Отговори
# 2 115
И аз с Кето, т.е. НВВМХ свалих преди години, но зациклих преди година и спрях режима. Преди това и двамата с мм се хранехме така и ни беше станал норма.

Преди това над 17 години съм била вегетарианец и веган за 3 като редувах режима на др Ковачева с постите, но след като родих нищо не помагаше и само качвах.

Но интересното е че темата за инсулинова резистентност и преддиабет е пълна на 90% с бивши вегетарианци и хранели се предимно с въглехидрати и плодове.

С моите хормонални нарушения, които се отключиха след раждането на дъщеря ни, отслабването трайно до манекенските ми предродилно кг е почти невъзможно и съм сключила мир с факта.

По-важното е да съм здрава, жизнена и позитивна.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 16:17 от Анонимен

# 2 116
но съм 40 дни на кето хранене и това е, не мога да сваля повече.
A мерките как са? С протеиновите диети обикновено първо започват да ти се свличат панталоните Simple Smile
Не мърдат почти. Просто моят метаболизъм отдавна е аут. Но правя, каквото мога, в противен случай ще съм поне 20кг отгоре. Не мога да си го позволя, чисто здравословно даже.
Клеми, първите 3 месеца на кето диета не свалих нищо, но не се отказах, защото нямах друга алтернатива.

# 2 117
He коментирам чужди режими и диети, и вместо това ще се похваля с последните си сандали от миналата седмица. Много си ги харесвам и трите чифта. Дано се удължи лятото при нас, за да ги нося поне малко.

Първите са еспадрили на нисък клин, всъщност. Идеални за новата бяла рокля.

# 2 118
Защо все още има хора, за които “диета”=“глад”?

# 2 119
  • Виена
Не е задължително глад, но е ограничение, а в повечето случаи глад и ограничение. Щото в крайна сметка математиката работи, за да се намали теглото, и приемът на храна трябва да се намали. И много хора няма да се заситят с вечеря, състояща се от броколи супа, варени зеленчуци без сол и 200 грама пилешко филе Simple Smile

# 2 120
Дез, много хубави сандали! Да е лято поне още месец при теб.

# 2 121
Защо все още има хора, за които “диета”=“глад”?
защото знаенето иска четене, за домашното става дума.
Има много ефективни режими.
За мен особено добре работи стриктно разделно хранене, не съм се ограничавала в количества,а само в комбинации. Така си излекувах киселини и подувания, след периода на булемия и анорексия от тийн годините.

Но ако имаш предвид лечебното гладуване и житен режим, там идеята е друга.

И на мен ми харесват сандалите.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:58 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 2 122
Не е задължително глад, но е ограничение, а в повечето случаи глад и ограничение. Щото в крайна сметка математиката работи, за да се намали теглото, и приемът на храна трябва да се намали. И много хора няма да се заситят с вечеря, състояща се от броколи супа, варени зеленчуци без сол и 200 грама пилешко филе Simple Smile

Точно, математика. Освен ако не изсипеш половин бутилка олио в супата от броколи, няма нужда да се ограничаваш особено в количества. Има много нискокалорични храни (за който цели отслабване), та въобще не е нужно да си ходи някой гладен.

Диетата трябва да е хранителен режим, който да ви се превърне в начин на живот.

# 2 123
Аз съм голям чревоугодник и обожавам да готвя. Още съм на ваканция, но вече правя планове, като се прибера да си сготвя пиле с ананас и кашу, по една рецепта дето прочетох в оплакваческата тема. Там прочетох и рецепта за супа от червена леща със скариди, но я забравих. Имам няколко скариди във фризера и ще моля да я кажат пак. Лошото е, че потребителката дето я споделяше тая рецепта, нещо не ме одобрява като форумен образ, та може и да не се отзове на молбата ми
Аз не мога да съм искрена и да казвам какво мисля право куме в очи. Толкова съм се тренирала да съм актриса в живота, че просто вече съм загубила себе си в това отношение. Трябва да си ми мега близък и да ме попиташ какво мисля, за да ти кажа абсолютно честно и нещадящо.

# 2 124
Sl, всичко изброено от теб съм го правила, даже и сухо гладуване имам 5 дни. И да, това промени из основи и начина ми на живот и мисленето ми. Може би затова не преминавам тежко и с изменения всички възрастови промени.

Момичета, ще ви поздравя с един текст, на който случайно попаднах преди малко и веднага го асоциирах с темата.

ИЗЛЕКУВАНАТА ЖЕНА

Жената, която се е излекувала, знае, че помагането на други жени да се излекуват е най-добрият начин за разширяване на съзнанието.

Жената, която е излекувала раните си, знае, че почитането на нейния произход и този на сестрите й означава да привлече щастие и радост в живота си.

Излекуваната жена знае, че няма абсолютно изцеление, затова не пренебрегва тялото си, емоциите си, още по-малко мислите си.

Жената, която се е излекувала, споделя цялата си мъдрост, без да очаква други жени или хора да направят същото, защото знае, че винаги ще бъде възнаградена по хиляди и един начини за пробуждането на съвестта.

Жената, която се е излекувала, вече няма нужда да съди или да се чувства съдена, тя също е спряла да обвинява себе си или другите, тя просто вижда във всеки неуспех възможност за растеж.

Жената, която е излекувана, знае, че нейното най-добро лекарство е безусловната любов към всички същества, с които споделя съществуването си тук, на тази планета, наречена Земя.
Излекуваната жена знае, че нейното тяло е съставено от същите елементи, които природата съдържа, затова се опитва да не му навреди и учи децата си да го уважават.

Жената, която се е излекувала, знае, че нейната матка не е място за таене на болка, тя знае, че това е място, където се заражда животът и това е мястото, където тя запазва своята сила за създаване и проявление.

Жената, която е излекувана, знае, че благославянето на нейния път и този на сестрите й служи за привличане на пълно изобилие в живота й.

Жената, която е излекувана, никога не се съмнява в решенията си и никога не поглежда назад, защото знае, че единственото, което има значение, е сега.

Жената, която се е излекувала, знае, че за да продължи напред, трябва да е простила на себе си. Да си простил абсолютно всичко означава да издигнеш собствената си духовност.

Излекуваната жена знае, че внасянето на всеки ритуал в ежедневието и е, за да създаде красота и хармония около себе си.

Излекуваната жена знае, че няма по-силна сила от тази на смеха и любовта.

Излекуваната жена знае, че мъжът не е неин противник или собственик, тя знае, че той е неин партньор и неин съучастник.

Споделям  с любов и уважение. ♥

# 2 125
Понеже работя основно в женски колектив, такива неща изобщо не могат да ме впечатлят.
Свикнала съм на какво ли не ,а моята философия е, бъди себе си, честен, открит, пък който те харесва ще ти бъде приятел.
Ейнджъл, харесва ми това, което сподели.

# 2 126
Диетата трябва да е хранителен режим, който да ви се превърне в начин на живот.

Много точно казано, преди над 10 години свалих 13 кг с Дюкан (не много строго спазвана), задържах ги, по време на Ковид натрупах едни 3-4 кг, които паднаха в момента, в който започнах отново по-активно да се движа и намалих бялата захар и бялото брашно от храненето си.
Това с гена, за мен си е извинение, за който го мързи, вярно е, че има значение, но не е чак такова, каквото се опитват да го изкарат някои. Пък и какво значи "ген". Ако в семейството има затлъстели хора, които хранят децата си от малки с вредни храни, ами то и това е "ген". Масово са затлъстели децата на затлъстели родители, които нямат полезни навици в храненето. Затлъстяването в следствие на заболяване е много малък процент. В повечето случаи идва първо напълняване, което ако не се овладее след това води до заболяване, което пък пречи на отслабването и се получава един порочен кръг.
Някои беше писал по-горе, че понякога едвам става от леглото и се чуди как Савова гледа малко дете на 46 и има енегрия. Ами от личен опит знам, че колкото повече човек се застои и обездвижи, толкова по-малко енергия и тонус има, така че аз поне гледам да си преодолявам мързела и работя за тонус и енергия, не спортувам активно, но упражнения за разтягане през ден, ходене по поне 5-6 км. всеки ден вършат чудеса.

П.С. Изтри се мнението, след моето, но да си кажа: Много е смешно как все се обяснявате колко не ви пука от мнението на Савова, пък все я хапете, че не се показвала. Може да има хиляди причини, за да не си показва лицето, а това с поведението й какво трябвало да бъде пък е пълна смешка.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 12:54 от Elanor

# 2 127
Не съм съвсем съгласна с Ела. За мен мързелуването в леглото има лечебен ефект. Казвам го като човек, който си е дал много зор в тоя живот. Ако искаш да живееш дълго, трябва да се научиш да си почиваш. Прекаленото натоварване е най-прекия път към бърнт аут-а. От личен опит ви говоря.

# 2 128
Ако си даваш зор, има. Ако всеки ден така си лежиш е друга работа. Wink

# 2 129
...Пък и какво значи "ген"...
Айде стига сте ни обяснявали колко сме немарливи, безотговорни и се оправдаваме с ген, тези които с годините неизбежно трупаме в "тази" възраст!
Да има си ген, който е неизбежен и не е свързан с неправилно хранене. Автоимунните ми идват от баба и майка и сериозното им отключване и последици дойдоха точно при разбурване на женските хормони, които пък не мога да компенсирам дори с добавки, заради други проблеми при жени в рода ми и са ми забранени.
Да, структурата ми е ген, не мога да си изпиля масивните глезени и колене и да си изтъня масивния мускул на прасеца, че да докарам финни крака, ако ще да спортувам всеки ден с часове...
При Ковид свалих за седмица 10кг, така ми подейства вируса, като с всичките му последствия се върнаха тези 10+ още 5 в следващата година, заради цялото разбутване на имунната система. И боря само тези 5 с внимание към храненето и движение с мярка.

Моля поне в тази тема да спазваме добрия тон и да си коментираме стила и възможни комбинации на дрехи според възраст, среда и физически дадености!

ПП: Дез, всичките сандали ми харесват и бих носила с кеф. дано да е топличко, че да ги поносиш сега, а не чак следващото лято Wink
Вторите, ако ги мерна в магазин, купувам веднага, само да ми станат на "кюфтенцата", че нещо онлайн все не ги уцелвам...

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 13:16 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт