Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 895
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Има, има. Аз миналата година така 4-5 месеца дебнах един шкаф за баня. Бяха го свали ли от сайта, имали някакъв проблем с производството, но един ден се появи.
Мерси! Значи ще почакам малко.

# 286
missence , в Pinterest има много идеи за РАХ, в YouTube също. Ако не ползваш платформите ще ти пратя на лично, мога да ти снимам и моя РАХ. По големината на кутиите може да познаеш колко е дълъг. Но… не разбирам само какво имаш предвид под ниска част?

# 287
  • София
missence , в Pinterest има много идеи за РАХ, в YouTube също. Ако не ползваш платформите ще ти пратя на лично, мога да ти снимам и моя РАХ. По големината на кутиите може да познаеш колко е дълъг. Но… не разбирам само какво имаш предвид под ниска част?
Видях в магазина PAX + скрин (долепен). Ще се опитам да кача снимка от магазина, за да онагледя.

Споделям.

Скрит текст:

От лявата страна имам още 100см. Какво да долепя там, че да сложа ТВ върху него? Скрин Malm е на 80см. Все ми се иска да е 100см.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 21:52 от missence

# 288
# 289
# 290
  • Варна
Някой има ли HULTARP релса? Аз ли нещо не схващам или в пакета не са включени болтовете, които закрепят релсата за стената? Има само два, които са за връзка с крепежния елемент и един за удължаване за втора релса.

# 291
  • In transit
Didi, крепежите, които са за към стена, не влизат в никой от продуктите на Икеа...или поне в повечето. Идеята е, че не знаят на каква стена ще закрепяш уреда, релсата, гардероба и прочие. Т.е може да е тухла, бетон, гипсокартон, а крепежите са различни. Мисля, че това го пишеше някъде по брошурите с описание как се сглобяват продуктите.

# 292
  • Варна
Пишеше някъде сякаш. че се продават отделно, но като не видях да ги съджества отдолу и реших, че аз нещо пак не схващам. Благодаря ти :*

# 293
  • Пловдив
Имам поръчка от 13.08
Все още ни вест, ни кост от нея - стои със статус събрана и дотам, Даже точките от нея не са ми начислени още.
За пръв път толкова време ми се бави поръчка
Нормално ли е? Или да им пиша и да си я търся?

# 294
  • София
Бенжди, звънни им, имах и аз такава поръчка забавена, вчера звъннах и в рамките на деня я доставиха.

# 295
Моля за съвет. Закупих 2 спални SONGESAND
легло, 153x207 см. В момента няма матраци 140х200. Бях набелязала Vadso, но никаква информация кога и какво ще се появи. С какви матраци да ги заменя от други производители, с цена до 300-350лв.
В гръцката икея ги има, но с транспорта много ще се оскъпят.

# 296
  • Варна
Скрит текст:
Аз чакам мебели от немската икея. За първи път поръчвам не от БГ, днес по  план трябва да ги доставят до куриера. Като приключим с тази авантюра ще споделя за доставката дали всичко е било ок.

В Гърция не бях се сетила да проверя за наличност и да организирам транспорт.
p.p. сега погледнах, цените са по-високи от тези в немския, и то доста, 329Е срещу 429Е за единия продукт, другия не го предлагат.

А за доставката колко ви взеха? И с коя фирма ги транспортирате?

Все още не са ги доставили. Направих поръчката в четвъртък, като заявих доставка до адреса в Германия за днес. За определен часови диапазон, ще видя дали ще го спазят.

Първия вариант който обмислях беше да ползвам Габиели, клиент съм им отдавна и съм доволна.
Но ММ поиска оферта от Интерлогистика, и за около 145 кг, 6 пакета, договори цена с 25% по-ниска от тази на Габиели. Предоставиха немски адрес на който да получат пакетите от магазина.

Предстои да видим дали, кога и какво ще получа в крайна сметка.

Цените на продуктите и там са се вдигнали, включително и на вътрешния транспорт.
Но ... няма безплатно щастие Simple Smile

Моята поръчка от немската икея пристигна благополучно във вторник. Не сме сглобявали, но кашоните изглеждат ок, не изглеждат пострадали при транспорта.
Купих ТВ шкаф Lommarp
Скрит текст:

И този шкаф с вратичките
Скрит текст:

Отворения с полици го купихме от тук.

п.п. за цената на транспорта. 145кг /6 кашона/ с Габиели трябваше да платя по 3лв/кг, 435 лв.
Фактурата ми от Интерлогистика е за 310лв. Не съм търсила оферти от други куриерски фирми.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 11:21 от Flash*

# 297
  • София
легло, 153x207 см. В момента няма матраци 140х200. Бях набелязала Vadso, но никаква информация кога и какво ще се появи. С какви матраци да ги заменя от други производители, с цена до 300-350лв.
В гръцката икея ги има, но с транспорта много ще се оскъпят.

Аз мога на JYSK матраците да ти препоръчам, ето този е 250 лв.: https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/plus/matrak-140x … lus-f30-dreamzone , имат най-различни цени: https://jysk.bg/spalnya/matraci#f_5=140&sort=default . Ние спим на такъв и съм много доволна, вече 4 години: https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/gold/matrak-140x … izchisten-wellpur . Отиди в магазина, лягай и прецени, поне избор има.

# 298
Купих за единичен Malm матрак от тук https://matraci.bg/promo/matraci?gclid=CjwKCAjw3qGYBhBSEiwAcnTRL … aTRoC8vYQAvD_BwE#
Беше мостра, но пакетиран в дебел найлонов чувал, явно е бил изложен в шоурум, иначе нищо му няма - нов си е. Намален от 400 и нещо на 114 лв. Идеален е и удобен

# 299
  • София
Здравейте, има ли някой кухня  с тези дръжки? Моля за снимки
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/knobs-handles/hack … 2-br-k-t/30408682

Общи условия

Активация на акаунт