Самотата - избор или съдба

• 4 972
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Жените се опитваме да изглеждаме по-добре, а мъжете се опитват да ни убедят, че сме много претенциозни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 46
  • Paris, France
Скрит текст:
Млада си, всичко се преживява. Ако на 19 си била разочарована, 6 години по-късно сама си избрала да си на това дередже.
На 18-19 морето е до колене, като се сетя тогава каква съм била. Ама съвсем нормално е на тия години да има разочарования. На 19 е едно, но разочарование на 39 ще ти е в пъти по-трудно!

Сега щом си на 25 е абсолютно нормално приятелките ти вече да се ориентират към семейство. На тези години и малко след това хората се женят, раждат деца и тн.

Вглъбила си се в кариерата си, за да запълниш липси.

Излизаш ли с мъже? Имаш ли компания? Свалки? Каква ти е комуникацията с отсрещния пол?
Комуникацията ми е съвсем нормална и приятелска, нищо повече от това, защото просто не изпитвам привличането на влюбването. Друго е обаче, когато по необходимост се срещам с въпросния мъж, изпитвам вълнението. Може да се каже, че този мъж ме изгради като личност, което усложнява ситуацията още повече. Аз никога не му казах какво изпитвам, но пък и той никога не предприе някаква крачка към мен и аз прецених, че няма и смисъл и е по-добре да не знае.

Имах несподелена първа любов, която ме държа над десетилетие, беляза живота ми и предопредели някои, следващи избори, които направих.

Много ми беше тежко в тези десет години. Успях да сложа кръст на копнежите ми, когато майката на мъжа ми съобщи, че се е оженил. В моя мозък женен и особено с дете спира да бъде обект на полови желания.

Тогава успях да се освободя емоционално, да имам изключителна връзка с мъж и да живея с мъж. Веднага след приключването на тази истинска, първа връзка срещнах мъжа ми и се влюбих. Оттогава сме заедно, имаме две общи, вече пълнолетни деца.

Само 4 години след като научих, че се е оженил, въпросният ми любим тръгна да се развежда. Ако бях свободна емоционално, бих отишла да го видя, ако и да имаше дете. За съжаление вече е бил болен от рак и е починал 2 години след развода. След като научих за смъртта му, научих от майка му и няколко общи познати, че е бил силно влюбен в мене, но млад и неопитен и не е успял да ми го каже. Ако знаех, щях да го понатисна в някоя от безбройните нощи, в които прекарвахме времето си заедно сами. Вече е късно.

А мъжът, в когото си влюбена свободен ли е в момента? Ако да, можеш да пробваш да му кажеш, че много го харесваш.

Такава връзка не се забравя, изпепелява и после е трудно да срещнеш някой, който да то допадне. Единственият сигурен цяр е изживяване на връзката.

Съветът ми е да се преместиш ма ново място (ако може) и да почнеш да излизаш с мъже, идеално женени, временно в града, неподходящи за дълготрайна връзка. Така няма да се чувстваш виновна, че не даваш колкото получаваш емоционално или че губиш нечие време. Важно е да ти харесват физически и да прекарвате приятно. Няма да се влюбиш в тях, нито да ги заобичаш, но поне ще си живяла и ще придобиеш опит. С времето ще се почувстваш по-уверена и със свободни мъже и мъже, готови за сериозна връзка. Така направих аз. Най-добрата ми приятелка също заминала в чужбина и е успяла да се влюби.

Ново място, пътуване, излизане, партита му е майката.

Не гарантирам, че до 10г ще се отърсиш от несподелената любов. Имам приятелка, която я държа над 20г, но нейната любов е споделена.

# 47
То ясно. Не за всеки има мис Свят, тъй че и обикновените жени имаме шанс. Wink Но ако красотата нямаше никакво значение, никоя нямаше да си купува козметика, да се грижи за косата си, да подбира тоалети, в които изглежда добре и т. н.

Красотата:) Забелязвам, че все по-често жените не гледат мъже, а конкуренция. Дрехи, цвят на косата и т.н...Критиката и вниманието е към собствения пол Simple Smile

# 48
  • Столичанин ама не в повече :D
Всъщност много често съм виждал жени отиващи до магазина примерно за домати да слагат тоалети все едно отиват на оскарите, ама де да знам може да го правят вярвайки, че може да срещнат любовта ако вземат един и същ домат с някой мъж. Heart Eyes
Но по-интересната ситуация е ако отиват с мъжа до себе си и той е... с анцуг. Laughing

# 49
Женското разбиране за красота: "Да съм облечена с елегантна, разкошна рокля, цветът на педикюра ми да хармонира с чантата и сандалите, парфюмът ми да е не знам си къв, а обиците..."
Мъжкото разбиране за красота: "Да е облечена с квот да е, но фигурата да е трепач!"
Та, различни неща впечатляват мъжете и жените. Сигурно ще вникне той в хармонията между маникюра и обиците, особено ако фигурата не го кефи.

# 50
Имам позната, чията работа е да организира събития.
Фен съм на страницата и..
Учудващо, но повечето сключващи брак млади хора са далеч от съвършенството, но пък толкова позитивни.

Естествено. Грозничките (и мъже, и жени) интуитивно знаят, че избора им не е като на по-хубавите, и не си губят времето да изчакват много-много.
Щом лети, начи се яде.
При мъжете това важи даже за тези с по-добър външен вид.
Просто не сме толкова претенциозни като вас, а и както се спомена, жените,независимо от визията, се поддържат. Козметика, диети, такива работи.
То нали основно за собствено самочувствие Wink

# 51
Красивите, умните и богатите трудно се пласират..факт Wink

# 52
А като се пласират, все проблеми след това. А. Джоли, А. Хърд...

# 53
Да полагаш грижи за тяло, кожа, коса, тоалет и прочие означава, че си поддържана жена, а не че си красива. Мъжете харесват такива жени, защото това отношение към самата нея си говори за характера ѝ, а не защото с грим и токчета е оставила впечатление у тях, че е модел. Предимството на естествено красивите жени е силно надценявано, когато говорим за сериозна връзка, мъжете не са чак толкова наивни.

# 54
А първо трябва да се стигне до връзка. И ако младият човек е харесан от една готина мацка и от една неугледна, вероятно ще постъпи наивно и ще избере първосигнално първата. Вече ако тя го разочарова, може да дойде реда на грозничката, ама предполагам ще се пробва поне с още няколко хубавици преди туй. Grinning

# 55
Да ви кажа, мацката не ме ли привлича физически, друго няма значение. Не е задължително да е красавица, случвало ми се е и с най обикновени момичета да ме привлекат много силно. Но няма ли го тва привличане, нищо няма да стане.

# 56
  • София
А може жената да е естествено красива И поддържана Wink А защо да е наивно да избере хубавата? Външният вид не гарантира качества, нито липсата им. Но сам по себе си има стойност.

# 57
Ако не искаш да си сама трябва да си промениш начина на живот. Запознавай се с мъже, излизай, забавлявай се. Все ще се получи. Да боксуваш със стари любови и стари спомени няма смисъл. И не разсъждавай прекалено много.

# 58
А може жената да е естествено красива И поддържана Wink А защо да е наивно да избере хубавата? Външният вид не гарантира качества, нито липсата им. Но сам по себе си има стойност.
Има стойност, доколкото може да спре нечие внимание и да спечели шанс за опознаване. Само че нечие внимание може да бъде привлечено по 1001 начина, така че колко да са важни дългите бедра?
 Ако жената е естествено красива и поддържана, то ухажорите ще бъдат привлечени от нейната увереност и усмивка, защото първосигнално приемат, че тази жена няма да им стъжни живота с комплексите си. За един мъж не е важно жената дали е с къси крака, но е важно да не става смешна с 15см токчета до супера, докато се опитва да компенсира. Като цяло, доста от нас са омъжени/оженени за интелигентни хора с наднормено тегло и страхотно чувство за хумор.

# 59
За женската красота всеки мъж си има свой етанол.

Общи условия

Активация на акаунт