Отговори
# 255
Честито на всички бъдещи и настоящи Декемврийски мами 2006!
Да са ви живи и здрави бебоците! А на тези, които още очакват Коледните си подаръчета, скоро да гушкате най-прекрасните мъници!Аз съм от декемврийки `05, моята принцеса е родена на 05.12. вече е на 1 година, ходи, бърбори на нейния си език, все още трудно и разбираме, но ще научи и тя нашия език!
Готова съм да отговоря на всичките ви въпроси свързани с бебоците!
Поздрави и лек и приятен ден!  bouquet

# 256
  • Варна
Jvd май всички минахме през Полижинакс  Laughing
дават ги профилактично. и - действат, споко  Peace

правда_z много си мила   bouquet  бъди сигурна че ще се възползваме от услугите ти  Wink

малко ми е тъжно, защото се разделихме на два лагера - родили и бременни
и имам чувството, че мамите не влизат защото вече ни се разминават приоритетите  Cry
ама съм сигурна, че като се обебим всички, ще си дойде всичко на мястото  Peace

аз отивам на доФтор да видим каква ще е присъдата - ще раждам ли или ще ми мине  Mr. Green

# 257
Честито и от мен на новите мамчета DIDETO, DESIDM,GERITO,DAKOTA, HRISTINA, BETTY L - да са ви много здрави дечковците и много да ви радват!   bouquet

Едно 'делово' предложение от мен: хиполенд предлагат карта за отстъпки - ако ви интересува линка е http://www.abcbg.com/hippoland/

# 258
Здравейте , сладурки!
Честито на всички обебени мами, на останалите - търпение и спокойствие! Всичко по реда си, и при вас ще дойде дългоочаквания миг (разбира се , когато най малко очаквате)
Да разказвам докато спи девойката....
Вечерта на 4-ти най после към 11.30 се приготвихме за спане, взех си душче , мушнах едно Гинодактеринче (по съвет на док)- след 1 мин усетих че нещо изтече от мен, но като по силно течение, мисля си - от глобулата е. Обаче докато мисля (5 мин) - пак! Викам си - егати колко много е тая глобула, а то след 5 мин пак! Ама така по малко. Казах на мъжът ми - той да вървим! Бе да вървим, ама ако нищо не е ще ме приемат и ще лежа там до 2-ро пришествие! Докат се чудим още 3-4 пъти изтича така по малко, става 1 часа. Айде ще ходим да направят тест с лентичките, аз се уговарям че ако нищо не е ще си ме вземе обратно. Ново душче, Багажа (приготвен същия ден) през Фантастико за вода, сода и шоколад и отиваме.
Качиха ме на магарето (изтече още течност - малко повече) и преглед и - ДА! Води са!
Обадих се на док, той им каза да ме приготвят за секцио и че идва. Синът му който ни е приятел по случайност беше на смяна дойде веднага. Още там ви питат за ВИП стаята и който е решил да го заяви веднага щото се чака иначе и може и въобще да не ви огрее.
Клизма, в тоалетната , дават тяхна нощница ( Тина Киркова), само джапанки на тоя етап, и тоалетна хартия. Мъж с голямо багаж седи отпреде и трепери.
Запис на тонове докато дойде док, и - на едно голямо магаре (за сваляне на серклажа), моят док използва случая и ми мушна катетъра (малко неприятно - но нито болка нито нищо) и оттам към залата - на собствен ход. До тоя момент са минали 30-40 минути и нямах време да се панирам (не че не дадох всичко от себе си).Лягаш на една маса свита на една страна, анестезиолога те маже по гърба с дезинфектант и леко боцва подкожно упойчица от която мястото изтръпва, после усещаш натиск от спиналната но без болка , само не трябва да мърдаш. веднага те заливат топли вълни и се обръщаш по гръб 1-2 мин и вече не чувстваш нищо от гърдите надолу. Питат можеш ли да си вдигнеш крака, ако не си готов. Слагат едно чаршавче пред теб но докторите ги виждаш (от раменете нагоре). Не усетих ни разрез, ни нищо. Известно време нощо не се случва, те си говорят тихичко разни латински думи и след около 20 мин (относително е времето щото си малко замаян) сестрата каза 3.05 (часа)-Честито! Не ми я показаха веднага - първо я измиха и я донесоха за 30 сек . Целунах я , галнах я и я отнесоха при тати и после в детското. През това време анестезиолога пита как си какво усещаш и нарежда на сестрата какво да добави към коктейла. Стана ми лошо от нещо и ми се догади, но нищо съществено . Като свършиха ( което е доста дълго време), те вдигат като чувал с картофи и те метат на една количка ( То и на циганско колело да ме бяха преметнали - все едно щото не усещаш никаква болка)- и при тати. Накрая започва едно треперене, много неприятно - дължи се на истиването на коремната кухина и продължава 1-1.5 часа. Това беше най гадното нещо от всичко което ми се случи до този момент. После реанимация - 24 часа, за там - 3 бутилки мин вода най малко, може и ябълков сок но в кутии от 1 л. щото не можете да ги вдигнете ако са по-тежки, водата също, може стек малки от спортните дето са като биберони(по удобно е ), Солпадеин (болкоуспокояващо), телефон за дъра-бъра, зареждачка (макар че не искат да го включат и се правят на три и половина). По тая причина станах още на 12-тия час, щото телефон си требва. По принцип не дават преди да са минали 24. Болката започва около 2 часа след операцията, таман ви е минало треперенето, но не е нещо непоносимо. Бебе - йок. На другия ден чаках до 14-14.30 да се освободи ВИП, през това време изревах литри сълзи за моята бебка, та док ме заведе в детското да я видя.
Най после се освободи стая и ме качиха на 5-тия етаж, наште вече чакаха от 2 часа и дойдаха веднага, след малко докараха и Дивна и си я оставих при мен през цялото време. Мамата от мойта стая си даваше бебока нощно време , но го чувах непрекъснато да плаче. За родилно - памперси и мокри кърпички , давате ги веднага. Не е лошо и привас да има от тези артикули щото нощно време се преобувате сами. Залъгалка носех, но Дивето не я ще, за разлика от младежа комшия който имаша непрекъснато нужда (относително е ). Акушерките са мили и любезни след някое малко подаръче, иначе всичко е "нормално ". Особено за майките първескини - може да ви подлуди този отговор. Превръзки за раната ще трябват - 2 дишащи и 1 водоустойчива (за изписването), размер 25 на 9. По аптеките ги няма , но около Болницата има. Дамски превръзки за родилно, пижама ... кой каквото иска, гащи обувате веднага след качването на 5-я етаж и на визитация никой не прави забележка.
Изписаха ни в неделя, Кърмим се но с триста зора щото нищо нямам почти. А, да! Кърмата идва на 4-5 ден (при секцио). Предварително се бях уговорила с нашата педи да дойде в понеделник, махна пъпчето и снощи се къпахме за първи път у дома.
Много дълго стана, но дано е полезно за тези които са в очакване. Ако нещо друго ви интересува - питайте!
Поздрави от мен и беба!

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 11:12 от ClanG

# 259
PONTES РОДИ АЛЕКСИС ДНЕС на термина си 12.12, В 1.20 ПРЕЗ НОЩТА,, 3800, 53 СМ!
ЧЕСТИТО НА РONTES И НА НЕЙНИЯ СИН!
  smile3525 smile3501 newsm59  ura  bigdance2 Tada

Имате целувки от нея!

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 11:12 от Sarra

# 260
Да е жив и здрав малкия принц Алексис на Pontes и бързо възстановяване на мама  smile3525

# 261
Браво на Понтес - да и е жив и здрав малкия юнак!
 bdbaloni Tada  bigdance2

ClanG добре дошли отново при нас.Радвам се че сте добре.

Аз нещо не мога да спя тези дни-някаква болка долу ниско ме мъчи и многото контракции / добре че не са болезнени /.Бебката играе ръченица когато си поиска и така мама не може да спи.А през деня се чувствам като сомнамбул.

# 262
  • София
Ехееее! Страхотно!!!

Браво на Pontes, каква е изпълнителна само Simple Smile Честит и син Алексис! Да е жив и здрав и да са много щастливи!   smile3525

ClanG , страхотен разказ! Добре дошла вече като мама на трима  Hug

# 263
Уха, че изпълнително бебето на Понтес. Да е жив и здрав Алексис, мама и тати много да му се радват и да се гордеят с него.

Момичета, кажете как да се справя с едно зверско схващане на гърба. Еми така е, като стана през нощта да кърмя бебка съм изстинала явно, ама някаква жестока болка в гърба. И то съм се схванала в позата на стола на който се кърмим, само на него като седна не ме боли. Иначе е ужас - боли ме даже като си взема дълбоко въздух. Снощи мъж ми ме разтрива с камфор - няма да ви казвам как "ухае". Ама ефекта е почти нулев. С какво друго мога да се мажа?

# 264
  • София
elitza_elitza, мисля че в началото на 8 месец беше когато имаш нетърпими болки, макар и предизвикани от друго. Но нали други обезболяващи не може.. та ми изписаха да се мажа с фастум гел. На опаковката му обаче пише че при бремнност и кърмене трябва под лекарско наблюдение и по лекарска препоръка. Но никое друго мазило не ставаше за бременни, поне от тези които ми бяха казали. Така че май е най-добре да звъннеш на доктора и да попиташ, че сега като кърмиш, знам ли.

# 265
Момичета, здравейте!
Аз от няколко дни нямам все време да вляза да ви пиша как съм. Сутринта ме събуди SMSа на pontes4ето, та това ме върна пак.

Честито на BettyL. и desidm! Много да са здрави и щастливи![/b]
И много благодаря на ClanG за постинга - пиши за превръзките (дишаща, непромокаема..) откъде точно ги купихте?

На мен мъжа ми се върна с един ден закъснение, заради мъглата...нашето летище още нямат системи за кацане в тежки метеорологични условия. Но слава Богу, дойде си, даже успя да ме зарадва и да ме ядоса в рамките на 24 часа. Донесе ми супер подарък, а също и на бебчето - първите розовки нещица. Снимала съм ги тук, но светлината не беше добра, та са малко раз … еки светкавицата.

Ядоса ме, защото смята да си вземе родителя (таткото) и брата у нас, точно на Коледа, когато ми е термина. (Те иначе не живеят у нас, а и не са в София). Нямам думи, но аз ще вдигна скандал, ако ще да се скараме завинаги. Все пак новороденото и родилката и кърмачката не се съчетават с никакви други гости, особено от провинцията (разбирайте с "различни" критерии за хигиенност) и особено мъже!!!!!!!!!

Както и да е, явно си имам две деца вкъщи.

На всичкото отгоре, в тъпата Тина Киркова, първият ми резултат за гъбите беше отрицателен, на което аз сериоооозно се усъмних, защото за 16 години страдание, съм станала специалист по гъби! Та добре, че изисках втори преглед и се оказа, че имам яко гъби. Егати, остават толкова малко дни до края на 9 месец, трябва да ми е супер чисто влагалището, за да се пази бебето и за да се избягват разкъсвания...а сега, аз баш в последните дни се лекувам.
Та като си сложих вчера глобулата - изписа ми GinoDaktarin - на сутринта: розово течение #Crazy #Crazy! Не стига, че ме и боля адски докато си я слагах...докторката ми вика, от чувствителността на влагалищните стени е. Не било обезпокоително. Но за всеки случай, ако продължава, да се явя на магарето...

От 5 дни съм така настинала, че не мога да ви опиша - излизах в мъглата и хоп, гърло! После - хоп, хрема...и толкова ми беше зле, че не можех ни да спя, ни да лежа , нито да говоря и да правя каквото и да било. Без въздух! Вчера ми беше ЖК-то - ама пак в тъпата Т. К  ми дали час, по-късен от работното време на докторката ми .... Видях я в коридора и я хванах да я питам кво да правя с тоя нос, а тя моля ви се ми вика - Парацетамол... #Crazy Ох. Без думи. Трябваше и кръв да давам - а в този ден имаше рекордно невиждано нещо в болницата - опашка от бременни за кръв!!! Опашка!!! Е, чакахме 1 час (бяхме с lia25)...После отидох на запис на тоновете и - ох, матката ми била с изявен тонус, много контракции. Аз не усещам болки, само вълнение някакво, което го отдавам на ритниците на бебето...Та днес искат пак да отида да ме видят.

Сега слава Богу, дишам, благодарение на Vibrocil капки, но добре, че аз настоявах да си ги купя. Иначе, докторката ми...кво да ви обяснявам.

Е, дано до раждането всичко се нареди, че от толкова глупости и неприятности, всеки ден съм шокирана и само си притеснявам детето.

# 266
  • Русе
 HugЧестит юнак на ,мама Понтес!Да слушка и пухкавее!  bouquet
ClanG добре дошла отново !  bouquet И бързо възтановяване.   Кажи ми какво представляват тези води ,че аз имам тук някъкви претиснения.В неделя вечерта ,като излязох от банята ,след като се подсуших ми текна нещо по краката.Не беше много ,но си беше прозрачно,чисто и без мирис.Дали може да са били част от водите.Втори път не се повтори. Не съм ходила на лекър,но взех да се чудя нещо. newsm78

# 267
Честита бебка на БетиЛ и малък юнак на Pontes! Да са ви живи и здрави мъниците, много да слушкат и да радват мамите!
ClanG, добре дошла  Hug
Стискам палци на всички, които са още 2 в 1  Praynig

# 268
  • Бургас
Здравейте момичета,

baloniЧестит юнак Алексис на Понтес. Ама той е истински манекен тоя мъник. Най-дългото бебче до сега. Да ви дарява много радост1 И да го нацелуваш от нас.  baloni

КланГ   welcome отново при нас. Благодарим за подробното описание...

elitza_elitza аз като се схвана в гърба само ФастумГел ме спасява комбиниран с горещ душ, горещ колкото можеш да търпиш, ама само на мястото, не върху цялата кожа. Не съм чувала фастума да е вреден за бременни и кърмачки, но все пак по-добре се консултирай с док конкретно за твоя случай с кърменето.

правда_z много мило от твоя страна, каквото и да споделиш все ще си ни от полза нали виждаш какви сме ошашкани всички..

Оф аз се чувствам отлично и не бремелински са ми проблемите, взехме си в събота нов хладилник и сега .....вместо да му се радваме и да си го ползваме, ние ли нещо не правим както трябва, той ле не се държи нормално, но от време на време започва да му пищи алармата, денем, нощем, сутрин, вечер......направо ми действа стресиращо.....това е втория уред , за който се ръсим сума ти пари и като че ли не функционира нормално.... и тая аларма така ме стресна на 2-3 пъти, че почнах да се притеснявам за бебо, /щото аз нали и без друго малко се притеснявам...../ а оная от сервиза ми вика оставете го така, че като дойде утре сервиза да видел как точно се държи #2gunfire алооо, госпожо тука живеят хора и една бременна, как си представяте тая аларма да пищи до утре????? #Cussing out абе ненормалници. А на така оплаках ви се, ама тва е нашта хубава БГ - нас с мъжо вече ни е страх да си купим, квато и да била техника.......

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 14:13 от Nikki_Ivanova

# 269
Да, мам, точно така изглеждаха и моите, но това не е гаранция че са били води. Кажи на док и да те прегледа.
Превръзките от аптеките около Т.Киркова.
Сара са и изтекли водите, обади ми се туку що, има 1 см. разкритие - значи ще почакаме до раждането! Успех и желая! Да мине бързо и леко!

Общи условия

Активация на акаунт