Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 950
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, конфигурирахме си гардероб PLATSA, но почти всички елементи не са налични Cry какво може да се направи в този случай? Да звъня всеки ден да питам дали са получили? Има ли някакъв шанс те да ми сигнализират. Питах на място и ми казаха, че не мога просто да ги поръчам, а чакам докато  не ги получат. Защо е толкова опоскано в икеа според вас? Да не би да са имали фабрики в Украйна?

# 391
  • София
Правиш си проект на гардероба в Икеа, след това ти дават листчето с всички артикули, намираш ги в сайта по артикулен номер и ги слагаш в "любими" да ги следиш, както и включваш опцията "Уведоми ме при наличност". След това ти препоръчвам много често да проверяваш в сайта наличностите ( не винаги идва мейл, но се случва). С упорито дебнене сглобих 1 гардероб и 2/3 от втори:)

# 392
blue_eyez, пусни им един мейл с избраните артикули и попитай. Случвало ми се е след като пусна запитване да кажат, че го имат и да го активират в онлайн магазина. Също ми се е случвало, както писах малко по-нагоре, да е отбелязано, че ги няма в магазина, но да са налични.

Известията по мейл понякога пристигат с голямо закъснение и пак може да ги изпуснете.

Ние успяхме да накупим всичко за нашия PAX, с изключение на панти и едни кутии Stuk. Пантите ще вземем от друг магазин (и без това техните са с доста надути цени), а кутиите ще дебна.
С липсващите чекмеджета ми направиха голяма услуга. Без тях се получи по-добре.

# 393
  • Варна
Аз около 3-4 месеца събирах вратички и панти на мебелите вкъщи. Абонирах се за каквото можеше да се абонирам, останалото го преслушвах почти всеки ден дали не се е появило в сайта и накрая поръчах от Турция вратите, които ги няма на сайта.

# 394
А скъпа ли е доставката от Турция? Също за колко горе-долу време пристигнаха?

# 395
  • Варна
С превозвач за 5 врати Grimo доставката ми излезе 100лв +20лв доставка от Икеа до превозвача. Когато вратите пристигнаха при тях може би след 1-2 дни ми ги доставиха на адрес.

# 396
Сега са пуснали безплатна доставка до зони 2 и 3. Миналата седмица на 06.09. направих поръчка на гардероб brimnes и доставката ми стъпва 84 лв. със срок 7 работни дни, като последния се пада на 15.09, а тогава дъщерята е първокласничка и няма шанс да съм си у нас. Изнервя ме, че чакат последния ден за да го доставят, фирмата доставчик от дни не си вдигат телефона, а сега и това с безплатната доставка ме уби. Естествено поръчката не може да се откаже, след като са минали 24 часа от регистрирането ѝ.

# 397
  • София
Фирмата им за доставка мога да я храня безкрайно, от сигурно 10 поръчки, един - единствен път се обадиха предния ден, за да уточним в колко часа на следващия да доставят. Във всички останали случаи звънят - до 15 мин. сме на адреса, щото ние на работа не ходим и от момента на поръчка пускаме 10 дни отпуска да ги чакаме, адски ме дразнят.

# 398
Ох супер е дизайна и замисъла и функционалността, обаче обслужването им е под всякаква критика.

# 399
  • Варна
Въпроси за проектиране на кухня: Ако едната страна на кухнята е 60см дълбока а другата 37см, как се прави връзката? Не намирам подходящ ъглов шкаф. И може ли в ъглов шкаф от този тип да се монтира мивка?

# 400
Какво ще стане, ако верно тия шемети решат да ми доставят гардероба баш на последния ден от срока за доставка и аз не съм си вкъщи?

# 401
  • In transit
Въпроси за проектиране на кухня: Ако едната страна на кухнята е 60см дълбока а другата 37см, как се прави връзката? Не намирам подходящ ъглов шкаф. И може ли в ъглов шкаф от този тип да се монтира мивка?
Може да се монтира мивка, но трябва да е в лявата част, където е отворено за вратичка отдолу. Т.е ако е с отцедник, трябва да отива вдясно, върху глухата част. Друг е въпроса, колко ще ти е удобно да ползваш мивка завряна в ъгъла?

По първия ти въпрос, не виждам проблем да се сложат на едната страна 60см шкафчета, а на другата 37. Ще ти трябва само бленда за ъгъла.

# 402
  • Варна
Mikkey, благодаря! Точно такава ми е идеята за мивката. Мисля, че ще е достатъчно удобно, не виждам кое може да пречи.

А по първия пъпрос - в ъгъла остава глуха и неизползваема част ли? А шкаф 60х37 обърнат с вратичката на задната страна и бленда да скрие ъгъла?
Това е проекта за сега:
Скрит текст:

# 403
А кой превозвач ползвате от Турция? А от Гърция не е ли по-близо?

# 404
  • In transit
Mikkey, благодаря! Точно такава ми е идеята за мивката. Мисля, че ще е достатъчно удобно, не виждам кое може да пречи.

А по първия пъпрос - в ъгъла остава глуха и неизползваема част ли? А шкаф 60х37 обърнат с вратичката на задната страна и бленда да скрие ъгъла?
Това е проекта за сега:
Скрит текст:
На коя стена ще бъдат 37см дълбочина шкафовете, че не схващам от проекта? Blush

На въпроса ти, може да остане глуха част, отгоре ще имаш плот естествено. Или пък да се напасне някой ъглов шкаф, който да ползваш. Я покажи тоя шкаф, за който говориш, че не мога да си го представя така.

Общи условия

Активация на акаунт