 196
59 евро ни таксуваха с westferry на отиване. Билетите се купуваха от будка на пристанището на Нидри непосредствено пред ферибота. Как ще е от Василики не знам, нито дали ще има промяна в цената предвид по-краткото разстояние. За връщане взех през ferryhopper билети за другата компания - 63 евро. Днес сме на Makris Gialos - освен че е ужасно тъпкано и изобщо не си заслужава плажът, два шезлонга с чадър са 20 евро на едното място, а на другото 14 евро на най-задния ред (за предните не съм питала, защото бяха заети) - всичко това без да е включена консумация и без опция да носиш дори вода за детето отвън. Като цяло цените по таверните са високи, а храната - посредствена.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 21:19 от Divi_86

# 197
Имаше наскоро коментари за плащане с карта - не бих рискувал да тръгна без кеш пък ако може с карта също е добре дошло. В тази връзка искам да питам как се сдобивате с евра - гледам на ПИБ таксата вече е в проценти - 0.5% от сумата - ако изтеглиш 1000 евро ти вземат 5 евро такса .. мисля, че съвсем полудяха тези банки.. мин година още беше някаква фиксирана сума, мисля, че 2лв за 1000 евро или нещо такова..

Може би не е точно за темата, но все пак за Гърция си трябва евро кеш - някой с опит как с най-добър курс и най-малко такси да се сдобие човек с евро кеш?
Имаше един стар трик за краткосрочни депозити, май седмични имаше и да теглиш на пандеж, но нямам цяла седмица да го чакам ако го направя сега..
От личен опит: Теглиш левове от банкомат и си купуваш евра от банката. Таксата е само за тегленето от банкомат. При купуването на каса на евро, няма такса, а плащаш само по курс продава. Опитът ми е с банка ДСК. Ако ги купиш директно от сметката си, ти начисляват такса теглене на каса за съответната сума в левове, а тя е по-висока от тази на банкомат.

# 198
Препоръчайте хубава таверна в района около Ormos Panagias - Vourvourou.

# 199
Днес на влизане в България чакахме опашка на Кулата към час и половина, в 16:15 се наредихме. Ужасна работа, мислехме, че поне на прибиране ще се разминем.

# 200
Имаше наскоро коментари за плащане с карта - не бих рискувал да тръгна без кеш пък ако може с карта също е добре дошло. В тази връзка искам да питам как се сдобивате с евра - гледам на ПИБ таксата вече е в проценти - 0.5% от сумата - ако изтеглиш 1000 евро ти вземат 5 евро такса .. мисля, че съвсем полудяха тези банки.. мин година още беше някаква фиксирана сума, мисля, че 2лв за 1000 евро или нещо такова..

Може би не е точно за темата, но все пак за Гърция си трябва евро кеш - някой с опит как с най-добър курс и най-малко такси да се сдобие човек с евро кеш?
Имаше един стар трик за краткосрочни депозити, май седмични имаше и да теглиш на пандеж, но нямам цяла седмица да го чакам ако го направя сега..

Ние обменяме в Tavex.

# 201
  • София

Вчера хапвахме в една Paris във Вурвуру, до нас е, едвам се намираше маса, гледам с лодки спираха хора, вкусна храна, много бързо обслужване, безплатни десерти ( уникални сладоледени баклавички)

Някой назад питаше за Скала Фурка. Препоръчвам за с малко дете, но става навалица в селото, но има къде да се разхождаш. Таверни има хубави до луна парка, Такис беше едната май.

Ние сме във Вурвуру, в малка виличка, от Airbnb я намерихме, много кокетна, оборудвана с всичко, на 1 Мин е от плажа, плажа не е нищо особено, но върши работа. Има бийч бар с шезлонги срещу консумация от 5 евро което не е зле. Гръцка реч рядко се чува, масово е българи. Днес ще по обиколим плажовете. На границата беше лудница ( Дойрани), за един час минахме, че се сетиха да направят организация по едно време, сърбите са открили този граничен пункт и се изсипват там.

# 202
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria

Поздрави от Закинтос!
Е няма такова синьо...

# 203

Вчера хапвахме в една Paris във Вурвуру, до нас е, едвам се намираше маса, гледам с лодки спираха хора, вкусна храна, много бързо обслужване, безплатни десерти ( уникални сладоледени баклавички)

Благодаря, за късен обяд разпитвам , така че няма да е проблем.

# 204
Моля, препоръчайте ми настаняване в района на Пелион, кои населени места да гледам? Търсим спокойни, красиви и не много пълни плажове. Ако някой е доволен от конкретно място, също, моля да сподели. Но сме с 2 кучета, което малко усложнява избора. В първата половина на септември ще ходим. Какво трябва да съобразя за там?

# 205
  • София
Скрит текст:
59 евро ни таксуваха с westferry на отиване. Билетите се купуваха от будка на пристанището на Нидри непосредствено пред ферибота. Как ще е от Василики не знам, нито дали ще има промяна в цената предвид по-краткото разстояние. За връщане взех през ferryhopper билети за другата компания - 63 евро. Днес сме на Makris Gialos - освен че е ужасно тъпкано и изобщо не си заслужава плажът, два шезлонга с чадър са 20 евро на едното място, а на другото 14 евро на най-задния ред (за предните не съм питала, защото бяха заети) - всичко това без да е включена консумация и без опция да носиш дори вода за детето отвън.
Като цяло цените по таверните са високи, а храната - посредствена.

Това за посредствената храна  хич не ми харесва. Къде сте отседнали и  кои заведения посещавате?
Ние ще сме първо в Ликсури и съм отбелязала няколко таверни в  близките райони по препоръка  тук в темата.
Плажове като Макри Гялос и Антисамос мисля да не посещаваме. Набелязала съм си Кси и около него 2-3, Фтери, Милос, Петани, Вути, Агия Киряки и още на долу - Песада, Мунда и други

За Пелион  и плажовете - за мен най-добрите са от източната страна - Милопотамос, Потистика , Агия Саранда и други. За настаняване ми хареса повече западната страна , страхотни селца и пътя минава до водата,  малки симптаични таверни, залеза... ееех  как ми се ходи пак там.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 16:11 от nellyli

# 206
Имаме един бебок куч, разбрах, че ако не е чипиран не може да излиза извън страната, а за да се случи това трябва да е минал всички ваксини или да е на годинка, вярно ли е това?
Мечтая за близка дестинация Тасос през септември с куч, но той ще е едва три месеца и половина.

Няма положение или ваксини, или навършена 1г. Трябва да има всички задължителни ваксини плюс ваксина за бяс, поставена минимум преди 14 дни. Чип също е задължително да има. Както и паспорт. Не съм сигурна дали и преглед при вет за пътуване не трябваше да има, че и това правихме. Това на теория. На практика - никой няма да ви провери, няма да разберат изобщо, че сте с куче, не ги интересува. Ако се объркате да подадете и кучешкия паспорт, ще ви го върнат. Личен опит. Което не значи, че трябва да отглеждате куче без чип и ваксини. Ние заведохме нашето куче за пръв път на 4м. На теория е възможно и в Гърция да ви проверят за задължителните неща, на практика не съм чувала на някой да му се е случвало.

# 207
  • София
За кучето гърците най-много да кажат, че е “полѝ глико̀”. Никой няма да провери.

При нас е пълно безветрие. Морето изглежда така

Друга реч освен гръцка не се чува.
Прелест.

# 208
  • Бургас/София
Ние сме на Крит. Връщаме се тук за втори път, миналата година много ни хареса. Обикновено идваме в Гърция в началото на септември и едва ли ще дойдем през юли отново. Навсякъде буквално е претъпкано, бих казала осезаемо повече от българското Черноморие. За да си вземеш чадър и шезлонг на плажа (15 евро на Елафониси и Фалсарна) трябва да отидеш вероятно в 9 сутринта, а ние не сме от хората, които ще станат в 8 на почивка. По ресторантите в Ханя дори и в 21:30 има листа с чакащи за настаняване. Като цяло преживяването леко развали прекрасните ни впечатления от това иначе красиво място.

# 209

Тази в Ормос Панагиас: Аристос фиш - https://g.page/AristosRestaurant?share, трябва резервация.

Тази в Агиос Николаос : Агелос Таверна https://goo.gl/maps/KkwJM5uovRMWmiQr7

Общи условия

Активация на акаунт