Отговори
# 2 370
Имам за щастие пръстен с този рядък камък танзанит. Почти никой не го разпознава и все разказвам истории за камъка, но е наистина мн красив.
Интересен се оказа Simple Smile
"Танзанит считается камнем благополучия, успеха и семейного счастья. Талисманом, амулетом и оберегом может стать любое изделие из этого минерала, а также «самостоятельный» камень в оправе или без. Уже в древности племена масаи использовали танзанит как оберег.

Если хотите привлечь любовь, танзанит лучше носить в кольце, а обрести уверенность в себе и стать привлекательнее в глазах мужчин помогут серьги с этим камнем. Танзанитовая брошь поспособствует карьерному росту. А согласно философии фэн-шуй, танзанит связан с лобной чакрой, а значит, влияет на состояние головного мозга, стимулирует креативность, помогает обрести мудрость и стать активнее и заметнее в общественной жизни.

В обществе танзанит — символ богатства, роскоши и элегантности, а также безбедной и счастливой семейной жизни. Поэтому его стоит дарить и покупать для привлечения материальных благ, а еще — преподносить супругам на атласную свадьбу (24-ю годовщину брака)."

PS Хммм, пак спестих пари Grinning
"Танзанит практически универсален — знак, представителям которых его не рекомендуется носить вообще, только один: Телец. Тельцам минерал не принесет ничего, кроме проблем — как в семье, так и на работе."

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 16:27 от Agent Provocateur

# 2 371
  • някъде под слънцето...
И моите скъпи  бижута са  както при агента по кутиите.Последната ми  са лудост гривни с камъни, в стила на лъвицата.
Чакам последните две поръчки, гривна танзанит и гривна йолит Мисля да поспра малко,  темпото защото  се насъбраха доста и всички в  синята гама.
Нося ги с два  сребърни пръстена, с  огромни правоъгълни камъни. Единият  с   лунен камък, другият с  лабрадорит

# 2 372
  • София
Изобщо не ме вълнуват скъпи бижута.

Днес си позволих да обуя къси панталони за разходка до Черни връх. Отдавна не бях носила толкова късо.
……..

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 22:25 от змия

# 2 373
  • София
Копче, много си хубава, и маникюрът също е много летен и красив.
Благодаря! Hug
Тука съм успяла да снимам на дневна морска светлина Laughing

# 2 374
Аз пък обичам бижута и ги нося с удоволствие. Но само злато...камъните може да са всякакви.
Днес мм ми купи гривна и пръстен, много са стилни, довечера ще ги вземем и ще ги покажа....
Така се оказвам за юбилея с два подаръка, комплект и пръстен с диамант! Wink Днешните аз предложих да си ги платя, но...

# 2 375
И аз обожавам бижутата  и парфюмите/ козметиката. Също и шаловете.

Нося с удоволствие.

Честота годишнина, Мими!

# 2 376
  • някъде под слънцето...
И аз обожавам бижутата  и парфюмите/ козметиката. Също и шаловете.

Нося с удоволствие.

Пълно съвпадение, но добавям и фино бельо.

# 2 377
#mimi.7299, задължително да покажеш бижутата 😊 и не разбрах точно какъв е повода, но честити, с много здраве да си ги разхождаш 🌷

# 2 378
Момичета благодаря, но поводът е моят юбилей, който е чак другата събота! В петък заминаваме за Тасос, там ще го празнувам, а новият златен комплект е от България! Hug но е италиански!
Парфюмите са ми другата слабост, утре идва втора бутилка от Pure Eve, нали тук ми го препоръчахте. Харесва ми много, този път поръчах 100мл

# 2 379
Обожавам хубави парфюми, старият черен Силанс ми беше любим вечерен години наред. Харесвах  2-3 свежи дневни. Но от няколко години, заради астмата, не мога да ползвам и търпя никакви миризми, задушават ме. Следобед се видяхме със съседката и веднага се разкашлях от парфюма й.

# 2 380
Нахлувам, понеже говорите за танзинит и сапфири. От месец и половина оглеждам за пръстен с един от двата камъка, понеже много ми харесват, а и си падам по бледо лилаво (цвят лавандула) в съчетание с бледо зелено. И аз като Роки съм на 4-ти с рожен ден, а на втори имаме 10 годишнина от сватбата и ми е едно развалнувано от сега. Гледах в етси едни прекрасни пръстени, но цените са над 1000$. Обичам розово злато, сега сменихме халките с розови (понеже и годишнината се води такава). Чакам мъжът ми да се прибере на първи и да му надяна новата халка, аз вече подносих моята. А за пръстена съм си измислила мой модел, остава да си купя камъните и да търся бижутер да ми го изработи. Обикновено в такива приключения се вкарвам. Препоръчайте някой, от който сте доволни. Пръстен с диамант си имам, но искам нещо ново.

# 2 381
  • тук-там
Дай пример какво харесваш. Да не ти предложим нещо нежно и семпло, а ти да си падаш по обемни пръстени с големи камъни например.

# 2 382
Дай пример какво харесваш. Да не ти предложим нещо нежно и семпло, а ти да си падаш по обемни пръстени с големи камъни например.
Ако това е към мен, исках да ми препоръчате бижутер за изработка. Иначе харесвам нещо като това:

# 2 383
Този е много нежен. А камъни решила ли си от къде ще купиш?
Ето тук предлагат танзанити  https://balkanmineral.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D … 0%bd%d0%b8%d1%82/

И сапфири
https://balkanmineral.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D … 1%84%d0%b8%d1%80/

ПС Дето някой твърдеше, че включвания SI не се виждали с просто око. Ето един естествено син сапфир SI1,на който му се виждат включванията дори на видеото. Не е грозно, според мен, но може някого да го дразни и да не иска да се виждат такива.
https://balkanmineral.com/produkt/0-47%d0%ba%d1%82-6x4-5%d0%bc%d … 0%b5%d1%82%d0%b8/

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 18:55 от Diorela

# 2 384
Ето го комплекта

Общи условия

Активация на акаунт