Любители на котки - Тема 175

• 32 526
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Дано поне Сузи да е добре и да не е лошата диагноза! Мъри стиска четири лапички на виртуалното си другарче да оздравее и да няма повече здравословни проблеми.
За съжаление каквито са ни лекарите, такива са и ветеринарите 😭. Само гледат как да ти вземат парите, а не да лекуват....

# 76
Сузи вече си е вкъщи, добре е, хапнала е сама гранули, пила е вода, но вече седмица не е ходила по голяма нужда... Посъветвах за зехтин, масло и малцова паста и ще чакаме до утре да се изходи. Това е притеснението в момента. Дано се изходи, че иначе сагата с ветовете ще продължи... Confounded

# 77
  • София
Наш Барни от стрес покрай операцията на лапата не беше правил голямата работа 5 дни, накрая на 6тия успя.

# 78
Ами то горкото коте сигурно и не е яло… и сигурно наистина се е ошашавило. Дано до утре да живне. И на мен вет ми е казвал краве масалце или изобщо масалце

# 79
  • София
Течности  и спокойствие вкъщи и до ден-два ще му проработи коремчето. Барни 3 дена след връщане вкъщи след операцията се успокои "резултатно".

# 80
А, дано, Шарки! Тя не е яла много, но пък вета видял, че има натрупани изпражнения в червата като я гледал на ехограф.

Ъпдейт от преди малко:

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 21:46 от amy_nka

# 81
  • София
Душичка, все пак се е почувствала у дома си.

Разбирам Море, то и у нас беше голяма радост като ни сервира съкровището.

# 82
Аминка, благодаря ти, че ни информира. При мен има нещо сбъркано - създавам си стражеви пунктове и не мирясвам докато няма развръзка (най-вече - добра). Поздрави Море, тя е герой!

# 83
Те не са зли,просто са по-страхливи.
И си имат характер.
Не всички котки са любвеобилни и доверчиви.Не всички са и много социални,нямат нужда от много общуване с хора или котки.
Ако успееш да хванеш малкото и го прибереш в апартамент/вътре в къщата, може и да свикне.
Безкрайно се радвам на моя мустакат и опашат приятел,толкова е доверчив и обичлив!
Имах котка Сузанка,с която изобщо нямахме такава силна връзка,тя не си играеше,не се гушкаше,изобщо не искаше да я закачам.

Да го хвана е просто невъзможно то понякога не идва дори майката като го вика да яде,а само да дойде е просто мираж.Общо взето ако щете ми се смейте,но това коте бащата ако е наоколо отказва всичко и дори да яде спира и бяга и почва да ръмжи.Онзи ден Манди пак изгони бащата,за да хапне малко малкото.Аз се чудя онази вечер как започна да мърка така силно и как ми даде да го гушна.Даже си мисля,че бялото не беше от този татко. Другата седмица става на 3 месеца и наближава момента да бъде отбито може тогава от глад  да започне да си идва повече само.Сега се подвизава повече мисля у съседите, ако не го изгонят, а пък може да решат те да го гледат макар,че имат 2 котки.Може да си избере да си ловуват с баща му.

# 84
  • Бургас
Morkovelka99,дано стане по-социално.
Когато ги отбие,майката сама прогонва котенцата.
Не ми се вярва баща му да иска да ловуват заедно,мъжките котки навън се бият за територията си.

# 85
Писан дори след банята, на гърба имаше пърхут и спластена козинка. Взех една моя стара четка за ресане, че с гуменото чесало от пепко не стигаше, и разчепках спластеното. Бая козинка обрах така, добре че не останаха дупки. Сега ако пак нещо се появи, вече ще го водя. Имахме предишен котарак, на стари години направи доста гадно кожно заболяване, кожата му беше започнала да се цепи Sad караха ме да го кисна в един противогъбичен препарат, сигурно го е боляло милото Sad не помня какво точно беше, преди много години. Ето снимки преди и след:
Скрит текст:

# 86
Здравейте и от нас, ние пак сме на село. Пухчо е пораснал, станал е доста дълъг, но от вчера не искал да яде. Когато пристигнзхме му дадох малко мортадела и хапна малко като мъркаше, но тази сутрин нищо не иска. Очичките му са помътнели, сигурно е болен. Според секърва ми може и да е изял нещо, което не трябва. Аз си мисля да не е вирус и се чудя как да му помогна. Миналият път 3 дни след като се прибрахме (преди 3 седмици бяхме на село) се разболях - вдиганх температура и се оказа ковид, в къщи другите не се заразиха от мен, може би защото носех маска извън стаята. Тук на село, свекърва ми казва, че самите те не са боледували, но дъщеря й и детенцето й, които идват през уикенда изкараха хрема едновременно с мен, детето тръгна преди нас, а се срещахме точно преди това. Оттогава са 3 седмици. Чудя се да не е това при Пухчо, другите дворни котки са добре. Как да му помогна? Тук на село имаше една обща ветеринарна лекарка, не знам дали разбира много от котки  преди казват че е биела ваксини на кучето и котките и им давала хапчета. Как мога да помогна на първо време?

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 15:30 от Sparkles

# 87
Sparkles, извикай ветката. Ще измери Т, ще опипа, ще огледа очи, уста и т.н.
Каква беше храната, която давате при разстройство? Сивчо само години цвъка рядко от 2 дена. Почти й спряхме храната, но продължава. Нашата Сивчо има(ше) пърхут. Сега като коментираме, сякаш в момента е зачезнал. Точно на гърба посредата.
Като мнооого малка правеше едни кожни проблеми. Появяваха й се една година едни кожни образования, които изглеждаха като белези от рани. Буквално одобелено като от шев. Пи лекарства, мазахме. На следващата поява реших, че няма да третирам и да я тровя. Повече май не се появиха.
Последния път при ваксината, по време на прегледа, докторът забеляза пърхут а и каза, че е възможно да има проблем със ставите и да не се напряга много да се ближе чак там. Наистина не е от най-ближещи те се по гърба. Предположи го и защото каза, че като я хваща за лапите усеща напрежение и щракащи стави. Но не каза да е необходимо нещо да се прави.

# 88
Трябваше да го ваксинираш, за да не се разболява. Сега остава да го наблюдаваш какви симптоми има. Респираторни, стомашни, температура...? И да го храниш със спринцовка, ако откаже да яде повече от ден, защото котките, когато са с вирус, загиват или от дехидратация или от глад или от напреднала пневмония или от вторична бактериална инфекция. Най-уязвими са малките котета до 6-месечна възраст.
Наблюдавай го за сега. Ще разбереш дали има темп по муцунката. Ако е топла и суха, значи има темр. Ако и очите са влажни, значи е висока темп.
Котешките вируси не ги бъркай със сарс-а. Другите котки може да ти изглеждат ок, защото имат някакъв имунитет и зощото възрастните котки боледуват по-леко, точно защото се предполага, че имат някакъв имунитет.

# 89
amy_nka

С каква ваксина беше ваксиниран Шошо?

Amy_nka,
Ето

Общи условия

Активация на акаунт