Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 821
  • 796
  •   2
Отговори
# 330
  • София
За 19-то имам добри отзиви, специално за немския език. В 18-то има проблем с дисциплината, но все пак зависи и от класа.

# 331
В 18-то има проблем с дисциплината, но все пак зависи и от класа.
                  Не може да се прави такава констатация за цялото у-ще .Нашата госпожица учи там и класът е чудесен.Няма никакви проблеми с дисциплината.Наложи се да прави пропуснато контролно в друг клас и се възмущаваше ,че са много невъзпитани.
                  И в най-елитните у-ща има проблемни класове и липса на дисциплина.Голямата завърши елитна гимназия и класът и беше ужасен в това отношение.

# 332
  • София
В 18-то има проблем с дисциплината, но все пак зависи и от класа.
                  Не може да се прави такава констатация за цялото у-ще .Нашата госпожица учи там и класът е чудесен.Няма никакви проблеми с дисциплината.Наложи се да прави пропуснато контролно в друг клас и се възмущаваше ,че са много невъзпитани.

Да, затова уточних, че зависи от класа.
И ние имаме близко дете там и класът е кошмарен. Не са доволни и от обучението.

# 333
  • София
Детето на близка роднина тази година завършва 8клас в немската паралелка на 18то. Майката е завършила немска гимназия и по нейни думи в конкретната паралелка обучението по немски е на много добро ниво. Детето от своя страна много си е харесало класа. С изключение на учителите по математика, които са се сменили през годината като цяло са доволни.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 09:39 от green_dawn

# 334
  • София
Моя близка приятелка е учителка по немски език в 12 СУ. Като човек е страхотна, много мила и добра, сигурна съм, че и като учител. Тя е с голям опит вече. Знам, че на един клас с цел преподават по двама учителя по основния език и се редуват.

# 335
На няколко мои съседки децата завършиха 12 СУ, но всички бяха в английската парлалека. Бяха доволни от училището, но едната не беше доволна от детето си.

# 336
  • у дома...
Детето на близка роднина тази година завършва 8клас в немската паралелка на 18то. Майката е завършила немска гимназия и по нейни думи в конкретната паралелка обучението по немски е на много добро ниво. Детето от своя страна много си е харесало класа. С изключение на учителите по математика, които са се сменили през годината като цяло са доволни.
Същиьт отзив относно немският имам и аз от дете, което е 10 клас в 18-то.

# 337
Здравейте! Малко да раздвижим темата. Как се чувстват Вашите осмокласници в новите училища? Може да споделите съвсем актуални впечатления:)

# 338
Моя близка приятелка е учителка по немски език в 12 СУ. Като човек е страхотна, много мила и добра, сигурна съм, че и като учител. Тя е с голям опит вече. Знам, че на един клас с цел преподават по двама учителя по основния език и се редуват.
Това е много полезна практика за мен. Различни учители, различни стилове, различно произношение и ми прави впечатление, че и в други училища е така или поне сменят преподавателите с класовете. В 1-во СУ 8ми клас е един преподавател по английски език, а в 9ти ще е друг.

# 339
Това е много полезна практика за мен. Различни учители, различни стилове, различно произношение и ми прави впечатление, че и в други училища е така или поне сменят преподавателите с класовете. В 1-во СУ 8ми клас е един преподавател по английски език, а в 9ти ще е друг.
                 Това е практика.8 клас е с един преподавател по езика,а в 9 - друг.Този, от 8 клас, обикновено поема новите осмокласници.От 9-ти до 12-ти не се сменя преподавател,ако няма някакви екстремни условия - пенсиониране,напускане и т.н.

# 340
Дъщеря ми ,преди години в 1 СУ не смени учителката по испански.Госпожата ги пое от 8 ми клас и до последно им преподаваше. Говоря за паралелка ИЕ/АЕ. Сега обаче нещата може  да са се променили.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 11:02 от Костадинова31

# 341
  • София
Аз имах предвид, че по време на една учебна година се редуват в часовете двама преподаватели.

# 342
  • у дома...
Догодина в 11 и 12 клас, в 30то ще имат трима различни учители по испански. Първи профил ни е.

# 343
Явно има промени в учебните планове. Все пак говоря за преди няколко години. Нали тези "Умните" трябва да се намират на работа и въвеждат какви ли не новости.

# 344
  • гр.София
Че кое му е лошото? Малко разнообразие при толкова много часове по език.В 8 клас и в 133то по АЕ са от години двама учители паралелно. После си продължават до края с единия.

Общи условия

Активация на акаунт