НПМГ - тема 8

• 77 568
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Все същите деца са си. Умни и ученолюбиви.

# 226
Тогава защо постоянно ги сравнявате. Много грозно звучи отстрани. Все едно избивате комплекси.
Всички виждат, че училищата са различни и несравними. Ама и децата, които учат в тях са различни.
Не разбирам този коментар. Че чак и грозно? И за какви комплекси става дума изобщо? Децата имаха бал да бъдат приети там, но дори не писаха СМГ в подредбата. И разбира се, че ще сравняват двете най-добри математически. гимназии. Как иначе ще се направи избор?

# 227
  • София
Не разбирам този коментар.
И аз сега трябва да го обяснявам ли?
Това, че някое дете е избрало едното училище, не прави другите две по-лоши.
Имате ли дете учило и в трите училища?
Ето например за две от тях ученето стои пред това децата да са приятели и да се чувстват добре, но тези двете се представят по-добре на олимпиади. В други две от училищата оценките се занижават, но това кара децата да учат по всички предмети, не само по профилиращите. В две от училищата голяма част от родителите са с болни амбиции и това се отразява зле на децата, но бута училището напред. В две от училищата децата са с различни интереси и съответно приятелствата не са еднотипни…
И така може да се продължи до безкрай. Всяко училище си има своите особености и затова децата избират едното или другото.
Вашето дете не е критерий за това, кое е най-доброто за моето. Моето дете, местейки се от едното в другото училище, трябваше да направи компромис с нещо, за сметка на друго нещо.

Това достатъчно обяснение ли е, защо не трябва да се хващаме на коментарите на всяка, която я мързи да прочете назад темата, задава тъпи въпроси и изказва “мъдри” мисли в стил “моето дете е най-умното, другите не са достойни за него”, или “и това училище ли не може да стъпи да малкото пръстче на частното, в което учи гениалното ми дете”?

# 228
Много са различни двете училища. Което е чудесно, защото и двамата ми сина не искаха и да чуят за СМГ Simple Smile

Не разбирам този коментар. Че чак и грозно? И за какви комплекси става дума изобщо? Децата имаха бал да бъдат приети там, но дори не писаха СМГ в подредбата. И разбира се, че ще сравняват двете най-добри математически. гимназии. Как иначе ще се направи избор?

Викаш, щом децата ТИ не са избрали СМГ, значи не струва, а?!!?

# 229
  • София
Малко да променя темата - знаете ли дали предстоящите родителски срещи на 14.12 ще бъдат Само за избор на съвет?

# 230
НикиК, аз така разбрах писмото, а и продължителността на РС също ме кара  да мисля, че ще е само за това.

# 231
Малко да променя темата - знаете ли дали предстоящите родителски срещи на 14.12 ще бъдат Само за избор на съвет?
Определено тази на шестокласниците няма да е само за избор на съвет. Ще трябва да поговорим и за проблемите с часовете по БЕЛ. Предполагам ще отнеме време.

# 232
И в 5 клас са на смени само половин ден? От миналата година мисля, че тези деца с най-висок брой точки са се записали в СМГ на първо класиране, гледай списъците. На нас НПМГ ни е първи избор.

# 233
  • София
И в 5 клас са на смени само половин ден? От миналата година мисля, че тези деца с най-висок брой точки са се записали в СМГ на първо класиране, гледай списъците. На нас НПМГ ни е първи избор.

Дете на приятели тази година не успя да влезне в НПМГ и записа СМГ (5 клас). Нищо не се знае... Дано има късмет детенцето Ви и влезе там, където желае!

# 234
Детето е 5 клас, предпочете НПМГ. Има възможност да се занимава освен с математика и с друго - астрономия, информатика, че и музика. Децата са добри, помагат си, преподавателите работят с тях в посока изграждане на колектив, развиване на собствена мисъл и аргументиране. Правят експерименти, водят ги на различни събития. За нас това беше добър избор.

# 235
Не разбирам този коментар.
И аз сега трябва да го обяснявам ли?
Нищо подобно не съм казала. ЗА МОИТЕ ДЕЦА това е изборът, който те направиха, и мога да го споделя свободно, без да бъда засипвана с поредните дъвки като комплекси, супер майки и даровити деца и прочие омръзнали ни да четем неща. Другите разсъждения са си Ваши и не са мотивирани от моя коментар, а от някакви Ваши си страсти. Много грубо изказване, второ поред.

Аз спирам да цапам темата, защото целта й е друга.

# 236
  • София
За мен е съвсем естествено да се сравняват училищата, защото конкретно по отношение на прима в 5 клас са в пряка конкуренция за най - добрите математици в града. Подготовката е еднаква. Аз като родител също се интересувах какво ги отличава. В крайна сметка, изборът при моето дете се предопредели от това, къде го приеха. Simple Smile С по - резултатите деца, които ги приемат навсякъде изборът е по - труден.
В гимназиален етап познавам вече много деца и от СМГ и от НПМГ и съм очарована и от едните, и от другите.

# 237
  • sofia
Здравейте, и синът ми се е насочил към НПМГ за след 4-ти клас. Математиката му върви много, но предполагам трябват и уроци. Днес беше на олимпиада и се надявам да е минал на следващо ниво. Има ли случаи на деца, влезли в гимназията (НПМГ), без частни уроци? И бихте ли препоръчали учител, който подготвя за състезанията в южните квартали?

# 238
Прием е напълно възможен и с домашна подготовка. Но все пак са нужни много, много занимания с детето вкъщи със състезателен материал.

# 239
Здравейте, и синът ми се е насочил към НПМГ за след 4-ти клас. Математиката му върви много, но предполагам трябват и уроци. Днес беше на олимпиада и се надявам да е минал на следващо ниво. Има ли случаи на деца, влезли в гимназията (НПМГ), без частни уроци? И бихте ли препоръчали учител, който подготвя за състезанията в южните квартали?

Ако Вие можете да подготвите детето и сте работили с него до момента, можете да минете и без уроци.Вземете миналогодишната тема на Математика за всеки и Пролетното и вижте дали можете да се справите. Но ако разчитате на училищната математика и нямате идея от типовете задачи и как да ги обясните достъпно, ще бъде много трудна мисията. За курсове сте закъснели, но може и да има свободни места след първи модул. Имайте предвид, че повечето деца се готвят от по-рано и материалът е доста за наваксване. За частни уроци, според мен, положението ще е същото като с курсовете.Успех

Общи условия

Активация на акаунт