Прахосмукачка робот - 23

• 107 537
  • 1 087
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Моят s5 max всеки път си преразпределя стаите - един път ги пише 3, друг път същите стаи разпределя като 2. Неудобно е, когато искам да се пусне в една от тях, но той последния път е решил, че тя е част от съседната... Има ли как да го накарам да запомни някое от разпределенията си?
Не знам дали ще ти реши проблемът, при мен разделяне грешно стаите и ги раздели аз, както искам от Map Management, там има Сплит и Мърдж, после си ги наименлваш или, слагаш картинки на всяка стая. Оттам можеш да изтриеш също стари карти и да приложил конкретно някоя.

# 256
  • Русе
Изинете, но аз наистина не разбирам това вторачване в картата. Не са ли ви нагласени роботите да чистят, когато ви няма? От доста години имам робот и нямам спомен да ме е вълнувало как се движи и от къде минава. Важното е да е изчистил.

Търсете из чуждите форуми коментари или направо пишете на производителя. Все някъде трябва да има инфо.

# 257
  • София
Аз съм общо взето винаги вкъщи. А в коридора често от обувките на децата пада пръст, която искам да го пратя да обере, без да го пускам втори път навсякъде.

# 258
  • София
Взехме си нов робот - Xiaomi Dreame L10 Pro, след като Roomba 681, която вярно ни служи 5 години нещо изведнъж почна да прави проблеми и да спира сама след 2 секунди работа. Вероятно батерията сдаде багажа, но бърза проверка показва, че не оригинална батерия е 100 лева, а оригинална 240 и решихме направо нов робот с моп.
Със смесени чувства съм от Xiaomi-то. От една страна е много по-умен - връзва се с уай-фай, чертае си карта, чисти систематично, може да му зададеш отделно помещение, само зона, има и моп. От друга като котката застане до него и ми вика remove obstacle. Е не може ли да заобиколи една котка или един чехъл. Румбичката си чистеше несистематично, но си мести такива дребни и предмети и изчистване перфектно. При Шиомито особено като го пратя само отделно помещение да изчисти, не съм впечатлена от резултата. Но като го пуснеш 2-3 пъти, не постига същия ефект. Много по-безшумен е, но една идея по-трудно си комуникира с дока, често спира и не успява да се прибере, ако е примерно в хола и трябва да мине през коридора до кухнята, докато с Румбата такъв проблем нямаше.

# 259
Взехме си нов робот - Xiaomi Dreame L10 Pro, след като Roomba 681, която вярно ни служи 5 години нещо изведнъж почна да прави проблеми и да спира сама след 2 секунди работа. Вероятно батерията сдаде багажа, но бърза проверка показва, че не оригинална батерия е 100 лева, а оригинална 240 и решихме направо нов робот с моп.
Със смесени чувства съм от Xiaomi-то. От една страна е много по-умен - връзва се с уай-фай, чертае си карта, чисти систематично, може да му зададеш отделно помещение, само зона, има и моп. От друга като котката застане до него и ми вика remove obstacle. Е не може ли да заобиколи една котка или един чехъл. Румбичката си чистеше несистематично, но си мести такива дребни и предмети и изчистване перфектно. При Шиомито особено като го пратя само отделно помещение да изчисти, не съм впечатлена от резултата. Но като го пуснеш 2-3 пъти, не постига същия ефект. Много по-безшумен е, но една идея по-трудно си комуникира с дока, често спира и не успява да се прибере, ако е примерно в хола и трябва да мине през коридора до кухнята, докато с Румбата такъв проблем нямаше.
И аз от седмица съм с Dreame L10 Pro. Нямам база за сравнение и може и поради това, но съм доволна. Заобикаля си предмети.

# 260
Моят Xiaomi Dreame L10 Pro заобикаля котката, както и други препятствия и не ми казва да местя нищо. Намира си док-а без проблем, чисти добре и нямам забележки.

# 261
  • София
Явно нашата котка е по-дебела Smile .
Освен това и е интересна въртящата се перка и само се навира в робота.

# 262
Нашата маца е фина. Иначе и тя се вълнува от страничната перка, но Монк много елегантно я заобикаля Joy

# 263
  • София
zazu1, странно е това да не може да си намери дока. Аз съм с Dreame d9 и само в началото имаше проблем с това (първите 3-4 пъти, докато си запомни картата и къде какво има). Скоро дори му преместих дока, за да сложим елхата на мястото на робота и нямаше проблем. Също и дребни предмети ги бута като купичките на котката, пантоф, не спира работа. За самата котка, не знам, нашата я е страх и не го приближава.

С описаното отгоре се чудех дали не става въпрос за софтуерна грешка при твоя, аз бих пробвала да го рестартирам до фабрични настойри и отново да си направи картите. Все пак твоят е по-добър от моя и странно да има проблем с намирането на дока. Моят спира само ако се оплете нещо в него.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 13:41 от Niya-

# 264
  • София
Ами той повечето пъти си го намира, но се случва 2-3 пъти да не успее. Докът е сложен под кухненски ъгъл в кухнята и до него има шкаф и аквариум и всичко това заедно е вдясно от вратата и се чудех дали просто някак не остава в някаква сляпа точка. Не мисля, че е софтуерен проблем. Просто и на предния робот си беше там, а си се прибираше без проблем.

# 265
Моят също не всеки път го намира, но мисля, че проблемът е в това, че рутерът забива почти всеки ден и явно роботът се бърка.

# 266
  • In transit
Zazu, нашият док е наврян под шкафа на ТВ. И всеки път си го намира. Ние сме с F9. Не се спира пред нищо. Даже веднъж се опита да се качи върху краката на един офис стол. Joy Малко го затруднява един памучен килим, спъва се в него, ама като някое бъги го преодолява и продължава.

# 267
Идвам да споделя, че пристигна и нашето роботче Xiaomi Dreame D9. Изключително доволни сме, както от прахосмученето, така и от мопа. Къщата буквално свети! Препоръчвам с две ръце. За 65-70 кв. изразходва по-малко от 25-30% батерия, така че преспокойно мога да си го оставя да чисти 3-4 часа. 😁 Шумът е на добро ниво, зависи от степента на прахосмучене. Нещо ако ви интересува, питайте.

# 268
Аз се колебая между този модел и Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro, като втория ми е фаворит само заради вибриращия моп при измиване. Dreame D9 мисля, че няма тази функция при измиване... Бихте ли казали от къде си взехте робота и каква е гаранцията?

# 269
Мисля, че не вибрира, но това явно няма особено значение, тъй като подът е лъснат перфектно. 😁
Закупих го от мобисектор, гаранцията е 2 години.

Аз се колебая между този модел и Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro, като втория ми е фаворит само заради вибриращия моп при измиване. Dreame D9 мисля, че няма тази функция при измиване... Бихте ли казали от къде си взехте робота и каква е гаранцията?

Общи условия

Активация на акаунт