НПМГ - тема 8

• 77 606
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Няма откъде да ги намерят тези учители по информатика на необходимото високо ниво. То си е като шестица от тотото това. Добри са в природните науки, това и трябва да преподават приоритетно.

# 286
Здравейте, в малките паралелки (5ти до 7ми клас) имат ли квоти за момичета и момчета?  И ако не, може ли някой да каже как са класовете сега - по колко момичета и по колко момчета?

# 287
  • София
Здравейте, в малките паралелки (5ти до 7ми клас) имат ли квоти за момичета и момчета?  И ако не, може ли някой да каже как са класовете сега - по колко момичета и по колко момчета?
Няма квоти.
За разпределението нямам лични наблюдения, освен от другата гимназия от преди -5-6 г, когато момичетата бяха по 7-10 в клас от 30ина деца.
Здравейте, без олимпиадата по математика дали детето ми би имало шанс да влезе в НПМГ?

Здравейте, можете да видите класирането от миналата година - от 52 деца само 2 са получили реално повече точки на ОМ пред ПМС и следователно са взети при класирането.  В СМГ беше от значение, доколкото от ОМ се получаваха допълнително точки.
Тази година има голяма вероятност да са по-различни тези числа, тъй като коефициентът за Олимпиадата вече е 5, а не 4 както миналата година. Но със сигурност има шанс и без Олимпиада. Много зависи как ще се представи на другите състезания.

# 288
А ако по резултат момчетата изпреварват в пъти момичетата по бройка? Примерно се окаже, че се класират общо 10 момичетата и всичко друго момчета, по 5 момичетата в клас ли ще си оставят.... Тук с един татко си говорихме и той има теория, че в 4ти клас момчетата са по фокусирани и ще изкарат по добри резултати, пък в 7ми се обръщали нещата  уж... и от там се замислих дали имат квоти. Не мога да си представя клас с преобладаващ брой момчета.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 23:39 от good fight

# 289
Не е въпрос само на фокус, а и на бърза математическа мисъл и стабилна психика.
Мисля, че при прием след 4 клас съотношението винаги се върти около 2:1 в полза на момчетата.

# 290
Но тогава ме е ли по редно да има квоти, за да има баланс в класа?

# 291
Сина ми е в математическа паралелка с 4 момичета и 20 момчета. В този етап нямат драма и необходимост от баланс.

# 292
В шестите класове в НПМГ момчета и момичета са горе-долу поравно.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 11:05 от Гарганела

# 293
Сина ми е в математическа паралелка с 4 момичета и 20 момчета. В този етап нямат драма и необходимост от баланс.

За твоя син да, но за 4те девойки не знам Simple Smile   Това кой клас е?

# 294
Само подсещам. Може би езикови гимназии са по-подходящи, ако е проблем съотношението.

# 295
  • София
Не е въпрос само на фокус, а и на бърза математическа мисъл и стабилна психика.
Мисля, че при прием след 4 клас съотношението винаги се върти около 2:1 в полза на момчетата.

Не е вярно - в класа на моя син момичетата са с 3 повече.

# 296
Само подсещам. Може би езикови гимназии са по-подходящи, ако е проблем съотношението.

Вие сериозно ли?! И ако да, мога само да кажа "много мило, благодаря за полезното подсещане"

# 297

Вие сериозно ли?! И ако да, мога само да кажа "много мило, благодаря за полезното подсещане"
Абсолютно съм сериозна.

# 298
  • София
Няма откъде да ги намерят тези учители по информатика на необходимото високо ниво. То си е като шестица от тотото това. Добри са в природните науки, това и трябва да преподават приоритетно.
Нали си давате сметка, че има само една гимназия, която може да намери повече млади учители по информатика. От по-възрастните учители по-голямата част са завършили НПМГ. Международните отбори също се подготвят и от НПМГ-ци.
И само за сведение - в гимназията има добри учители не само по природните науки.

# 299

Абсолютно съм сериозна.

А ще ме светнете ли поне кои гимназии приемат 11 годишни, да започна да ги прозвънявам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт