Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 875
  • 796
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Lady Cassiopeia Duval благодаря за споделеното. А имаш ли отзиви за паралелките с профил "Природни науки" в 127-мо?

# 121
  • В царството на игрите:)
1 СУ в последните страници е обсъждано доста. А още повече в темата в края на миналата учебна година Simple Smile

# 122
  • София
1 СУ в последните страници е обсъждано доста. А още повече в темата в края на миналата учебна година Simple Smile
Lady е основният защитник на 127-мо, има и тема за това училище. Но е пропуснала да спомене, че има проблем с математичките и че новият учител по испански е оставил почти цял клас на поправителен миналата година. Същевременно наше приятелско дете е там в девети клас и са много недоволни - и като дисциплина, и като обучение. Но пък имаме приятелско дете в НТБГ и са много доволни.
Както и да е, монетата има винаги две страни и не искам тази тема да се превръща за обсъждане на 127-мо. За всички майки със седмокласници - има много теми, четете всякакви отзиви, няма кой да каже с 5 поста, кое училище е добро и кое не, зависи и от това, кои учители ще се паднат.
От училищата с испански - освен испанската, добро е 22-ро, ако не ви притесняват момичешките паралелки, за 31-во нямам добри отзиви, както и за 157-мо. За 30-то съм чувала, но там директорката е много особена и добри учители там рядко се задържат.
Ако балът позволява, заложете за по-добро училище, защото и средата ще е по-добра, но липсата на учители оказва влияние във всички училища.

# 123
  • София
На моя приятелка синът й беше в 127-мо. Избута го някак, но изобщо не бяха доволни от дисциплината и нивото на преподаване.
Да не говорим, че един учител не прави училището. Лесно може да го придърпа по-елитно училище и да се върне старото положение със слабото изучаване на езика.

# 124
  • София
Когато има проблеми с дисциплината, тя е заради ученици, които я нарушават. Ръководството няма много начини за справянето с този проблем. Та в едно училище може да има класове, в което всичко да е ок, и такива, в които преподавателите да не могат да се справят. Това не прави училището лошо.

А как разбирате как се преподава?  Ако един тийн се оплаква от учители, в повечето случаи проблемът не е в тях. Ако се оплаква само от един, то може и да има проблем.

Хубаво е от време на време да се съмняваме и в децата си, когато се оплакват.

# 125
  • София
Не съм единствения защитник и точно по тази причина препоръчвам да се прочете и старата тема, където специално 127-мо е обсъждано много, точно в края на темата. Другите доволни от училището просто не се включват. Разбира се, че има и недоволни.

Напълно съм съгласна, че дисциплината и средата са много относителни. Всичко зависи какви деца ще бъдат приети и колко точно дисциплинирани са самите те. Както казах, в нашия клас проблеми няма. НО! В началото на тази година дойде нов ученик от НТБГ, който разваляше дисциплината в час, пречеше на учителите, отговаряше им, държеше им сметка защо са го изпитали точно сега без да го предупредят кога и на кои уроци точно ще бъде изпитан и т.н. Отделно се заяждаше много с децата - обиждаше ги на "циганин", "мангал" и "какви са тия евтини дрешки, дето носиш бе, на мен само маратонките ми са 300 лв" и т.н. Общо взето поведението му беше, като на ученик в 6-ти клас. Децата много му се дразнеха, но намериха начин да го игнорират и да не му обръщат внимание, и нещата се успокоиха. Учителите се справиха по някакъв начин с него и преченето в час също намаля.

Относно учителката по математика - този срок има 3 или 4 шестици за срока по математика на съученици на сина ми. Дали й куца преподаването, както имам съмнения, или просто децата си ги мързи да учат - тук оставам една огромна питанка вече, защото явно има и отличници по този предмет, които си учат, както и такива, които си ги мързи.

Относно новия учител по испански - от моя приятелка знам, че ги е оставил на поправителен, защото нивото на испанския е било ниско. Това е проблем, разбира се за децата, които са заварено положение, но е добре за тези, които тепърва ще учат там - според мен.

Приятелката на сина ми е в 9-ти клас в паралелка с испански. Оплаква се, разбира се, че учат много по испански. Участва в някаква театрална трупа с испански - до колкото знам май ще ходят и до Испания с тази трупа, но не знам подробности. Мога да я разпитам, ако някой го интересува.

За учителките по биология, химия и физика имам наблюдения от тази година, че преподават доста добре. Много държат да се пише в час - пишат по 3 - 4 листа голям формат на всеки урок, обясняват добре, децата разбират материала, дори и сина ми, който категорично мразеше химията.

С този пост приключвам дискусията, като пак казвам - средата е много относителна, както и проблемите между учениците. И няма как да се гарантира, че децата ще са ОК в което и да е училище, затова проучвайте как преподават учителите. Самата среда си е на късмет.

Имам добри отзиви от родители за 7-мо - от него също има доволни и недоволни, но повечето отзиви, които съм чувала за него са положителни.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 15:10 от Lady Cassiopeia Duval

# 126
  • София
И аз да си кажа, че единствено Lady Cassiopeia Duval защитава 127-мо. Имам доста познати, на които децата им учиха там и се наложи да ги преместят. А след седми клас вече местенето никак не е забавна игра.

# 127
Гаджето на сина ми завърши 73-о май месец и онзи ден ми разказваше какви простотии са правили част от съучениците ѝ в клас.Та….
Доволен и недоволен от конкретно училище е много относително понятие.
Приятелки мои винаги се е оплаквала от Италианския лицей, който е тъй желано училище също.

# 128
  • София
Имам 2 приятелки с дъщери в 22-ро в испански паралелки. Едното момиче е в 10-ти клас, другото момиче сега завършва. И двете са много недоволни. Но това не пречи 22-ро да е едно от най-желаните училища в София, а по едно време беше дори на първо място в класацията за най-желани училища.

За НТБГ също имам негативни отзиви. Оплакването не е от учителите, а основно от учениците и лошото им поведение в часовете. Но, тъй като е от приятели на приятели, не бих се наела да пиша тук и да изказвам категорично мнение, тъй като това би повлияло на някой при кандидатстването.

# 129
Същото написах миналата година в темата за двете училища и ме изядоха с парцалите.И за 21-во чувах негативи.

# 130
  • София
Ще следя темата, на близка приятелка детето е седмокласник. По-добре се справя с БЕЛ, отколкото с математиката. Няма твърд афинитет към програмиране и други технически науки. Мисля си, че маркетингова специалност в НТБГ или НФСГ ще му пасне, но такива конкретно няма май. За мен икономическата информатика е страхотна специалност, която дава поглед в две основни направления - икономика и програмиране и добри насоки за бъдещето. Например при внедряване на информационни продукти, се изискват и комуникации, и технически, и икономически познания. Но май не е точно неговата. Езикова не искат, защото не иска да учи биология и физика например на английски до откат. Забравих да напиша, че целта е английски разширено, досега е учил немски. Гимназията по строителство също е в полезрението.

Само да напиша, че съвсем не мисля, че тези три училища са неелитни, напротив, но да кажем не са толкова модерни и желани в последните години.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 10:55 от Maidenly

# 131
  • Sofia
Честит празник!
 Търся отзиви за 30 СУ и по-точно на какво ниво се изучава испанският език.
Удобно ни е като локация, а и засега сме се насочили към този език.

# 132
  • София
Честит празник!
 Търся отзиви за 30 СУ и по-точно на какво ниво се изучава испанският език.
Удобно ни е като локация, а и засега сме се насочили към този език.
И мен ме интересува и се включвам с молба за пресни отзиви. И на нас ни е удобно като локация и ако не стигне балът за 22ро ни е вариант. Каквото съм чела досега преобладават положителните коментари. Не е елитно, но не е и съвсем "квартално и посредствено".

# 133
Здравейте, искам да попитам за мнения за ,, Елисавета Вазова,, Учи ли се сериозно по стандартните предмети, хубава ли е обстановката в училището и изучават ли се интензивно специалните предмети?( По-точно за паралелката с графичния дизайн)

# 134
Добър въпрос. Погледнах няколко такива, понеже учат интензивно и език. Направи ми впечатление, че от оценките в 7-ми клас, балообразуващи са география и ИТ, а не математика. Матурата по БЕЛ е утроява (т.е., точките), а тази по математика се взема 1 Х МАТ. (веднъж).

Здравейте, кои са тези гимназии?

Общи условия

Активация на акаунт