Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 6)

• 64 855
  • 760
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Предстои ми раждане при нея, можеш ли да разкажеш повече за твоето?

[/b]
babyboo,  тази Стивасарска щеше ме изкорми, като раждах в Шейново миналия месец. Изключително груба, невъзпитана и ужасна лекарка. Не знам защо я държат още, никой една добра дума не е казал за този Дявол.

Аз бях с избор на акушер- Имир Ибраим, сложи ми окситоцин и зачакахме на спокойствие да подейства, отиде до другата стая за малко и ме предупреди, ако започне да ме боли или нещо не е както трябва веднага да извикам лекаря - младо момче, той беше в съседното помещение. Аз си лежах и си гледах в часовника. Тоновете на бебето започнаха да намаляват и в този момент влезе Стивасарска, без да каже нито дума, без да слага лубрикант, без да огледа какво става си вкара и двете ръце в мен и започна да върти бебето или не знам какво точно. Пищях като луда болката беше жестока, искаше ми се да я оскубя, добре че в този момент изтича младият лекар и й се сдърпа с нея, дойде и Имир. Тя се развика, че щели да изпуснат бебето, а аз съм била лигла, а не беше така.  После започна да ме коментира на всеослушание в стаята- "е не я ли виждате как се е изпуснала, с тия килограми, то как да излезе това бебе от тия сланини". Нещо което, категорично не е работа на непознат за мен човек, още повече лекар при това. Имир я помоли да излезе и да не се меша повече в раждането. Ужасна жена, без капка човечност.

# 496
Ако не си била с вързани крака защо не я ритна в главата?Аз съм го правила, не при раждане, а при друга манипулация, след това всички работеха много внимателно.

# 497
Благодаря за отговора и съжалявам за преживяното Sad

Искам да попитам, ако може някоя от вас да ми отговори дали освен тези 900 лв. за избор на екип се плаща отделно на лекаря, който те следи на частно, но изражда в болницата?

# 498
Не се плаща нищо, освен избор на екип, избор на акушерка и ВИП стая. От парите за избор на екип се плаща на лекаря, т.е взима част от тях.

# 499
  • София
Моята АГ я познава тази Стивасарска ли как й е точно името , каза че тя си била такава - груба. Особено ако била изнервена. Ако я видя отново някой ден да ме преглежда и т.н ще в изгоня от стаята, а да има късмет да ме коментира. Цялото шейново ще ме чуят, аман вече от такива доктори.

# 500
Здравейте, някой с близнаци и ако има, на кой ден Ви изписаха след раждането?

# 501
Преди две седмици една приятелка роди близнаци, нормално раждане. Изписаха ги след 4 нощувки. Но бебетата бяха доста големи и не се е налагало повече престой. Предполагам е доста индивидуално в зависимост от състоянието на бебетата.

# 502
Преди две седмици една приятелка роди близнаци, нормално раждане. Изписаха ги след 4 нощувки. Но бебетата бяха доста големи и не се е налагало повече престой. Предполагам е доста индивидуално в зависимост от състоянието на бебетата.

И моите са по 2,950 и 2,300, но са на антибиотик... 🤷 Родих на 27.02, а самата аз съм от 23.02 тук и вече откачам...

# 503
Като им свърши лечението и изследванията са добре, ще Ви изпишат. Броят на бебетата няма значение.

# 504
Дебора зависи от състоянието ви.
Моите бяха с по-ниско тегло и 10 дни чакахме по-малката да мине 2кг.
Иначе лежах 40 дни общо в болницата.
Като мине курсът с антибиотик и видят че всичко е наред ще ви пуснат веднага. Повече от 8 дни антибиотик мисля че нямаше при бебетата които се родиха покрай нас, така че скоро ще си ходите.

# 505
Като им свърши лечението и изследванията са добре, ще Ви изпишат. Броят на бебетата няма значение.
Да, разбира се, че е най-важно да са добре. Интересно ми е само, че в неонатология всеки път ми казват много са добре, ама в същото време са на антибиотик, пък не ми казват заради каква точно инфекция. 🤷

# 506
Здравейте,

Някой има ли впечатления от д-р Есмерова?

# 507
Единствено, че след нейния преглед за разкритие ме приеха в болница с огромен кръвоизлив.

# 508
Woowww
https://
Единствено, че след нейния преглед за разкритие ме приеха в болница с огромен кръвоизлив.

# 509
Здравейте. Разказвам как протече престоят ми в Шейново. Постъпих на 23.02, понеже бях бременна с близнаци, с д-р Герджиков се бяхме разбрали секциото да е на 02.03, а съм от Габрово и тъкмо да съм под наблюдение до секциото. С две думи много съм доволна за грижите, които се положиха за мен, докато бях в предродилно отделение на 2 етаж. Всички от лекари до санитари бяха с прекрасно отношение. На един от прегледите ми при д-р Галева, се оказа, че не бива да чакаме чак 02.03 и така на 27.02 взеха решение, заедно с д-р Герджиков да ми се извърши секциото. Бях със спинална упойка. Поставя ми я д-р Траянов. Бях с избор и на акушерка- всички или повечето знаем за Имир. Малко са думите, с които мога да опиша всичко, което тя направи за мен и продължава да ми се обажда, въпреки, ще ни изписаха на 06.03.  По време на секциото тя не е пускала ръката ми за миг. От работата пък на д-р Герджиков и д-р Златанова, която му асистираше не мога да се оплача по никакъв начин. Секциото трая час накъде, след което бях преместена в реанимация, където ми сложиха болкоуспокояващи и започнах да звъня на роднини. Имир ми прати снимки на бебетата, които беше направила по време на секциото и горе в неонатология. Сестрите в реанимация бяха прекрасни- супер готини и геижовни. Отношения и адекватност- топ.На другата сутрин дадох всичко от себе си да стана седнала преди да дойде рехабилитаторката. Успях. Тя дойде, раздвижи ни и хайде в родилно отделение. Лекарите, акушерките и санитарките там също бяха прекрасни. Много грижовни, с персонално отношение, винаги усмихнати. Децата ми се наложи да са 1 ден в кувьоз, като малкият беше и на кислород. И тук нервите ми с неонатология започват. Ужасно отношение от акушерките. Единия ден си взех едното дете цялото мокро и с изсъхнало ако ,което не подлежеше на махане с мокра кърпа. Върнах го да го изкъпят, при което подигравателно ми направиха 2,3 изречения, че съм некадърна едва ли не. Понеже бях няколко дена и сама в стая, решавах от 22 до 23 да не вземам близнаците, за да мога да се наспя и на другата сутрин да съм адекватна, за да ги гледам през целия ден, при което една от акушерките на въпроса ми има ли проблем да не ги взема в 22 отговаря-" майче, ако искаш ела ги вземи като станат първи клас". За сведения всеки ден е 12 да не казвам как съм се молила, понеже бяха в интензивен сектор аз не получавах сведения на асансьора, а ходех горе с тях до неонатология хем да им сложат антибиотика, хем да ми кажат как са. Информация адекватна трудно получавах или получавах - д-р еди кой си го няма ела след час ела след два. Добре, че беше Имир, въпреки че и на нея така и отговаряха, но успяваше да изкопчи по нещо. На 7 ден при поставяне на последния антибиотик направиха изследвания и казаха, че децата са добре и ще си ходим. Да, но завеждащата не беше на това мнение. Настоя да останем до 10 ден и на въпроса ми защо, нали децата са ми здрави, искам да се прибирам при семейството си, тя се обърна и каза -" а на тези хора в неонатология кой ще им плаща?" Тоест искаше да минем по 10 дневната пътека и аз казвам тук всичко ли е пътеки и тя- да. Викам добре искам информирано съгласие да подпиша и да си тръгна и тя започна да ми вика няма да ви пусна, само с прокурорска заповед срещу 10 хил.лв и аз избухнах, взех децата и си заминах в стаята. След малко дойде акушерка да ме повика да се кача в неонатология, където вече докторката беше размислила и се държа супер мило. В крайна сметка ни изписаха по документи на 10 ден, а си тръгнахме на 7. Доста нерви изхабих, доста сълзи изплаках, но не съжалявам нито за миг за преживяното, тъй като моите съкровища осмислят всичко. Въпреки всичко обаче, само заради неонатология не бих се върнала да раждам в Шейново. Бих избрала частна клиника. Стана дълго, изпуснала съм вероятно още доста, но ако някой иска да ме пита нещо, нека пише.

Общи условия

Активация на акаунт