Прахосмукачка робот - 23

• 107 243
  • 1 087
  •   1
Отговори
# 300
  • In transit
Ния, благодаря. Ние имаме 3 памучни килима, които са тънки и явно не са проблем за робота. Нашата я намирам за тиха. Има няколко режима на работа. Но нямам идея как са останалите като шум. Simple Smile

# 301
anmasu, моята е D9, а не F9, колебаех се между двете, но избрах моята, защото е по-тиха, с Лидар система и с по-голяма смукатешна мощност, ако помня правилно. Вече има и с още по-големи, но ние нямаме килими, а за паркет и плочки, няма смисъл май.
За четките, много се оплитат косми, чисти я преди всяко ползване, но нашата котка е с дълъг косъм и аз също и съответно има какво да се заплита. Не съм имала Roomba, знам, че те имат модели и със силиконови четки.

zigizagi, в приложението, когато си на картата, трите точки, device settings, там има за език, сила на звука. Има също и да сложиш DND и да не изкарва съобщения през определени часове, ти си избираш кои. Не съм много сигурна как действа, защото съм го включила, но не съм обръщала внимание дали е пищял през нощта за нещо.
Ооо, много благодаря! Да, видях че е D9, а даже не бях забелязала, че има и такава, добре че прочетох внимателно, та видях че D9 е по-мощна от F9 и вече се насочих към D9. В момента нямаме килими, но мисля да взема, така че мислите ли, че не е подходящ и за килими?Тези Roomba не съм ги чувала. Но се насочих към Xiaomi, защото моя приятелка е с такава от 4 г. и каза, че не е мръднала. На нейна близка е с опция моп и много бързо се е развалила, така че няма да ползвам миещата функция.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 16:02 от anmasu

# 302
  • София
У нас си чисти супер, аз си ползвам и мопа редовно, не бих се отказала от него, голям помощник си е, но всеки си знае. Цялостно вкъщи е по-чисто откакто сме с робота, събира много прах. Не мога да сравня с други, защото не съм имала друга преди. Единствено понеже се колебаех между Ф9 и Д9 написах защо избрах втората, но и за двете тук в темата има добри мнения.

# 303
Какво
пък може да се счупи на мопа?Аз съм много доволна от тази функция.За поддръжка е супер.

# 304
  • Пловдив
И аз така си мислех, че мопа ще го ползвам само за поддръжка, и ежеседмично ще минавам лично да чистя с моп и с голямата прахосмукачка. Да, ама не - откакто съм с роботчето /Дрийми Ф9/ не съм чистила нито с голямата прахосмукачка, даже я разкарах от вкъщи, нито с мопа. Сега напролет ще станат 2г. Simple Smile И вкъщи никога не е било толкова чисто. Нямам домашни любимци, нито малки деца.

# 305
  • София
Много е удобен робот с моп - така се постига доста прилично ниво на чистота на пода, без да трябва човек да отделя изрично време за това да го върши ръчно.

# 306
Подкрепям горните мнения. Аз действам така - пускам всеки ден робота, като през ден е с моп. Чисти идеално. Това е от 2 месеца. От тогава само веднъж съм вадила голямата прахосмукачка - преместих диваните в хола, за да почистя под тях.
Допълвам се - прахта по мебелите намаля драстично Simple Smile

# 307
Здравейте,след препоръка реших да закупя   Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro,който е на цена 700лв,а Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro е на цена 560лв.
Не разбирам от тези уреди,но мислех,че 2 би трябвало да е някаква по-нова и подобрена версия ,а дори и да е същата бих предпочела по-ниската цена.
Дали някой от вас е запознат с разликите за да ми помогне да взема решение.Благодаря ви много

# 308
Аз също съм много доволна от нашата Dreame F9, чисти перфектно, но нямам домашни любимци и малки деца! Постоянно пускам и функцията моп, ами много съм доволна! Тук чета, че не чистели а само замазвали, ми не е вярно, но все пак зависи от нивото на хигиената в съответният дом! Ползвам я от 1.5 година, но нямам база за сравнение с други роботи.

# 309
Благодаря, момичета, и на мен ми се струва доста кратък периода. Та той е още в гаранция.Сега съм в дилема дали да купувам друг или да сменям батерия. Струва 100 лв..... шиоми е.
Здравейте, момичета, като става въпрос за живота на батерията, искам да попитам винаги ли държите робота на докстанцията и това не влияе ли по някакъв начин на батерията, като й скъсява живота? Преди известно време зададох този въпрос и ми отговориха, че роботът винаги е включен и винаги е на станцията. И вие ли така действате?

# 310
Преди известно време зададох този въпрос и ми отговориха, че роботът винаги е включен и винаги е на станцията. И вие ли така действате?
Да. Така е правилно и така трябва.

# 311
Най-после и аз си имам робот и бях супер щастлива, докато не се сблъсках с проблем с приложението Cold Sweat
Стигнах до стъпката за потвърждаване на акаунта с изпратен линк по мейл и ми дава, че линкът е невалиден. Моделът е Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro. Направих рестарт на прахосмукачката и тя направи едно хаотично кръгче из апартамента без да е свързана с приложението.

Някой може ли да ме посъветва какво трябва да се направи в този случай, ако се е сблъсквал с такъв проблем?

# 312
  • Марс
Изпрати нов линк да създаде акаунта и после я добавяш вътре.

# 313
Здравейте,
има ли някой от вас робот ABIR x6 или x8?
Интересуват ме отзиви.
Благодаря.

# 314
Здравейте! Върти ми се в главата нещо, което четох преди време в старите теми. Някой казваше, че слага на мопа от еднократните подложки тип Swiffer? Това вместо оригиналният моп ли се прави? Предполагам, че става въпрос за мокрите им кърпи, не виждам смисъл робота да смуче и на мопа да има суха подложка Thinking

Общи условия

Активация на акаунт