На море в България 2022г.! - 3

• 70 412
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Оле много се извинявам. Имало бариера на входа на паркинга, не бил безплатен Blush ама е по-хубав от хотелския и има места.

# 106
  • Русе
Оле много се извинявам. Имало бариера на входа на паркинга, не бил безплатен Blush ама е по-хубав от хотелския и има места.
Мисля че беше 10 лв на денонощие, за разлика от този на Ривиера , за който плащахме 20 като гости на хотела.

# 107
  • В.Търново
За списъка с хотелите да отбележа, че всеки един хотел го написах един под друг, сега са станали слети. Първо съм писала името на хотела, след това запетая и курорта, в който е хотела. А така като са слети е малко объркващо. Но, който е запознат долу-горе с хотелите  би трябвало да разбере.

# 108
Такаа, дойде ред и аз да се отчета за нашата почивка в Поморие. Общо взето изкарахме си готино, но чувството, че българите сме нежелани по нашето си черноморие не ме напуска.
Вчера станах свидетел на това как българите сме второ качество. Случката се разиграва в заведение за бързо хранене, жена (чужденка) си поръчва пица за вкъщи и й я слагат в кутия. Непосредствено след тази жена идва друга (българка) и също си поръчва пица за вкъщи, е сложиха й пицата в найлонова торба. Тъпо ми стана.
Още една случка, която си е по-скоро байганьовщина. Както бях писала чадър и шезлонг пред "Гранд хотел Поморие" са по 3.60 лв. всяко. Ностаняваме се ние на 2 двойки шезлонг и чадър, идва човечеца и вика 30.00 лв. Запитвам аз как 2 чадъра и 4 шезлонга по 3.60 лв. правят 30.00 лв., а той вшка"...шалтетата на шезлонга са по 2.10 лв. всяко". Пак ми стана тъпо.
В заключиние мога да кажа, че цените в Поморие към момента са повече от прилични. Аз толкова евтина почивка от години не съм имала.

# 109
На Златните - чадър 12лв, шезлонг 12 лв - общо чадър и два шезлонга 36лв. Май и шалтетата се плащаха по 3лв. Обаче не може само чадър да си платиш /да махнат шезлонгите/, т.е. може ама на последния ред до кофите за боклук, което нали не става, демек не може. Онзи ми вика "айде за българи 30лв ще ги дам". Ама аз му казах да си завре.. някъде си. Отидох и купих едно чадърче за 20 кинта от сергийката и хоп на първа линия на свободната зона. Ама са много нагли тия, днес имаше скандал с една жена, която си сложила кърпата "прекалено близо" до линията и тоя я изрита буквално /кърпата, де, не жената/ ама беше ужасно. Жената беше българка, сигурно за това. А чужденците ги оставят да си слагат кърпи и чадъри пред шезлонгите...  свих му пак сърмите, ама ме помнеше от предния ден и изчезна бързо.
Пп. Свободните зони не трябва ли да са 50% от плажа? Щото на Златните е една мъничка и става фул след 10ч.
Пп2 Срам ме е от подобни "сънародници" и изпитвам погнуса, честно. Казах на мъжа да говорим на английски вече. Ама милия вика, че детето ще ни издаде Rolling Eyes

# 110
Винаги е било така. Пренебрегнат в собствената си държава от собствените си сънародници. Тук вече няма кой да обвиняваме. Ни правителство ни е виновно, ни цени, ни ковид, ни нищо. Манталитетът си ни е такъв.
Като сядахме на заведения по морето мъжът ми искаше да оставяме бакшиш. Викам му защо? Мили ли бяха, учтиви ли бяха, препоръчаха ли ни нещо, предразположиха ли ни с нещо, накараха ли ни да се чувстваме добре дошли и да ни е приятно? Бакшиш се дава, когато си доволен.

# 111
Аз не знам на какво гнусливо нещо миришат парите на българите, в сравнение с тези на чужденците? Не е ли все едно?

# 112
Е, предполагам бакшиш в друга валута е пО от бакшиш в левове.
Макар, че тук по мои наблюдения е пълно с невъзпитани румънци и англосансонци от най - бедните.
По назад в темата и аз писах за това различно отношение. Много е дразнещо. Но такъв ни е манталитета.

# 113
Всеизвестно по морето е, че българите нямат пари, не оставят бакшиши и не можеш така лесно да ги прецакаш... Съвсем скорошен случай от центъра на Варна. Семейство възрастни чужденци спират такси за мола, обявиха им 10 лева. Аз като пътувам по този маршрут ми излиза 4-5 лв. Ами, разбира се, че ще искат балами чужденци. Кой българин ще качи за 2 км за 10 лв? Никой... и т.н...

# 114
  • Sofia
Явно не! Видяха малко чужденци и бързо забравиха за собствените си призиви. Да не споменавам, че тук идва най-ниската прослойка на т.н. "западно общество", като онзи дето риташе камериерката. Но това е друга тема.

# 115
Е, предполагам бакшиш в друга валута е пО от бакшиш в левове.
Макар, че тук по мои наблюдения е пълно с невъзпитани румънци и англосансонци от най - бедните.
По назад в темата и аз писах за това различно отношение. Много е дразнещо. Но такъв ни е манталитета.
Мен камериерка ме е гонила при напускане на стая, мислейки че съм си забравила парите, а аз й оставих бакшиш. Стараеше се жената. Изумена беше като й казах че са за нея, защото такива суми рядко е получавала и от чужденци.
Та Ганьо как да проумее, че и българина може да му остави подходящ бакшиш, ако остане доволен? Там им е проблема на обслужващия персонал по морето.

# 116
Такаа, дойде ред и аз да се отчета за нашата почивка в Поморие. Общо взето изкарахме си готино, но чувството, че българите сме нежелани по нашето си черноморие не ме напуска.
Вчера станах свидетел на това как българите сме второ качество. Случката се разиграва в заведение за бързо хранене, жена (чужденка) си поръчва пица за вкъщи и й я слагат в кутия. Непосредствено след тази жена идва друга (българка) и също си поръчва пица за вкъщи, е сложиха й пицата в найлонова торба. Тъпо ми стана.
Още една случка, която си е по-скоро байганьовщина. Както бях писала чадър и шезлонг пред "Гранд хотел Поморие" са по 3.60 лв. всяко. Ностаняваме се ние на 2 двойки шезлонг и чадър, идва човечеца и вика 30.00 лв. Запитвам аз как 2 чадъра и 4 шезлонга по 3.60 лв. правят 30.00 лв., а той вшка"...шалтетата на шезлонга са по 2.10 лв. всяко". Пак ми стана тъпо.
В заключиние мога да кажа, че цените в Поморие към момента са повече от прилични. Аз толкова евтина почивка от години не съм имала.

В кой хотел сте били?

# 117
Ако получиш нормално отношение, ще оставиш бакшиш. Ама като се отнасят към теб с пренебрежение и даже грубо на моменти, какво очакват... да не говорим, пе като ти връщат рестото и гледат да те прецакат. Вчера купуваме сладолед на малкото и продавачката - рускиня и връща с 3лв по-малко. Може и да ги бяхме оставили, ама така нагло да те цака, айде мерси... Ама как разбра на български като й приказвам, уж не разбираше Scream
Иначе и персонала разбирам - повечето са младежи, неквалифицирани, необучени, ниско платени, с много извънредни часове и тн. и е нормално да са изнервени. Но гостите нямат вина за това, че да си го изкарват на тях.

# 118
Това по морето е манталитет на работещите, както от 100 км може да се познае стар кадър на Балкантурист Simple Smile
Много рядко има бели врани т.е. нормално обслужване.
Давам пример: силно гримирана леля раздава пица на снек бар в хотел с инклузив: румънци и поляци вземат колкото могат да носят - дава им, за това е там.
Идва ред на българин - иска две парчета, отговор: "ама това са последните две..." ММ беше търпелив да й обясни, че все така иска две парчета. П.П. Големината им е 10x10 см всяко, толкова са колосални като количество.
Но пък украинката от предния ден все питаше дали не искаме още от каквото сме си избрали.

# 119
То манталитета на бай Ганьо е неизкореним!Случката е от Китен хотел Жасмин.Хранене на вечеря/бяхме единствено българско семейство и всичко само чехи / всеки си взема от храната.Имаше пържени малки шницели  и си вземат хората по 2-3.Тъкмо бяхме седнали, че като изкочи една бойна леля от кухнята и се развика "защо си вземат по толкова много, така нямало да стигнат за всички, какво било това плюскане...".Всички слушат от служителите и никой не реагира да и направи забележка , а чехите не разбират и само се ослушват! И стои от страни тази и брои кой колко си сипва! Още на два пъти станахме свидетели на такъв скандал от страна на тази леля по повод количеството храна която се взема, а сме на шведска маса!Направо бяхме бясни, едва спрях мъжа ми да не ходи да се разправя/ а може би не трябваше/!

Общи условия

Активация на акаунт