Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 29 996
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да се включа с инфо за любителите на сладоледа - продават и занаятчийски кето сладолед (с еритритол и повече мазнина), Gealato & Latte, имат и много добри сорбета, доставят до дома. Добре, че не съм много по сладкото, в противен случай бих доста кръшкала Blush , виж плодовете повече ме привличат.
Тази сутрин КЗ 5.5 Thinking, снощи хапнах останалите магданозени кюфтенца по-раничко и после редовната разходка в парка около час. Стойности до 5.3 съм виждала сутрин и това е, по-ниско - не.

# 151
И аз съм така сутрин.
И днес е 5,5, но снощи изядох 3 кайсии, доста кисели бяха, затова. Мислех, че ще ударя шестака 😀, защото плодовете въобще ни ги толерира моята кръшна снага.
За една година режим нито хлебчета ми се ядат, нито сладолед, а шоколади въобще. Имам у нас 3 на Линд, така си стоят.
Но снощи преди вечеря кз ми беше 4,9.
Сега бодряшки ще ходя до Ремедиума на Денкоглу, да си взема магнезиев цитрат на прах на ХаяЛабс, че само в три аптеки в София пише, че има наличност.
Ок. 2 км е от нас, ще действам в бързо темпо дотам и обратно, да видя кз. Лошото е, че от тези кайсии съм гладна, браво на мен 😩

# 152
С плодовете наистина не всеки ги толерира... Аз цял живот си знам че плодове или пък плодов сок и компоти дето от малка ме гонят с тях че полезни пък аз бягам, не са за мен. Става ми сладко в устата за дълго време, вода ми се пие, после все ми е гладно, абе не е готино.
И това е откакто се помня, не обичам да ми остава така сладък вкус, а това с водата съм си го забелязала много преди да ми се появят каквито и да е признаци за метаболитни проблеми. Припках тогава по габровските баири нагоре и надолу всеки ден, бях си в топ форма и изгарях всичко що изям без да ми се лепне и грамче. И пак така беше. От малка ако изобщо изям плод, си избирам твърди и недоузрели защото само те ми харесват и всички ми се чудят. Е какво да им се мъча да ги ям тогава? Обичам свежа храна, но си наблягам на зеленчуци и това е.

Zabraven Profil, не знам какво кисело мляко консумираш но тези в магазините обикновено не са това дето търсиш като пробиотик, за съжаление. Закваската която използват е в по-различен състав от тази с която сме известни по цял свят, освен че след заквасването май минава и нещо като пастьоризация набързо, то затова и не вкисва после сума време. Като малка си спомням млякото в бурканите, съвсем друг вкус имаше и след няколко дни вече ставаше само баба да замеси нещо с него... Има да се продават и читави закваски де, но е по-сложно за купуване и повечето хора дори и да си квасят вкъщи, заквасват с купено кисело мляко та все тая. Заради това си завъдих и тоя домашен любимец кефирената гъба, на мляко в кофичка не чакам за пробиотик. Не знам пробвала ли си това да използваш и дали ти допада.

# 153
Нати, ей сега си взех от лидл една безалкохолна бира 😀 Точно за теб си помислих
Ще видя вкъщи състава, такова за пръв път купувам.
Като идва комшийката да и правя коктейли, да лоча и аз уж нещо. Ако става, де.

# 154
tays, обикновено безалкохолните бири са яко бъкани със захар и като цяло са хем блудкави, хем сладки. Сподели после какво си взела и дали ти е харесала.

# 155
Хаха, то с бирата ме запомниха всички, ако не с кюфтетата Joy
Свикнах без бира аз, по повод се почерпвам по някоя да ми мине меракът и до там. На заместители като цяло не налитам, не само за бирата. Хич не е проблемът само в алкохола при нея, то все едно хляб да ям. Дай да я видим какво пише на нея де, че сме се събрали любопитни тук Grinning
Ама аз съм такъв инат и перде, че наумя ли си нещо и край. Преди години кафето бях спряла, а то ми е свещено и до ден днешен... ама тогава като го реших, поне 2-3 години минаха докато пак го пропия, може и 4 да са били всъщност. Та бира ли ще ме спре точно?
Скрит текст:
От приятелите ми често си поръчват някакви такива като излезем, че предимно шофират дори и за кръчма, запомнила съм само че техните "детски" бири са доволно по-скъпи от моята нормална, а пък са баш в детски размер. Това в заведение каквито има, вкъщи бира не се купува от години, евентуално за гости което е вече голяма рядкост.

# 156
  • Столичанин ама не в повече :D
Изследвания, антитела, инак специално стомашно чревни проблеми никога не съм имал от каквито и да били храни, при мен проблемите с непоносимостите се изрязяват в отчетливо усещане на биенето на сърцето, при отпускане и съответно пречене на всякаква почивка. Иначе да кефирът и киселото мляко са полезни заради полезните бактерии. Кефир сме правили някъде преди 5-6 години.
Аз подобни симптоми със сърцебиене след ядене, преди няколко месеца започнах да забелязвам след ядене на хляб, бяло брашно. Затова се разрових по темите за ИР или хранителни непоносимости. Но доколкото разбрах, освен че са скъпи, такива изследвания не са надеждни, освен ако не се вземе проба от стомаха. Или има надежден тест? А на мен съответно единствено за хеликобактер ми направиха проба. Иначе и с млечните отдавна внимавам, предизвикват ми стомашен дискомфорт. Последният път преди много години като пих прясно мляко, голяма беля си направих. Ограничила съм до масло и кисело мляко, заради млечнокиселите бактерии, но пак не трябва много, особено ако се съмняваме за възпаление, млечните наливат масло в огъня. Кефир също е супер зс пробиотик. Иначе наскоро гледах рецепти за разликата между туршия и ферментация и мисля да пробвам, пак за пробиотици, но от зеленчуци, които ферментират в свой сос без стерилизация, т.е без убиване на бактериите и витамините.
Невена, аз си правя смути горски плод и кокосово мляко, мислих, че горските плодове са с малко захар и много кисели. Кокосово мляко ползвам, защото ми харесва на вкус, преди слагах овесено, може би да върна. Просто прясното мляко много ми дразни стомаха, няма закваска в него, а кисело мляко ми се бърка сутрин с кафето и го ям вечер. Замених с това закуската с овесени ядки, аз ги харесвам цели и не преварени, а накиснати в горещо овесено мляко, т.е леко да ми хрупат, но и от такава закуска ми скачаше пулса, а шепа горски плод с мляко ми е много добре, хем сито, хем бодро, аз бавно го изпивам към 40 мин. се мотам с него. Просто според мен моят проблем е глутенът, по самонаблюдения.
Не, това е друго, твойто ми се е случвало след едноседмично суровоядство, когато захраних с хляб с масло Laughing и тогава сигурно пулса ми скочи с 40 единици, различно е от това, което имам предвид, както казах пулса не ми става бърз, но като легна си  и се отпусна почвам да си усещам ударите на сърцето и съответно заспиването е трудно. Относно ферментация от няколко години почнахме да си ферментираме зеле, но без сол единствено с вода, и след това течността за пиене е приятна и освежаваща. Smiley

# 157
Ем, да докладвам. Ок. 7000 крачки насам-натам,  ок.5 км ми показа крачкомерът, и се прибрах запъхтяна , този път не пих сок от цвекло и кз. 6, 5. Водя го интензивна тренировка, в темпо поне. И без друго е жега и бях с раница поне 5 кила.
Ще меря преди обяда пак на спокойствие.

За бирите- у нас има и една алкохолна.
Снимах и двете и отпред , и отзад . Калориите на безалкохолната са 26, на алкохолната -42.
Не знам съставът как е, хмелове, ечемичени работи , не им разбирам, а и сега ще ви ги кача в скрит текст, снимах нарочно с фотоапарат, да се вижда по-ясно и май пак нищо не направих, ама нейсе.
Скрит текст:

Хич не съм по фотографията, ич не са фотогенични, като два бъбрека са, ама толкова си мога Angry

Помня как ме отказахте от един квас, тогава излях 4 кила  в мивката. Никой не ги поиска да ги пие, а аз, ако не бях с проблеми, щях да си ги изкъркам с кеф.

Иначе си взех магнезиевия цитрат на прах и една хранителна мая на Драгон взех, ще ръсвам, щото си нямам кефирена гъба, но ви наблюдавам с тези гъби, може и да узрея да се снабдя и аз.

# 158
  • Столичанин ама не в повече :D
Е има едно нещо наречено бирено коремче, така че... , не съм докосвал такова нещо поне от 5 години (въпреки, че имаше едни с плодов сок дето много ми харесваха, ама там калориите със сигурност са били още повече Smile ).

# 159
То и аз не съм по бирата, розе обичам и ми смъква кз, ама от много време, поне два- три месеца, не съм докосвала.
Само на вода съм и някое и друго фрапе.

# 160
  • Paris, France
Zabraven profil, горските плодове може да са с малко захар, но смлени и изгълтани нез дъвчене, те нахлуват бързо в кръвообращението необработени с амилаза. В 100г малини има 12г ВХ, в чаша малини от 125г са 15г. Ако ги сдъвчеш и изядеш след протеин, добре. Ако ги смесиш с мазнина, мазнината пречи на обработката на ВХ и може да се окажеш с по-висока КЗ отколкото след нещо по-въглехидратно. Сутрин ИР е най-висока и трябва да се яде протеин. Протеините увеличават обмяната и така през деня горим повече калории. Мазнината и ВХ са енергия.

Да се включа с инфо за любителите на сладоледа - продават и занаятчийски кето сладолед (с еритритол и повече мазнина), Gealato & Latte, имат и много добри сорбета, доставят до дома.

Еритролът омазнява черен дроб и вътрешности и не е подходящ за пишещите в темата. Пише го в първия пост. Няма подходящ подсладител за нас. При нисък инсулин о висока КЗ е ОК да се яде стевия, но при висок не. Сладоледът си е боклук, мазнина с ВХ. Миналата година изядох поне 10 сладоледа лятото, но тази година не съм виждала и не смятам да ги ям. ОК е преди спорт, може би за хора, които вече нямат ИР и са отслабнали.

tays, предвид всичко, което правиш почвам да си мисля, че имаш някаква дисбиоза в червата. Някакви бактерии или гъби, които ти вдигат КЗ. Гордън беше писал за този феномен. Неговата КЗ падаше трайно като ядеше куркума с черен пипер и пиеше лимонена киселина с вит С на всеки час, но се качваше като спре. Ще потърся дали съм запазила какво пи той и ще ти го напиша. Беше нещо като чаена лъжица куркума с малко черен пипер сутрин и вечер и вода с лимонтозу и вит С всеки час. Спират се всякакви ВХ, алкохол и захари, даже алкохолни като еритрол, защото хранят неподходящите бактерии. Яде се само прясно сготвена храна и нищо сурово. После се пият пробиотици и се ядат пребиотици. При 50% от неуспяващите да свалят КЗ с диета и спорт работи. Ще се разтърся, че не помня къде го дянах.

# 161
Неве, не се кахъри, много си мила !
Ще пускам пак изследвания като стане по-хладно и пак ще пиша.
Вчера бях при джипката с последните ми кръвни , кз сутринта 4,98, а гкх 5,70 / за справка, предния път ноември беше паднал на 5,2/, инсулинът ми от 7, 1 станал 9, 9.
Тя ми вика, я се виж, нищо ти няма, екстра си. Разправям и за инсулина , варирал .
Да не го мисля.  Гликираният бил добре. Та какво повече да направя, подвих петичка и си тръгнах. Тук с вас се "лекувам".

Неве, откакто влезе пак да пишеш активно, си припомних, че не трябваше много мазно да се яде. Аз за по-лесно го бях подкарала на бекони , свинско , кюфтета от витрина.
Знам, вредно, но има такива периоди, дето не мога да готвя, направо от спирката на пазара , е , уж от едни Партньори Stuck Out Tongue Winking Eye , купувам пържоли и кебапи, защото нямам сили и време дори да напазарувам, та да готвя още по-малко.
От две седмици съм само на мръвки, пилешко най- вече, яйца, риби  и салати.
Опитах да пия ябълков оцет, но както мин. година, така и сега, получих подуване и болки в корема.

От довечера започвам и магнезий и това е.
А , и на йога съм .

# 162
  • Paris, France
tays, честит преддиабет 💐. Hba1c 5.7-6.4 = преддиабет според офицЕЯлнЪтЪ медицина:

https://www.cdc.gov/diabetes/managing/managing-blood-sugar/a1c.h … pe%202%20diabetes.

Hba1c 5.7% e усреднена КЗ от 6.4mmol/l или 117мг/дл. Егати! Достатъчно да храни милиарди гъби и бактерии във всеки един момент.

Това с подуването след оцет ми прилича на някакви гъби.

Лошата новина - колкото и спорт и диета да правиш, гъбите си ядат месцето, алкохолеца и малкото ВХ, които поемаш и си произвеждат захар. Ти си имаш захарна фабрика в червата в момента, според мене.

Добрата новина е, че с малко по-сериозна и еднообразна диета и добавки можеш да се отървеш от тях. Спират се алкохол, ВХ, всякаква сурова храна и се яде само готвено под налягане. Всички зеленчуци и ядки имат гъби по повърхността. Трябва да минат през огън от поне 105-110°С за да се изтрепят.

Диетата не е трудна. Хвърляш цели парчета пуешко, дворно пилешко, риба, даже овче или краве месо в тенджера под налягане, заедно със спанак, лук, чесън, зелено, прясно зеле, броколи, бок чой, коприва, лапад, каквото се сетиш, сол, черен пипер, куркума, канела, сминдух, дафинов лист и сварява хубаво. Ядеш веднага. Ако ще ядеш втори път, претопляш 10 мин под налягане, но идеално изяждаш веднага. Едно или 2 яденета на ден в малък прозорец.

Eй това е илачът:

https://www.amazon.com/Pure-Essence-Candex-Supplement-Capsules/dp/B095DGT4M2

Разгражда обвивката на гъбите. Чела съм по групи, че излиза много по-евтино да се купят ензимите поотделно, на прах, ама не записах откъде. Това са амилази, целулази и ей такива.

Отделно куркума с черен пипер, по 2-3г куркума и 10-15мг черен пипер няколко пъти дневно, 2 пъти май беше и лимонтозу и вит С непрекъснато. Тях можеш да ги купиш на прах в кутия. Лимонената киселина неутрализира алкохола, който захарните гъби произвеждат.

Алкохол + киселина = естер + вода.

Цейлонска канела, много чесън, люти чушки и карамфил (подправка) са полезни.

Itraconazole, Nystatin и всичко по рецепта не работи в дългосрочен план.

Пилешкото може да влоши гъби ако е пълно с антибиотици. Свинското и то. Мляното месо е 50% бактерии и гъби, 99% ако е от витрина. Азара беше писала за висока КЗ след пиле от витрина.

Ми, това е.

А, линковете!

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814612001744

https://drhyman.com/blog/2010/07/23/is-hidden-fungus-making-you-ill/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0003986174800111

https://www.future-science.com/doi/full/10.4155/fmc.13.189

https://www.nature.com/articles/s41598-018-25154-9

Маслото от риган трепе гъбите, но трепе и полезните бактерии.

# 163
Много, много ти благодаря ❤
Качвам в папка и вадя мултикукъра .
На мм лошо ще му стане, много го мрази 🤣, дори ми разправяше да го нося на балкона, викам да не сме в шейсетте на 20 век, дай и скарата тогава.

Сега поне съм във ваканция, ще оправя храненето, но откъде клюцащи пилета, идея нямам.
Пак ти благодаря!
Ще взема и да си запиша час за ендокринолог, знам ли вече.
Все си мисля, че имам нужда от хапче, ама джипито ме изпроводи като абсолютно здрава. Щом нЕам симптоми, какво съм искала.
Викам, да съм здрава. Ми здрава си, айде чао.

# 164
  • Paris, France
tays, Метформин може да помогне, но има случаи на диабетици на Метформин, които произвеждат алкохол в червата въпреки лекарствата и се озовават в болница с алкохолно натравяне, а не близват алкохол. То си има и име.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513346/

https://www.researchgate.net/publication/270850262_A_Case_Study_ … ausative_Organism

Помня, че в сайта си Гордън беше си сложил КЗ за деня и като пиеше 3× дневно по 2.5г куркума + 10мг пиперин имаше КЗ на леко диабетичен, 116мг/дл. Като увеличеше дозата с 50% имаше по-ниска КЗ, а като я увеличеше двойно се беше събудил с КЗ 54мг/дл, тоест 3ммол/л о по цял ден ходеше с КЗ под 80мг/дл, а даже не спортуваше. Ядеше едно и също всеки ден. Това Метформин не го постига.

Като чета какво ти е казал джипито си представям какво ще каже ендокринологът.

Метформинът променя чревната флора, но не изтрепва гъбите, които вдигат КЗ. Доказателството е, че не са много хората, пили Метформин и излекували се.

За мене трябва да си оправиш яденето, пък ако ще с цената на спиране на спорт. На тебе той не ти помага.

Помня, че Гордън ядеше по 450г пуешко всеки ден, сготвено с домати и ядеше някакъв хляб от чия и лен, но печеше чията заради гъбите.

Яд ме е,че не му запазих адреса на сайта. Човекът е за нобелова награда. Професор е по математика в университет от Бръшляната лига. Това, което научих от безплатния му сайт, никой лекар не ми го каза.

Мисля, че и с агнешко, овче, телешко, говеждо, козе месо ще стане. За пилешко и свинско вече писах защо съм негативна, но и доста хора писаха, че виждат лоша КЗ след тях, дори след разпадане в експрес тенджера. А може да пробваш.

Месото от витрина ще си го гледаш на витрината. Windows shopping 🤐.

Пробвай куркумата! Нищо не губиш, не е вредна, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт