Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 432
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Радвам се, че за вас по час и половина в посока е ОК, но много хора не сме на това мнение.
Ще им кажа да погледнат "Дружба" или да обмислят все пак немския.
Ако преосмислят за немския, могат да видят и Ерих Кестнер /ей го къде е Люлин/. Предвид фокуса им и броя часове по Мат и Бел, според мен се представят супер на НВО, а и е опция до 12 ти клас по принцип.
Допълвам, че Ерих Кестнер е без приемен изпит, ако детето има затруднения, работи се с него.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 12:14 от Windekind

# 76
Да, статиската е много говореща. Десетина точки след първите по Бел и 23 по Мат много говори за претенциите на училище с приемен изпит. Wink
Та това, което казах, е че на настоящия етап тези посредствени резултати(И не само на НВО, защото НВО не единствения показател за добро образование и среда) вече не си струват 15+ К в лева. И че действително критериите за избор са различни на родителите. Аз тези пари не бих ги дала за БШ, ако ще и да ми е в двора, щом 32-ро, което е без изпит на входа и с 4-пъти повече деца постига относително добри резултати, без амбициите и напъването за иновативност на БШ.

Моето дете подтичва не само десет минути всеки ден, а много повече. Независимо от час пътуване с буса. Wink

Рейни, а на теб как не ти омръзна все да тикаш в тази посока темата. И не, не говорехме за СС в конкретика(аз няма как да говоря за друго училище, защото с това имам опит, нали; ако говорех за друго би ме обвинила в неинформираност, не би пропуснала да се заядеш персонално), а за критериите за избор на училище. Същото би важало и за Питагор например, както се видя от постове на други потребители. Които ти обаче не хапеш, за разлика от мен. Как пък на теб не ти омръзна с тази фиксация в моята персона? Или не ти хареса споменаването на хотел? Предай поздрави на контролиращата Доротея.

# 77
32-ро е с изпит, поне след 4-ти клас.

# 78

Не е вярно. Класират се деца с резултатите на НВО и годишна оценка след 4 клас за профилите с чужд език. НВО, което държат всички деца и което сме коментирал безброй пъти по отношение ниво и безпристрастност на провеждане.
Но това няма значение. Говорим за подбор в ПУК и 1 клас.

# 79
  • София

Windekind, благодаря за допълването, ще го споделя и това с тях. Детето е умно, родителите знаят какво правят, аз съм уверена, че ще е прието в Питагор, но все пак никога не може да се знае и ако нямаш план Б е кофти.

Фенси, не се фокусирам, никъде не съм тикала темата, попитах за добри училища с английски в конкретен район, който е много далеч. Честно, добре ще е да се поуспокоиш, мен никой не ме контролира. Да кажа, че всички други потребители отговориха конкретно на въпросът ми, за което им благодаря. Както казва детето ми "излизам от играта". До тук въпросът може да е полезен и за други. Нямам намерение да влизам в излишни полемики.

# 80
  • Отвъд алеята зад шкафа
ДУ винаги е опция. Това, което липсва е спокойствието от контрол на средата, дисциплината, има достъп до лафка, свободно излизане от сградата на училището, хайманосване, пушене. В това отношение ЧУ имат предимство.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 12:32 от gadamer

# 81
  • София
Какъв изпит в 32-ро, няма такъв Simple Smile Две деца от едно семейство ги преместиха там  дружно в 7 и  5 клас  след недоволство от ЧУ (живеят в квартала около 32-ро).

# 82

Фенси, не се фокусирам, никъде не съм тикала темата, попитах за добри училища с английски в конкретен район, който е много далеч. Честно, добре ще е да се поуспокоиш, мен никой не ме контролира. Да кажа, че всички други потребители отговориха конкретно на въпросът ми, за което им благодаря. Както казва детето ми "излизам от играта". До тук въпросът може да е полезен и за други. Нямам намерение да влизам в излишни полемики.

Рейни, за какво успокояване ме приканваш, като дори не отговарях на теб, но в отговор на мой пост, ти започна заядливо диалог с мен персонално и поименно?
Заявленията за липса на контрол не отговарят на това, което пишеш на лични съобщения.

ДУ винаги е опция. Това, което липсва е спокойствието от контрол на средата, дисциплината, има достъп до лафка, свободно излизане от сградата на училището, хайманосване, пушене. В това отношение ЧУ имат предимство.

В някои ЧУ контролът на средата не е такъв, какъвто си представяме. Simple Smile Дисциплината също. Случва се деца да носят и цигари, или други подобни. Вярно е, училището санкционира незабавно, но средата не е чак толкова контролирана и стерилна. И накрая, ако е САМО това, еми не ми струва 15К.

П.С.
За Ерих Кестнер добре бих проверила какво ще им е местоположението в бъдещите 5-6 години.
Бях чувала, че имат проблем със сградата, но никога това училище не ме е интересувало, за да се задълбавам.
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/729096

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 13:08 от Fancy

# 83

Не е вярно. Класират се деца с резултатите на НВО и годишна оценка след 4 клас за профилите с чужд език. НВО, което държат всички деца и което сме коментирал безброй пъти по отношение ниво и безпристрастност на провеждане.
Моята информация е  от преди три години, когато приятелско дете държа изпит за свободно място по БЕЛ и МАТ след завършен четвърти клас. Нещата може да са се променили от тогава.
Възможно е да не съм разбрала аз, щом няколко човека казвате, че не е така.

# 84

Моята информация е  от преди три години, когато приятелско дете държа изпит за свободно място по БЕЛ и МАТ след завършен четвърти клас. Нещата може да са се променили от тогава.
Възможно е да не съм разбрала аз, щом няколко човека казвате, че не е така.
За "свободно място" трябва да има критерии, по които да се подбере. Но всеки, който е завършил 4. клас в 32ро може да продължи там в прогимназията.

А иначе "стерилната среда" за мен е бонус до време.

# 85
  • Отвъд алеята зад шкафа
Няма изпит, но има класиране.

# 86
Има класиране, защото има свободни места (след 4. клас някои деца са отишли в друго училище). Попълват си класовете. В нашето квартално също има прием.

# 87
  • София
Gadamer, и "класирането" на база тези критерии  да не би да означава подбор? Simple Smile На това НВО с тези квестори резултатите направо са "показателни"...За подбор след 4 клас може да се говори при СМГ, НПМГ, 107-мо (не за всички паралелки)...

# 88
  • София
Не, разбира се. Става въпрос за 1-2 свободни места в паралелка. Във всяко училище свободните места се попълват чрез класиране по някакви критерии. За никакъв подбор не може да се говори.

# 89
  • София
Не, разбира се. Става въпрос за 1-2 свободни места в паралелка. Във всяко училище свободните места се попълват чрез класиране по някакви критерии. За никакъв подбор не може да се говори.

Именно Simple Smile "Подбраният" по не знам какви критерии седмокласник, дошъл в 32-ро от ЧУ,  първия срок знам от майка му, че имаше четворка по мат ( и то след изпитване за покачване на оценката)...

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 13:29 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт