Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 913
  • 796
  •   1
Отговори
# 240
  • у дома...
Здравейте, как бихте подредили училищата по качество на изучаване на испански език ? 1 СУ, 22 СУ,30 СУ, 127 СУ ,157 ГИЧЕ, 31 СУ?
От всичко прочетено от мен извода е : 164 СУ, 22СУ, 157 ГИЧЕ, 1СУ, 30 СУ, 127СУ, 31 СУ. Това обаче важи само за испански език
Имайте предвид и различните програми, по които се изучава езика в различните училища. В някои от тях е по испански учебници. В други е по адаптирана програма за българи.

В 30-то СУ езикът се изучава по учебници, издадени от университета в Саламанка. Отделно училището има спогодби с испанското посолство. Има и учител, носител на езика - т. нар. нейтив. Испанка. Две от учителките са и преводачи, т. е. носители на живия език.

# 241
  • София
И в 22-ро има испанци, доколкото знам (детето ми е в малките класове, далеч сме от гимназията). За 22-ро няма квоти м/ж и съответно паралелките са много момичешки. С изключение на Природни науки, където има някакъв баланс.

# 242
  • София
Аз все си мислех, 30то е преди 1во,а 31 след 22ро?
Дали наистина има някакви кой знае какви разлики?

# 243
  • у дома...
Аз все си мислех, 30то е преди 1во,а 31 след 22ро?
Дали наистина има някакви кой знае какви разлики?
31-во имаха доста голям проблем с учителите по испански. По спомен предидве-три години твърде дълго време нямаха преподавател точно в осми клас.

# 244
  • В царството на игрите:)
Здравейте, как бихте подредили училищата по качество на изучаване на испански език ? 1 СУ, 22 СУ,30 СУ, 127 СУ ,157 ГИЧЕ, 31 СУ?
От всичко прочетено от мен извода е : 164 СУ, 22СУ, 157 ГИЧЕ, 1СУ, 30 СУ, 127СУ, 31 СУ. Това обаче важи само за испански език
Да, горе долу е такава подредбата, но с особено мнение за 157 ГИЧЕ, за което не съм чула почти нито един положителен отзив и то заради средата, а не заради обучението, което, обаче се определя от нея. В 1 СУ в подготвителен клас ученето е сериозно, но пак си зависи от детето. Във всички изброени училища часовете в 8 клас по испански са 18, но кой как ги оползотворява е отделен въпрос. Децата, имам предвид Simple Smile
Аз смятам, че дъщеря ми може да полага повече усилия и да посвещава повече време на испанския и по - малко на телефона, но тя смята, че така си е ок и няма проблем. Ще видим...

# 245
  • София
Аз бих искала да помоля за подобна подредба на училищата, но за френски език, ако някой има мнение по въпроса Simple Smile

# 246
  • София
Можете да проверите резултатите на тези училища на матурата по език в 12 клас, мисля че е доста обективен критерий.

# 247
Благодаря дами,  всяко мнение е полезно. Къде може да се  видят програмите,  по  които се изучава испански език в различните училища?

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 17:06 от Костадинова31

# 248
В сайтовете им трябва да има програми.

# 249
Синът ми завършва 1- во с испански.Като цяло е доволен от у- щето.Сега успя да изкара хубав успех, защото му е нужен за кандидатстването.Ако някой се интересува по- подробно, да ми пише.🤗

# 250
Не препоръчвам 31-во за изучаване на испански. Детето ми е 10 клас. Отличничка е, но няма никаква мотивация да учи езика. Аз и говоря, но тя казва, че са я отблъснали от испанския. Не че няма някакви знания, но не е това, което трябва да бъде. Аз също съм завършила езикова гимназия, макар и в далечното минало, и имам представа как трябва да се преподава. Имам позната, учител в 1-во. Много хвали учителите по испански.

# 251
Математиката и физиката как са в 1-во? Сформира ли се профил?

# 252
Синът ми завършва 1- во с испански.Като цяло е доволен от у- щето.Сега успя да изкара хубав успех, защото му е нужен за кандидатстването.Ако някой се интересува по- подробно, да ми пише.🤗
Разкажете за всички ни.Общо мнение за училището през Вашия поглед.

# 253
Някой с мнение от първа (или втора) ръка за 44то училище в Подуяне?

# 254
  • Sofia, Bulgaria
Някой с мнение от първа (или втора) ръка за 44то училище в Подуяне?
Моята седмокласничка учи там, но в никакъв случай не иска да продължава. Доста от учителите и преподават и в гимназиален етап. Личното ми мнение е че е компромисен вариант при не много добро представяне на НВО, макар че като гледах статистики всяка година балът се вдига. Директорката е много точна, но към част от учителите ни и преподаването имаме доста забележки. Гимназистите учат от таблети, по системата 1 към 1, но не съм сигурна дали всички класове. Има информация за това в сайта и на фейсбук страницата. Имат изяви и знам, че правят проекти по специалността. За английски език - не разчитайте да научи от там, за немския нямам наблюдения. Материалната база е добра. Като цяло, си е квартално училище според мен. Ако мога с още нещо да помогна, питайте!

Общи условия

Активация на акаунт