На море в България 2022г.! - 3

• 70 470
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Wave има ли хубав плаж? И на мен ми е интересно да го посетя, но не си струва парите ако няма хубав плаж. Все пак отиваме на море, не на изхранване Joy
Спрямо масовите български плажове този изостава. Ние сме разглезени откъм плажове с хубав пясък. Спрямо масовите гръцки и турски плажове е добре.

# 541
Мнението ми се припокрива с това на Мъфин.

# 542
Wave има ли хубав плаж? И на мен ми е интересно да го посетя, но не си струва парите ако няма хубав плаж. Все пак отиваме на море, не на изхранване Joy
Спрямо масовите български плажове този изостава. Ние сме разглезени откъм плажове с хубав пясък. Спрямо масовите гръцки и турски плажове е добре.
Какво се разбира под масов гръцки или турски плаж,  защото много познати ми ги хвалят като по-хубави от нашите.

# 543
  • Sofia
От месец съм в търсене на хубав хотел в Турция с плаж тип Слънчев бряг и много искам да знам кой точно имат предвид твоите познати. Гледам хотелите по крайбрежията, повечето са с някакви каменисти плажове. Лимитирани са тези с хубави, а дори за тях има отзиви за камъни в морето. Не съм очаквала да е толкова трудно да намериш хубав плаж.
За гръцките май повече важи, че имат хубави, пясъчни, плитки.

# 544
Какво се разбира под масов гръцки или турски плаж,  защото много познати ми ги хвалят като по-хубави от нашите.
Често пясъкът не е с хубав цвят и има камъчета. Като камъчетата понякога стигат размера на едър чакъл. Освен това чадърите им понякога буквално опират един в друг. Брутално е.  Ето снимки на хубави според сънародниците ни ходещи в Гърция  плажове.
В Гърция ми харесва, че има места с много красив цвят на водата.

# 545
Хубави турски плажове имат някои от хотелите в Сиде (тази година бяхме във Вон ризорт и откъм плаж съм без забележки, вижте двата хотела от веригата Роял, Камелия ризорт... все хубави плажове).

Плажът е много важен, но и той е на късмет - тази година на прекрасния иначе слънчевбрягски плаж се къпах два-три пъти заради медузи и водорасли, пък по същото време миналата година - всеки ден в посредсвения плаж на Уейв. Е, природа...

ПП Допълвам - хубави гръцки плажове за мен не са показаните 😊 а примерно Амолофи до Неа Перамос или Голдън бийч на Тасос 😉

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 20:35 от Аркадия

# 546
  • Sofia
Амолофи до Неа Перамос е разкошен, но конкурира Слънчев бряг и по пренаселеност, особено през уикенда, когато се изсипят българските автобуси Simple Smile

# 547
Ами... това е риска на хубавия плаж - всеки иска там Simple Smile иначе пусти плажове - колкото искаш, но... твърде диви и чакълести. Само за снимка са супер Simple Smile
Морето пред Воя бийч:

Кофти Sad

# 548
  • There I was on a July morning
Няма как да се мерим с Гърция по плажове, с тяхната 14 000 км брегова ивица. Имат и пясъчни, и каменисти и блатисти, и пренаселени и диви. За почивката - въпрос е на предпочитания и приоритети - дали природата, хотелът, храната, аквапаркът или забавленията са ни най-важни.
На плажа на Керамоти, какво не му харесвате? Smile

# 549
Хубав, та чак скучен 😄
Не се мерим, коментираме си и спамим темата. 😄

# 550
Амолофи до Неа Перамос е разкошен, но конкурира Слънчев бряг и по пренаселеност, особено през уикенда, когато се изсипят българските автобуси Simple Smile
Разкошен е, но гърците брутално прекаляват с чадърите. Слагат ги минимум два пъти по нагъсто отколкото в България, а понякога забравят и за свободни зони. Специално Амолофи в някои части прилича на ………….

# 551
Не мога да повярвам, че някой успява да слага чадърите по-нагъсто от нас Joy На Созопол се изумих колко бяха наблъскани чадърите и шезлонгите..

# 552
Не мога да повярвам, че някой успява да слага чадърите по-нагъсто от нас Joy На Созопол се изумих колко бяха наблъскани чадърите и шезлонгите..
След Гърция човек може да оцени колко по-нарядко и с колко по-големи свободни зони са някои наши плажове. Ето как е в Созопол (района на Градина):

П.П. Любимите ми плажни ивици в Созопол се намират извън града. Градина и особено Каваци са страхотни.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 23:30 от Мъфин

# 553
Ние в Гърция сме ходили на тип "български плаж", но с гръцко море на Схиня. Сигурно има много други, но ние в рози район сме почивали последните години.
Днес ни е последна вечер в Сол луна и с мъжа ми коментираме, че в крайна сметка ни е харесало и ако трябваше отново да избираме ОИ в България при същите финанси, с които разполагаме, пак бихме го избрали.
Ние сме с две бебета (едно двугодишно и едно на 9м.) и с мъжа ми се бяхме разпределили относно грижите по тях.,така че след вечерята да имаме свободни вечери, па макар и поотделно.
Разказваме си после кой на какво е бил в свободните ни вечери и се оказва, че сме се забавлявали и сме си изкарали добре, макар и сами. Той е бил на плажна дискотека, пиано бар с жива музика и шоу с фокуси на Данчо от фермата.
Аз бях на караоке и кабаре представление. И на двамата ни е харесало.
На караокето бяха отворили плажния бар и си имаше и мезенца до към 24ч.
Идеално за майка, която е търчала по две малки деца и не е имала време да се нахрани на спокойствие.
Тази вечер имаше калмари на плоча в основния. Ние имахме резервация за италианския и там хапнахме доста добре. Всичко беше вкусно. Имаше филе от лаврак на плоча, акула с някакъв приятен доматен сос и стандартните италиански нещица като пица на пещ, много вкусна лазаня, паста и онова с патладжана, което сега ми излезе от акъла как се казва...
После обаче седнахме и на по чаша вино с малко калмарки в основния. Нямаше как да ги пропуснем просто Blush
С камериерките така и не се разбрахме кога да се почиства тая стая. Първите дни беше една българка (от ромски произход, за който е важно) и с нея се разбирахме перфектно. Съжалявам, че не разбрах кога я смениха и не можах да ѝ оставя персонален бакшиш.
След това ни се падна жена от руските републики, но с нея не успяхме да се разберем, въпреки табелките, които поставяхме. С две малки деца, които са с различни режими на спане, в нашата стая камериерка имаше възможност да влезе два пъти за по час. Е, така и не се разбрахме и пликът с боклук си стои препълнен на терасата. Хавлии също не са сменяни от два дни. Добре че децата си ползват техните. Банята аз си я почиствам от пясъка с мое си парцалче, което си взимам всеки път новичко, че знам какво се случва в хотелите...
Другият път и ръчна прахосмукачка ще ди нося...
Момчетата и момичетата в лобито са прекрасни!
На тях също не мога да оставя персонален бакшиш, защото това съм го работила и знам, че всичко отива в кутията, но поне мога да ги похваля персинално- Петя, Наско, Криси, Пламен и едно момиче, вероятно от Украйна- Анна.
Само към украинеца Игор имам забелжки. Не желае да говори български, въпреки че за работата му е необходим набор от 200 думи, които трябва да разпознава. На руски също не желае...
Английският не го знае добре.
Към момчетата и момичетата в италианския също само суперлативи.
На рецепция също бяха много любезни и вършещи работата си момичета и момчета.
Единствено забележките ми са към кухнята.
Едната вечер телешкото беше с жили. Направо хрупаше... Следваща вечер имаше шпиковано свинско. И въпреки че обилно го полях със сос, пак беше ужасно сухо и не ставаше за ядене.
Скарата за обяд в италианския, който е снек бар от 12 до 14ч. беше сочна и вкусна и това хапвахме за обяд на плажа.
Имаше сладолед по всяко време - от фризер по време на основките хранения и от 10 до 16ч. във фунийка от машина.
Пицата навсякъде ми хареса.
Не разбрах защо в основния ресторант не се пуши на масите отвън и не се предлага в
твърд алкохол.
С две думи за 240лв на вечер извън силем сезон за двама възрастни и две бебета вероятно това е една от най-добрите оферти за ОИ в България. Повече обаче ме бих дала за това, което получих

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 01:01 от Лайкa

# 554
На мен ми се вижда скъпичко. То реално ви се пада по 120лв на човек на вечер. И това, че всеки върви сам, малко тъжно ми идва. Няма ли на кой да оставите децата, за да може да си излизате заедно? То така или иначе децата са твърде малки, за да имат спомени от почивката. И без море могат. Оставяте ги на някоя баба и се отдавате на заслужена почивка.

Общи условия

Активация на акаунт