Самотата - избор или съдба

• 4 976
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
наивница на средна възраст , да, точно така. Но увлечение не ми се струва правилната дума, остава усещането за краткотрайност и несериозност.

serilyn, И на трите въпроса - не. Но не се притеснявам от мъжете, все пак и работата ми изисква общуване. Кръгът ми от познати просто не включва мъже, с които да искам да съм близка. Не съм се разочаровала от въпросния човек, той не ми е причинил нищо лошо, дори напротив, но нещата не се стекоха така, както ми се искаше.

# 16
Според мен трябва да се освободиш от тия мисли да си позволиш да продължиш напред.

# 17
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Друго е обаче, когато по необходимост се срещам с въпросния мъж, изпитвам вълнението. Може да се каже, че този мъж ме изгради като личност, което усложнява ситуацията още повече. Аз никога не му казах какво изпитвам, но пък и той никога не предприе някаква крачка към мен и аз прецених, че няма и смисъл и е по-добре да не знае.

Емоционално не си приключила с него, затова другите мъже не те интересуват.

Първо трябва да “скъсаш” с него емоционално и тогава ще срещнеш някой и телесен мъж, който сега също може да е около теб, но ти да не го виждаш.

# 18
Ама той да не би да ти е преподавател в университета или работодател, щом те е изградил като човек? Ами смени си средата, която налага да го виждаш и ще спреш да тръпнеш за него. Няма как да стане, докато ти е пред очите.

# 19
  • Столичанин ама не в повече :D
Смятам, че е и двете, но при някои надделява едното при други другото. Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 21:58 от jerami

# 20
Идеализирането е присъщо на младостта.
Женен ли е този явно по-възрастен житейски гуру? Ако не, защо не пробваш да си разкриеш чувствата? Поне ще ти помогне да приключиш, ако той не те иска.

# 21
Не бих тръгвала по пътя да определям самотата като съдба, това може да даде някаква утеха, но те прави пасивен и примирен.

А ти какво искаш от живота? Имаш ли нужда от близост с мъж, любов, секс? Според мен се криеш зад тази стара история. Отдаваш й значение само защото нищо друго не ти е случвало.

# 22
Не виждам как ще станат нещата, щом този човек още е в живота ти...?

Изрежи го тотално, като ти е пред очите, няма да го забравиш никога, и никой друг няма да може да изпъкне пред него...

# 23
  • София
Дам, не си приключила с него емоционално, и затова си затворена за други. А липсата на други ти пречи да се откъснеш емоционално, защото само от него си получавала тази тръпка. Параграф 22. Трябва да нарушиш омагьосания кръг, дори да се наложи малко да се насилиш.

# 24
Избор е..
Вярно, че съм на години, но..всичко в живота ни е избор. Страх, разочарование, приоритети други..
Оставаш по-дълго време сам и става още по-сложно!
По-малко мисли и допусни!

# 25
Вкарала си се в излишна драматизация и сега се налага да философстваш Simple Smile Лято е, пусни се малко по течението. Едно несподелено увлечение от както си била на 19 да ти държи мокро до сега е вредна работа Simple Smile Останала ти е някаква романтична сянка от отношенията, която си сложила на пиадестал. Вредно е, наистина. Вярно, че хора всякакви, ама 6 години...
Пардон за израза, но смятам, че е подходящ, макар да си прося триенето - Живота не е к√р, не го взимай толкова навътре. Не можеш да играеш само на сигурно и да действаш, когато знаеш, че очакванията ти ще се оправдаят. Особено, когато даже не знаеш какво очакваш Simple Smile По-леко го давай Simple Smile

# 26
За съжаление обаче нещата в личния ми живот изобщо не вървят.
Ама ти ги чакаш сами да вървят или побутваш с нещо? Щото понякога не става само с чакане да долети принцът до твоя прозорец. Така че самотата е избор, да, особено когато избираш да се въртиш около човек с който ти е ясно че нямате допирателни.

# 27
Ако темите (които в последно време са като ксерокопия) бяха придружени от снимки, отговорите биха били доста по-конкретни и полезни. Trollface За съжаление - и обективни, което рядко се харесва.
Вие, психоаналитичките тука хубаво си давате еднотипните съвети - бий му шута, дигай си самочувствието и подобни, но явно не е така лесно, както предполагате. Особено ако в този свят, подчинен на визията, тя се оказва не на нивото на претенциите.

# 28
  • София
Същото важи и за мъжете - повечето от тях не са кой знае какви красавци. Повечето хора са средна хубост, по-скоро обикновени или невзрачни, но това не им пречи да имат претенции за качествата на другия. Кой знае, може и да са прави, всеки иска нещо по-добро от себе си, а и се смята за достатъчно хубав, за да иска повече от другия.

# 29
Обикновено мъжете търсят най-вече хубава жена, а жените - най-вече стабилен мъж.
Външността не е от еднакво значение при двата пола.
Джеймс е напълно прав за снимките.

Общи условия

Активация на акаунт