Отговори
# 2 100
Оля, подкрепям те.

Не знам, имам близки приятелки от 40 г, имам и нови приятелки (от последните 10 г). Всички са в различни сфери и социални и семейни статуси - и нито една няма сериозни отклонения в кг през годините (изкл бременностите).

# 2 101
  • пустинята Гоби
Това е норма вече, да си родител след 40 г. и да изглеждаш добре.

# 2 102
Simple Smile Да, това е ясно. Търся отзиви за марката.
С направено домашно, за моя тип кожа, за правилния сезон, всичко точно, пак има кремове, които според производителя им са много подходящи за мен, а се оказва, че не са никак приятни за ползване иначе. Мерси все пак.

Скрит текст:
Да се включа в темата ненадейно Simple Smile да питам за този крем (и/или друга козметика на ISDIN, ако някой е ползвал), какви са отзивите Ви? Най-общо какво усещане оставя върху кожата.
ISDIN са съвременни продукти, формулирани за различни кожи, но какво усещане ще остави върху лицето даден продукт зависи основно от това какъв е типа кожа и в какво състояние е, както и какви количества се ползват и каква козметика си натрупал под него. Бърз пример - една богата формула ще попие бързо и без остатък върху лицето на приятелката ми със суха кожа, но върху моята смесена през лятото може и да не попие и да я усещам като некомфортен и за мен продукт, етц. Същият продукт ползван през по-студен сезон може да е много по-приятен за мен. Та се налага и да познаваш кожата си и да си направиш домашното преди да купиш, не става само с една гола препоръка от приятелка!

Друг ISDIN сънскрийн от това лято, който си взех препоръчан ot SL е този:

[/spoiler]

# 2 103
  • някъде под слънцето...
Винаги съм мислила, че гена е  нещо прекрасно, но....е определящ  до към  20 -25 .
После ген и грижи стават фифти,  фифти, а  след  40години в обшия слуай  водещи за визията са  грижите. .
Лошото на "добрия ген" е,  че  често води до бездействие, което след определена възраст го обезличива.
Доброто на лошия ген е, че те държи буден и те кара да се опитваш да го компенсираш.
Изтеглила съм късата клечка за много неща,  но  с много усилия и инат съм успявяла  да компенсирам  повечето недостатъци и да имам ако не атрактивна, то поне  приятна и хармонична визия.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:50 от sl

# 2 104
  • пустинята Гоби
След 40 добрият ген започва да се огъва, дотогава може да си живееш прекрасно с леки грижи и движение.

# 2 105
sl, напълно съм съгласна с теб. И аз съм от тези с "добър" ген и точно това е нещото, което ми докара обездвижването. Вече го усещам. Хубавото е не, че не е видимо още, та ще взема мерки.
Ето, с ваша помощ и стимул вече работя по въпроса. Blush

# 2 106
  • София
Някой дали не може да направи скрийншот на Савова и да го пусне на нас, които никога не сме я виждали?
По въпроса с килограмите - при определени хормонални състояние въобще не е лесно да се поддържат, каквото и да правиш. Казвам го като човек с Хашимото от 20 години, спортувам, колкото мога, внимавам с хранененто, но съм 168см по паспорт и вече твърдо съм 66-67кг. Според всички калкулатори за добра визия са ми много. В моемнта съм 65, ако сваля още 1 ще е по-добре, но съм 40 дни на кето хранене и това е, не мога да сваля повече. Може би с пълен глад, но после пак ще ги върна, като с режима на Дънов. Свалям добре с него, но за 1-2 седмици всичко свалено е пак качено. Генът ми не е много готин, откъм напълняване. Но пък откъм бръчки е супер засега, така че има равновесие.
И по мое скромно мнение - това, че мъжете не ни критикуват и не виждат недостатъци - ами не е вярно. Моят мъж е супер критичен и прям. Примерно. И не е само той.

# 2 107
но съм 40 дни на кето хранене и това е, не мога да сваля повече.
A мерките как са? С протеиновите диети обикновено първо започват да ти се свличат панталоните Simple Smile

# 2 108
  • някъде под слънцето...
По принцип загубата на  килограми  е вторичен ефект както при Житния режим ма Учителя, така и при Лечебния глад на Лидия Ковачева.
Ако са единствена цел, бързо се връщат и ползите за организма изчезват.
По въпроса за критичността на съпруга ми, към мен е нулева.
Дразнещо е, когато ти казват, че си прекрасна, когато изглеждаш меко казано зле..
По въпроса за връзката мебду години и поддържане на форма,  моя братовчедка, която живее в Щатите от 25+ години  с доста добър ген  след 45,  имаше сереиозен приблем с килограмите, съпругът и също.
 Тази година ,  ме изненадаха със снимка .Тя е с мерките, които имаше на 20, а съпругът и с тяло,  с каквото не съм  го виждала от както  го познавам.
За протокола тя е на 63, той на 64.
Тя винаги е била добър кулинар и  почитател на пищното меню.У тях винаги се е приемало доволно храна.
Сподели , че са на кетодиета.
В смисъл  превърнали са я в рутина.
Естествено потърсих инфо по въпроса, но аз съм с меко казано скромни" кулинарни способности" , мразя да готвя.Предпочитам  суровоядство , вегетарианка съм и избягвам млечните продукти.
Но ефекта , който видях,  беше поразителен и  бях в размисли дали мога  заинтригувам  домашните с нея, защото те  не са вегетарианци.
Не проявиха интерес

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 16:36 от sl

# 2 109
Имам леля в Австралия, към 70 е.
Изглежда супер - и тя и чичо ми. От 10 г са на кето + много движение. Като са в БГ, само пеша се предвижват из Сф.
Но е супер стриктна - има си екселска таблица, в която нанася всяка храна и рецепта. Супер добра работа ми свърши за нашите кето менюта..)

# 2 110
Диетите за мен са като квантовата физика. Simple Smile С една дума - непонятни. Разбирам единствено диета по здравословни причини, но да съм убава и гладна, не, мерси съм. Не става въпрос за преяждания и освинване, а за нормално, редовно и балансирано хранене.
Всички познати, които имаха неблагоразумието да спазват т.н. кето диета, вече са куп с здравословни  проблеми, като на един здрав и прав мъж се наложи и операция.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 13:54 от Sysly

# 2 111
  • В полите на Пирин планина
Това, че кето храненето води до болести са чисти глупости, защото в него реално няма нищо вредно. Освен това кето храненето има доста вариации, според количеството въглехидрати, които се поемат.

# 2 112
Още ли е тема за разговор моята коса? Simple Smile
Скрит текст:
Магни, най-важно е как ти се харесваш и възприемаш. Мнението на роднините и партньора е без значение за толкова лични неща. Странно ми е когато се пита или коментира как и дали човекът до нас одобрява избора ни на прическа, цвят на косата и т.н. Simple Smile
Е, щом е нещо ново за нея определено прическата е била тема на разговор в семейството. На мен лично би ми било полезно да разбера как ме възприемат близките с нова не типична за мен прическа.
Очевидно, Simple Smile, но посоката е друга. Цитирали са ме(то се вижда и от твоя пост), и е редно да върна отговор на потребителя, за да не остане постът му в пространство. А и мацката ми е супер сипматична и пожелах да ѝ отговоря с моята гледна точка.

# 2 113
  • София
но съм 40 дни на кето хранене и това е, не мога да сваля повече.
A мерките как са? С протеиновите диети обикновено първо започват да ти се свличат панталоните Simple Smile
Не мърдат почти. Просто моят метаболизъм отдавна е аут. Но правя, каквото мога, в противен случай ще съм поне 20кг отгоре. Не мога да си го позволя, чисто здравословно даже.

# 2 114
Моите килограми са множко. Фигурата ми беше като на Дж.Л, само че от няколко години имам и корем, та ефектът се губи.
Добрата форма е много +, когато я има, независимо постигната с труд или даденост.
Но тя не гарантира добър стил.
По-важно е човек да знае с какво да подчертае/прикрие това, кооето има.

Къде изчезна Лайт?

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 12:46 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт